תעודות, תעודות

שמישהו יעזור לי להרגע

היום קיבלו ילדיי תעודות ובינהם גם ה-ADD שלי בן ה-10 . התעודה , ביניי, היא כלום. אך כואב לי ואני רותחת לראות הערות : 95 במורשת, ובהערכה: " כאשר אתה נשאל בע"פ הינך מגלה ידע בחומר הנלמד" זה הורג אותי מעצבים. הילד עשה מבחן ברמה של הכיתה אך בע"פ. קיבל 95 בציון, האם יש צורך להערה כזו. האם באוניברסיטה סטודנט שנבחן בע"פ יקבל הערה כזו בתעודת התואר שלו? וכן הערה נוספת בחינוך גופני: " יכולתך הגופנית טובה אך אינה באה לידי ביטוי עקב התנהגות בלתי הולמת????????????????????. נגמרו המילים... ורק צרוף שכזה מתאים? אולם בכישורי לומד: בסעיף התנהגות כתובה ההערכה, "טוב מאוד" הכיצד?????????????????????????????????????????????????????? אוייייי כמה אני כועסת.

שכחתי להוסיף,

אני מבקשת ממי שיכול לתת לי חומר כתוב על מה מותר ומה אסור לכתוב בתעודה, כמו הערות על למידה בתיווך, או מותאמת. תודה

zivadina

New member
אני מקווה שהמורות שלנו ייכנסו לענות

אני הייתי מקיימת שיחה עם המחנכת ומבקשת לתת לילד הערכות על דרך החיוב ולא על דרך השלילה. הרי המטרה היא לתת חיזוקים ולא נבוט בראש... רק תשתדלי לדבר אתה כשאת רגועה ולהציג את פנייתך בצורה "אינטלקטואלית" ועם הרבה הערכה (גם אם מזויפת) להשתדלותה.

אנא הרגעי...

שלום לך אמא מספיק טובה...ואני בטוחה שאת מאוד טובה ! בואי נתחיל בזה שלכעוס זו בחירה כמו שיכולת לבחור לצחוק להעלב אוכל דבר אחר... כשאני רואה הערות לא אינטיליגנטיות (ולא רגישות בלשון המעטה) בתעודות של ילדי אני בוחרת להתעלם ולחשוב (ביני לבין עצמי) מה שאני חושבת על המורה ולדאוג שבני או ביתי יבינו מה באמת מגיע להם וידעו להעריך את עצמם... במיוחד שבנך בן עשר והתעודה הזו לא הולכת איתו לשום מקום... כמובן שאת יכולה ללכת למחנכת ולמורה לספורט ולהעיר על חוסר רגישות או לפנות ליועצת או להנהלה...אין חוק שאסור לכתוב משפט כמו " כאשר אתה נשאל בע"פ הינך מגלה ידע בחומר הנלמד" אבל אין גם חוק שאומר שאם ילד מקבל הקלות צריך לציין זאת... לגבי ספורט - יש חוק בחוזר מנכ"ל שאוסר להוריד ציון במקצוע בגלל התנהגות... אני הייתי מחבקת את הילד מציינת כמה אני גאה בו - השאר פחות חשוב ! יום טוב רבקה

תעודות, תעודות

ילדי בן ה-8 בכיתה ב' מאובחן כ-ADHD עם הפרעות היתנהגות ומטופל בקונצרטה 36 יום התעודות הגיע והוא נוכח לדעת שיש לו ג' בהיתנהגות יש לציין שהילד משתדל להיתנהג כראוי והיו לו 2 נפילות במהלך השליש שהיה קשור בה גם אלימות כלפי מורה הילד קיבל את ה-ג' מאוד קשה וברח מהכיתה ולא הפסיק לבכות בבית הוא פשוט אמר לי שהוא כבר לא יכול ככה ונמאס לו שהוא משתדל להיתנהג יפה מכין שיעורים משתתף בכיתה מוציא ציונים טובים וקיווה לפחות לקבל ב' אבל לא ג' איך לעלות לילד שוב את המוטיבציה לשליש הבא?

zivadina

New member
אם הילד טוען שהוא משתדל, יש לעזור

קודם כל, תבררי עם המורה מהן בדיוק הבעיות. שנית, לכי עם הממצאים שלך לרופא המטפל כדי ללבן את הבעייה. שלישית, ייתכן שיש מקום לטיפול התנהגותי שילמד את הילד לשים לעצמו גבולות, אם באמצעות סדנה לילד, או סדנה להורים, או מטפל התנהגותי-קוגניטיבי. שימת גבולות היא הטיפול הכי חשוב בילד, קודם כל בבית ואחר כך בבית הספר.

merav250

New member
תעודות

לאמא המספיק טובה, ראשית - חיבוק גדול. ועכשיו לכמה עצות מעשיות: תמיד יש הורים הורים כחודש לפני התעודות - בדקי מה כתוב בהערכות, אם את רואה ניצנים של הערות כאלו - מייד התחילי לפעול מול בית הספר, מול המחנכת, היועצת ואם צריך גם מול המנהלת. היתה לי אותה בעייה עם מורה להתעמלות בשנה שעברה שבשיא חוכמתה כתבה שהילד בדרך כלל משתתף בשיעור התעמלות אבל הוא לא מרוכז. ההערכה הזו ניתנה ביום ההורים. כבר לא עניין אותי דבר ביום ההורים. פניתי למורה ושאלתי אותה האם גם לילדה שיושבת בכסא גלגלים היא כותבת שהיא בדרך כלל משתתפת אבל לא קמה מהכסא ? פניתי גם למנהלת בית הספר. מסתבר שאני לא ההורה היחיד שהתלונן והשנה החליפו לכיתה של הבן שלי מורה להתעמלות ובא שלום לעולם. הכי חשוב להיות בקשר עם בית הספר ובמיוחד כאשר הילד מתאמץ להגיע להישיגים לשאוג שהם יבואו לידי ביטוי גם בתעודה. הרבה חיבוקים לך ולילדייך - הכיש חשוב שאת יודעת והם יודעים כמה הם מוצלחים. שתהיה שבת שלום, מרב

papylove

New member
אפשר להבין אותך

אבל מה שבאמת חשוב הוא לא מה שכתוב בהערכה אלה בציון עצמו. ולהערכה עצמה אם היא חשובה לך ולילד אפשר לפנות למורה בצורה נעימה להסיבר לה (היא בוודאי גם רואה זאת בכיתה) כמה הילד מנסה ומשתדל ולהבא אפשר לנסח הערכה זאת בצורה שונה ולמשל למרות קשייך ... התמדת והשתדלת והצלחת המשך כך ונסה לשפר או כל מיני כאלה. הסבירי למורה כמה הערכה זו פוגעת בילד וברגשותיו יכול להיות והניסוח לא בא בכוונה להרע או לפגוע. ובכלל לגבי ילדינו ביסודי אני כבר מזמן למדתי כי רגישותם של המורים ביסודי לכל הנוגע לילדי adhd ולקויי למידה שואפים לאפס וזאת אני רואה אצלי בבית. יש לי ילד נבון מאוד שבסוף ד' אחרי שאלות רבות חוסר ודאות נודע לנו כי לילד יש בעית לקות למידה במקום לבכות ולתהות מה לעשות ישר נרתמנו ל"בעיה" חיפשנו ומצאנו מורה להוראה מתקנת מתאימה לילד ועזרנו לו ככל שיכלנו הן מבחינה נפשית והן מבחינה כספית (כל ההוצאות להוראה המתקנת ולאבחונים...)שלא לדבר השנתיים האחרונות ביסודי היו סיוט המורה לא העריכה את הילד כמו שצריך אפשר לאמר גם "זילזלה" שלא לדבר שהילד לא קיבל שום הטבה מבית הספר (תוספת זמן, מורת סל שילוב ועוד) הרבה פעמים ילדים שבאמת לא היו זקוקים לתוספת זמן במבחן אך קיבלו אותו בגלל שלא הספיקו והילד שלי שעל פי חוק מגיע לו תוספת זמן בכלל לא התחשבו בו והוא שהוא ילד טוב, שקט ולא מפריע וצועק אכל אותה בגדול. לא מספיק שהוא לא ניגש למורה ואמר לא הספקתי אני רוצה גם להיאשר הרי המורה ידע ודנו על כך כל פעם מחדש (תמיד הייתי צריכה להזכיר לה לרענן את זכרונה להגיע אליה עם המבחן שתתקן אותו בציון שהורידה לילד כאילו ללא כל כוונה) והנה היום הילד שנה ראשונה בחטיבה והפלא ופלא תלמיד מצטיין בכיתה, ממוצע התעודה שלו למחצית היא 93, קיבל תעודת הצטיינות בלימודים (היחיד מכל 35 הילדים שלמדו איתו ביסודי שקיבל הצטיינות במחצית זו בחטיבה) כך כל מה שנותר לי לאמר לך הוא לא לקחת ללב ודבר שני עודדי את הילד תתמכי בו שבחי אותו על כל ציון במחבן ובתעודה ואם יש לך דברים שמפריעים לך תקבעי שיחה עם המחנכת, המנהלת והסבירי להם בנועם את ההשלכות של ההערות. הרי כל הערה שרוצים לרשום אפשר לרשום באלף צורות ודרכים חזקי ואמצי וכל הכבוד לילד הוא מקסים

למעלה