תעודת יושר עבור גרין קארד

David S1

New member
תעודת יושר עבור גרין קארד

שלום לכולם,
אני נמצא כרגע באמצע הליך בקשת גרין קארד, בשלב השני עלי להמציא מסמכים כגון תעודת לידה ותעודת יושר, הבעיה שלי היא שהתעודת יושר המונפקת בשפה האנגלית נשלחת אך ורק לקונסוליה או שגרירות, במקרה שלי שלחתי לשגרירות ארה"ב בירושלים, בנוסף לתעודת יושר צריך לצרף חותמת "אפוסטיל" הניתנת ע"י משרד החוץ, העניין הוא שאני לא מצליח לצור קשר עם השגרירות בירושלים,
האם מישהו יודע מה הדרך להשיג את התעודה יושר באנגלית? ולהחתימה בחותמת "אפוסטיל ע"י משרד החוץ?
או שקיימת דרך אחרת?

zuki3

New member
לקרוא את ההוראות בבירור

התעודה כתובה באנגלית לא צריך לתרגם אותה,
וצריך לבקש במעמד הבקשה או מילוי הטופס באינטרנט שאתה רוצה אפוסטיל,
לא מוסיפים אחר כך, לא תרגום, ולא אפוסטיל, את כל אלו עושה המשטרה.
אם כבר שילמת ושלחו, אז אתה צריך לעשות הכל מההתחלה, אפשר לעשות את זה בתחנת משטרה או דרך האינטרנט , וצריך למלא את מה שאתה צריך
"
התעודה תופק בשפה העברית והאנגלית ויצוינו בה הפרטים
הדמוגרפים של המבקש, היעד ועצם
קיומו/העדרו של מידע פלילי/תעבורתי אודותיו.
"
התעודה תשלח לנציגויות זרות בישראל ישירות בדואר
"
תשלום אגרת אפוסטיל
בעת הגשת בקשה ל"תעודת מידע פלילי
https://www.gov.il/BlobFolder/gener...tes/he/הסבר על קבלת מידע פלילי או תעבורתי.pdf

https://forms.gov.il/globaldata/getsequence/getHtmlForm.aspx?formType=[email protected]

David S1

New member
תעודת יושר

תודה על העזרה.
אבל...

1. באתר האינטרנט לבקשת תעודת יושר לא ניתן לבקש שתעודת תגיע למשרד החוץ לצורך חתימת אפוסטיל, נכון אמנם שיש שם קישור לאתר 'משרד החוץ' אבל לא יותר מזה.
2. ואפילו שאלך לתחנת משטרה ואבקש שם שתעודת היושר תעבור דרך משרד החוץ, בסופו של דבר התעודה תגיע לשגרירות ארה"ב, ככה שאני לא אקבל אותה, ובשלב זה באתר של ה NVC אני צריך לסרוק להם את התעודת יושר ..

ע"כ אני שואל האם יש משיהו שעשה גרין כארד על ויודע להגיד מה עושים עם התעודת יושר...

liron1313

New member
למה אתה צריך אפוסטיל?

זו תעודת יושר ישראלית שמוגשת לשגרירות אשר נמצאת בארץ, למה בדיוק יש צורך באפוסטיל?

David S1

New member
תעודת יושר

יש צורך לעלות את כל המסמכים לאתר של ה NVC, לכן אני חושב שצריך אפוסטיל, אולי אכן לא צריך. בשלב הבא באמת יש להביא את כל המסמכים המקוריים לראיון בשגרירות.

liron1313

New member
בעניין NVC אני לא יודע

אני יכול רק להעיד שעברתי תהליך של גרין קארד, אך נדרשתי רק לשלוח את תעודת היושר לשגרירות (באמצעות האתר של המשטרה) לפני הראיון ולא היה צורך באפוסטיל.
יתכן ואצלך המקרה הוא שונה.

abob

New member
אין צורך בהעלאת תעודת יושר לאתר ה NVC ....

גם אני התבקשתי להעלות טספים לאתר, וישנה חלונית שבה רושמים הערה לגבי תעודת היושר. הם יודעים שהתעודה נשלחת ישירות לקונסוליה בירושלים, לכן אין צורך בפעולה זו.
הראיון שלי בחודש הבא, מקווה שעזרתי

Andrey77

New member
לא צריך שום אפוסטיל

לך לתחנת המשטרה שקרובה לביתך עם דרכון, תמונת פספורט ותעודת זהות...תגיד להם שזה לצורך גרין קארד...הם ממלאים לך במקום ושולחים לשגרירות ארהב בעצמם.
אפשר לשלוח בקשה גם באתר אינטרנט ששם אתה ממלא שאלון של מה שמבקשים ומציין שזה לשגרירות ארהב
אני עשיתי את שניהם ליתר בטחון...המסמכים יגיעו אוטומטית לשגרירות ארהב תוך שבועיים עד חודש...תדאג לעשות זאת זמן מה (חודשיים בערך) לפני הראיון שלך בשגרירות ארהב(על מנת שהכל יגיע בזמן לפני הראיון

למעלה