תעודת זהות

L7

New member
ישראלי נוצרי הוא חריג. השורש של

הישראליות הוא יהדות . מדינת ישראל נולדה מתוך היהדות ומתוך צרכי היהודים. לתפיסתי - נוצרים ומוסלמים מוזמנים בברכה להצטרף כמיעוט לרעיון היהודי הציוני.

Xumium

New member
וזה בדיוק למה אני לא ציוני!

אני לא חושב שדת צריכה מדינה!! התבדלות בעיני, היא לא פתרון, אלא אינטגרציה היא התשובה הטובה ביותר...

L7

New member
אינטגרציה היא אוטופיה.

שנאת זרים טבועה בטבע האנושי. כך קיים בכל העמים. יש כאלה הדוגלים בסיפוח הגדה ועזה וייסוד מדינה דו לאומית . מה דעתך על סיכויי הצלחה של מיסמוס כזה של הרעיון הציוני?

Xumium

New member
אני לא מאמין בזה (מדינה דו-לאומית)

זה נכון, אתה לא יכול להכריח מישהו לאהוב אותך, אבל אתה לא צריך לברוח למדינה נפרדת בגלל שיש אנשים ששונאים אותך, תמיד יהיה מישהו שיישנא אותך, לא משנה על מה זה יהיה, צריך להתעלם ולהמשיך הלאה, כל עוד השנאה היא לא בחסות המדינה. באשר למדינה הדו לאומית, אני ממש לא מאמין בזה, אנחנו לא יכולים עכשיו לצפות שאם נצרף אותם אלינו הם יבואו בנשיקות וחיבוקים (וזה אווילי לחשוב ככה). לדעתי הפתרון הכי טוב עכשיו הוא להעיף את ההתנחלויות ולעשות הפרדה חד צדדית, שייעשו שם מה שהם רוצים, אנחנו כישראלים לא חייבים לתמוך בהם. אני חושב שהרעיון הציוני הוא בולשיט בגלל שאנחנו אפילו לא מצליחים להגדיר מה זה יהודי ("אדם שאחד הסבות שלו היה יהודי ובן זוגו", עפ"י חוק השבות, חוק התשובה לחוק טוהר הגזע הנאצי{אפילו להגדיר את עצמנו אנחנו צריכים בעזרת הנאצים}).

אני לא מצליח להבין, מדוע

אנשים מדברים על "הפרדה חד צדדית"? האם הצד השני מתנגד להפרדה? נדמה לי שהוא רק חולם עליה. וגם כל העולם חולם עליה (על ההפרדה בינינו לבין הפלסטינים). מדוע לא הפרדה דו-צדדית? או אפילו רב-צדדית? בפסגה הערבית התקבלה הצעה סעודית לפיה כל ארצות ערב מכירות בישראל אם תסכים להפסקת הכיבוש! האם מסתתרת מאחורי הביטוי "הפרדה חד-צדדית" כוונה סמוייה או גלוייה להשאיר לנו הרבה ממה שלא שלנו? כלומר להימנע משלום אמת?

Xumium

New member
אמרתי הפרדה חד צדדית...

... כי אני לא יודע מה הפלסטינאים רוצים, ואם הם רוצים הפרדה דו צדדית אז טוב שכך, רק חבל שיש אנשים עקשנים שחושבים שכל השטח הזה שייך לנו בגלל איזשהו טיעון מטופש מלפני שלושת אלפים שנה, שאפילו לא הוכח כמסמך היסטורי מדויק. אנחנו חיים במאה העשרים ואחת! אנחנו כבר לא חיים בשבטים, אז אני לא מבין את ההצמדות המטופשת לעבר!

"אינסטינקט כף היד"

כף היד של האדם בנוייה בצורה כזאת, שאיך שלא תסובב אותה, למעלה, למטה או מאחורי הגב, היא לוקחת. לא נותנת. אתה מוזמן לבדוק את כף היד שלך: איך מתכופפות האצבעות? תינוק בן שבועיים כבר פועל בהתאם לאינסטינקט הזה: אצבעותיו הזעירות נלפתות סביב חפץ, לא חשוב איזה, תופסות אותו ומושכות אליו. הפעוט לקח (בהתאם לאותו אינסטינקט) את הצעצוע של ילד אחר, וזה ממרר בבכי. אז אמא של התינוק הלוקח ניגשת אליו ומחנכת אותו שזה לא יפה לקחת את הצעצוע של מישהו אחר... אח"כ הילד גדל ונעשה מבוגר. יש כל מיני ילדים. ומבוגרים. כף היד עדיין בנוייה לקחת, לא לתת. אבל החיים הם דבר מורכב. הרבה מבוגרים אינם לוקחים את מה שלא שלהם. מסיבות שונות. אולי מישהו מפחד עונש, אולי מישהו אחר מחמלה, מאהבת הזולת, אולי מאהבת חוק וסדר, אולי משילוב כל הדברים האלה. אבל חלק מבני האדם נשארים ברמת ההתפתחות של אינסטינקט כף היד... יש לזה גם שם אחר: "האידאולוגיה של הימין".

אריק ל

New member
אלה שטויות ואתה יודע את זה

הימין נותן רק למי שבטוח לתת. זה ההבדל. הוא לא מקריב הכל בלי לחשוב רק לשם הנדיבות. זה חסר אחריות. ויש לזה עוד שם: "האידיאולוגיה של השמאל".

../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

כלומר: הימין זה החכמים, החושבים, האחראים... והשמאל זה: הטפשים, חסרי האחריות... גאון הדור! נציע את מועמדותך לפרס נובל עבור ההגדרה המדעית המדוייקת של ימין ושמאל

L7

New member
ללא הצמדות "מטופשת" לעבר

וללא אמונה בזכות היהודים להגדרה עצמית כעם- מה אתה X צחפש פה במזרח התיכון המטורף הזה?

שאלה לשאלה: על מה אתה שואל אותו?

על המזרח התיכון בכלל? על מדינת ישראל? על השטחים הכבושים? אם אינני טועה X התכוון לשטחים הכבושים. מדינת ישראל זה דבר אחר.

L7

New member
נראה לי של-X הקשר ההסטורי לכל חלק

בתוך או מחוץ לקו הירוק נחשב כמטופש. מה אתה אומר X ?

Xumium

New member
בהחלט..

אני לא מרגיש שום קשר לחתיכת אדמה הזאת שאנחנו יושבים עליה...

preacher

New member
אני אניח הנחה פרועה

X (גם לי קשה לזכור את השם) לא "מחפש" כאן שום דבר. הוא נולד כאן.

Xumium

New member
ההורים שלי חשבו שזה יותר טוב...

ממזרח גרמניה, אני לא מתכוון להשאר כאן...

למעלה