תעודות קרן היסוד

• פותח הנושא pelly
  • פורסם בתאריך

pelly

New member
תעודות קרן היסוד

שלום, האם מישהו יודע מתי התחילו להנפיק את התעודות ועד איזו שנה? האם מישהו יודע מה היה השימוש בכסף שנתרם? האם במקרה למישהו יש כאלו תעודות מלפני 1922? תודה, פלי.

שלום פלי, מזמן לא ביקרת אותנו.

האם אתה אוסף תעודות מניה, או רק תעודות של קרן היסוד? למיטב ידיעתי ישנם לא מעט אספני תעודות מניה. לרחלה יש קשר לאחד הבולטים בהם. בכל מקרה, למה שלא תסרוק לנו כמה תעודות מעניינות כדי שנוכל להכין גלריה, וספר לנו קצת יותר פרטים על העניין הזה?

pelly

New member
אז ככה

אני אוסף מטבעות בלבד, בעיקר אמריקאים. יש לי מספר תעודות מניה ישנות למשל של בנק המזרחי אבל אני לא אוסף אותן, אני רק שומר כי הן של המשפחה שלי, כמעין מורשת היסטורית. תעודות קרן היסוד יש לי מ1922 עד 1929 כולן של אבי סבתי, סבתי ומשפחתה היו ציונים אדוקים וזה חלק מהתרומה של אביה לבנית הרעיון הציוני. למען האמת כבר גיליתי שכנראה החלו בהנפקה ב1920-1 וכנראה התעודות מ1922 הן די מוקדמות לאיזור שבו הם חיו, יידיניץ בבסרביה. קצת קשה לי לסרוק כי מסגרתי את התעודות האלה אם מישהו כאן אוסף פריטים ארץ ישראלים משנות ה30 אני יכול לסרוק כל מיני עיתונים, גלויות ודברים דומים. פלי.

rachelea

New member
הנפקות קרן היסוד

לקרן היסוד סוגי תעודות שונים. יש תעודות ששימשו כאגרות חוב ויש שהונפקו בגין פקדון או תרומה שניתנה. כדי לדעת באילו תעודות מדובר, יש לראותן. אם חשוב לך, תוכל לצלמן ולשלוח אלי בפקס. אנסה לברר מהותן.

למעלה