תעודת יושר ור"פ

aeonf

New member
תעודת יושר ור"פ

כמה שאלות: 1. האם הר"פ נמחק בשלב זה או אחר ? 2. תוך כמה זמן אפשר להוציא תעודת יושר ? האם הזמן נספר ממועד העבירה, ממועד הגזר-דין ? 3. אם היה ערערו והתקבלה (עמדת התביעה התקבלה) האם הזמן נספר ממועד זה ?

תעודת יושר, מתי ?

החוק הרלוונטי הוא חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים. על פי החוק יש אבחנה בין התיישנות רישום לבין מחיקתו. בחוק נקבעו תקופות שונות להתיישנות או למחיקה, לפי קריטריונים שונים (גיל הנאשם (קטין או בגיר), הקביעה של בית המשפט, סוג העונש שהוטל ...). לאחר המחיקה ניתן להוציא תעודת יושר. מניין התקופות מתחיל מיום פסק הדין. במקרה של ערעור מדינה, המניין מתחיל מיום פסק הדין בערעור (יום ההרשעה). לעניין מחיקת הרשעה, ניתן לפנות לנשיא המדינה בבקשת חנינה על דרך מחיקת רישום פלילי (במטרה לקצר את התקופה).

מחיקת רישום פלילי

אני מבקש להוסיף כי הרישום הפלילי לא נמחק לעולם,לעולם. דוגמא:בהיותי בין 10 או 11 זה היה לפניי כ4 עשורים שלמים נרשמו לי בתור קטין רישום פלילי ולא אציין על מה מדובר,לאחר שבשנה האחרונה ניגשתי למשטרת ישראל על מנת להוציא את הר"פ שליהיות ואחד המעבידים ביקש זאת היתי המום למראה עניי,הכול היה שם כולל דברים נוספים שלא הושעתי עליהם מעולם.היות ואני לא מיתרגש מהרישום וכמובן גנזתי את מה שלא רציתי שיראו וכך מסרתי את המסמך למעביד. מדוע צריך לפנות לנשיא המדינה לבקש חנינה בנושא רישום פלילי שלא הורשעתי בו מעולם???? ממתין לתשובה עינינית,שבת שלום והרבה בריאות .

ein zvi

New member
אתה צודק

ישנה בעייתיות בכל הנוגע לרישום פלילי. לאחרונה נעשה שינוי באופן בו מוצג הרישום הפלילי, כך שכל נושא מופיע בנפרד תוך הפרדה בין הנושאים. יחד עם זאת, החלוקה לא פתרה את הבעיה. היא משאירה בידי בעל הרישום את ההחלטה האם להציג או לא להציג את התדפיס במלואו. באופן עקרוני הוא יכול להראות למעסיק שלו או למי שביקש ממנו את התדפיס שאין לו כל הרשעות למרות שיש לו, וזאת אם הוא פשוט יסתפק בהצגת העמוד הראשון. אבל זה לא ממש חוקי, ובנוסף אם למי שביקש את הרישום הפלילי יש גישה למערכת אז הוא יכול לגלות ששיקרת.מצד שני, ככלל, בקשה של מעסיק לקבל רישום פלילי של עובד שלו אינה חוקית, אבל מי העובד שיגיד למעסיק שלו שהוא לא מוכן להביא לו העתק הרישום הפלילי?! בנוסף, הצבעת על בעייה אחרת והיא שתיקים שנסגרו מכל סיבה שהיא (ללא שהוגש כתב אישום, ולמעט מסיבה של חוסר אשמה) יופיעו בתדפיס לנצח.האבסורד הוא שתיק בו הורשעת יימחק בחלוף הזמן הקבוע בחוק, אבל תיק שמעולם לא הוגש נגדך כתב אישום לא יימחק לעולם. אין מנוס מלבקש מהנשיא למחוק את התיקים הללו אם הדבר מפריע לך. אם התיק נסגר לאחרונה, ניתן לפנות לגוף המוסמך ולבקש את שינוי עילת הסגירה (לחוסר אשמה) ואם הצלחת לשכנע והתיק ייסגר מחוסר אשמה אז הוא יימחק מהרישום לחלוטין (בדומה לתיק בו זוכית). בהצלחה.

החלק השני ניקרא:"רישום משטרתי"

זה קורה אם אני נחקר והתיק ניסגר. אך הוא נירשם ברישומי המשטרה כרישום משטרתי . הבעיה היא שכשבאים לבקש תעודת יושר או טופס רישום פלילי , למיטב הבנתי צריך להופיע בו רישום של תיקים בהם הורשעתי בבית המשפט . היה טוב במידה ואין לי הרשעות , שהטופס היה ניתן נקי וחלק או אפילו שייצויין בו משהו כגון אין עבר פלילי או משהו כזה ... אבל למרבה האבסורד המשטרה מצרפת לשם גם את הרישום המשטרתי , כלומר כל מיששנא אותי איפעם והתחשק לו להתלונן נגדי על מה שחשקה נפשו , הדבר יירשם בטופס . והמעביד לא מבדיל בין רישום פלילי או משטרתי והוא רק רואה טופס עם סמל של המשטרה שעליו רשומות סעיפי עבירות והוא בטוח שאני פושע.

aeonf

New member
שאלות המשך

בנוגע למחיקה (לא הבנתי בסוף אם הוא נמחק או לא). מהי תקופת ההתיישנות לפי הפרטים הבאים: עונש: קנס + של"צ + שנה על תנאי ל3 שנים עם הרשעה בשלום הגדלת הקנס + תוספת לשל"צ במחוזי, על תנאי ללא שינוי במחוזי העבירות נעשו בעת היותי בגיר בנוסף מה הסיכויים לחנינה מהנשיא ? האם זה דבר נפוץ ? צריך סיבה מיוחדת לקבלת החנינה ?

תשובה

תקופת ההתיישנות לפי הנתונים שמסרת היא שבע שנים מיום ההרשעה (בבית משפט השלום). המחיקה תהיה עשר שנים לאחר תום תקופת ההתיישנות.מדובר בתקופות ארוכות ביותר. לעניין החנינה, החוק שקובע את התקופות מעניק סמכות לנשיא לקצר אותן. הרשעה שנתן הנשיא עליה חנינה דינה כדין מחיקה. הנשיא רשאי לקצר גם את תקופת ההתיישנות וגם את תקופת המחיקה. לעניין סיכויים, קשה לקבוע. באופן כללי, השיקולים הם שיקולי צדק, שיקולים הומניים, צריך להוכיח שהנזק לאדם הספציפי גדול מהנזק שבהתערבות בתוצאה של הליך שיפוטי. בנוסף, צריך להוכיח שההרשעה גורמת נזק קונקרטי ולא ערטילאי ( למשל מונעת קבלה לעבודה מסויימת...).

avmt

New member
חבל שכולם ממציאים סיפורים

אין במדינת ישראל תעודות יושר !די לשטויות יש מרשם פלילי הנמסר בתמורה ל-30 שקלים בכל תחנת משטרה וניתן "כזכות עיון" ואינה מעידה על יושר (ראה סעיף 12 לחוק המרשם הפלילי.) תעודה נוספת הינה תעודה בדבר העדר מרשם פלילי במסגרת סעיף 9 לחוק במקרה זה לא תקבל דבר ,המידע יועבר לרשות הזרה המבקשת . הפרוצדורה במקרה זה -בתחנת המשטרה תמלאו 2 עמודים ותצרף תמונה השרות חינם . תקופת ההתישנות חלה רק על הרשעות כלומר גזר דין של בימ"ש .אין מחיקה בפועל ... פניה לנשיא מקצרת את תקופת ההתישנות והמחיקה שמשמעם הקטנת מספר הגופים הרשאים לקבל מידע מהמשטרה ראה סעיף 20 לחוק סעיף קטן ה' "מידע על הרשעה שנמחקה לא יובא בחשבון לעיניין כל דין ,אלא בידי גוף מהמפורטים בפרטים (ב) עד (ה)שבתוספת הראשונה. המסקנה אין מחיקה כי המשטרה צריכה למסור את המידע אם תתבקש להעביר לאותם גופים המפורטים בתוספת. בג"צ בנושא המחיקה הוגש לפני מס' חודשים ע"י עו"ד ווינקלר . עו"ד וינקלר אשר את העתירה לדרישת השופטת ארבל בימים אלו. רישום משטרתי (להזכירכם זה לא גז"ד אלא תיק משטרתי סגור )אינו מתישן וכמובן לא נמחק אבל לאזרח עומדת הזכות לפנות בבקשה למדור מידע פלילי במטה הארצי ולבקש לבטל "רישום פנימי". את הקריטריונים לביטול הרישומים ניתן לראות באתר המשטרה.(מדור מידע פלילי) בינטרנט ניתן למצוא מספר עורכי דין שמתמחים בתחום זה בג"צ נוסף הוגש לפני כחודשיים ע"י עו"ד סודרי המבקש מבית משפט להורות למשטרה לא לחקור מעסיקים בגין דרישה לקבל את תדפיס זכות העיון ואחרון אחרון הוגשה הצע"ח לתיקון סעיף 22 עם התוספת הברורה שלמעסיק אסור לדרוש את תדפיס זכות העיון לידיעתכם

למעלה