חוק החזקת תעודת זהות והצגתה, התשמ"ג-1982 סעיף 2. - החזקת תעודת זהות והצגתה תושב שמלאו לו 16 שנים חייב לשאת עמו תמיד תעודת זהות ולהציגה בפני קצין משטרה בכיר, ראש רשות מקומית, שוטר או חייל במילוי תפקידם, כשידרשו זאת ממנו. <<אין לראות במסר זה משום ייעוץ משפטי מכל סוג שהוא>>
אם שוטר יבקש תעודת זהות מערבי אזרח ישראל, ולא תהיה לו, לא יעצרו אותו על המקום בחשד שהוא שוהה בלתי חוקי מהשטחים, והאם יועילו טענותיו שהוא אזרח ישראלי? אולי לא יועמד לדין אבל לילה במעצר זה גם לא נעים...
לפי היהדות לנוכרי אין נשמה כך שמעצרו של הערבי בסדר. יצויין שבמאה ה19 הכשיר ביהמ"ש העליון של ארה"ב את העבדות בכך שקבע שהכושי אינו אדם ולכן לא זכאי להגנת החוקה. ישראל נתלית באילן גדול.
עם כל ההסתייגות שלי מההפליה שיש בארץ אי אפשר להתעלם מהסיכון הבטחוני. אם האזרח ייעצר רק בגלל לאומיותו- מעצרו הוא מעשה שפל. אבל אם המשטרה תחשוד בו מה אז? אני לא קובע עמדה אני רק שואל. אני בעד שיויון מלא אבל כמו שאמרתי יש פיגועים.
עם כל הכבוד לו, נעצר מאחר וחנה עם רכב שאסור לבצע בו נסיעות פרטיות, על מדרכה, באופן שחסם את דרכם של אחרים (אשר הזמינו את השוטרים) ואף הגדיל ותקף שוטרים (ע"י בעיטה לאשכיהם). במקרה שלו אין קשר לגזענות, אלא לחוצפה וזלזול בחוק.