תעודות סל מול ETF

מצב
הנושא נעול.

Shlomi Cohen

New member
תעודות סל מול ETF

תעודות סל מול ETF
אני מתלבט בין קניית תעודת סל של קסם סין . לבין ETF בחו"ל העוקב אחרי מדד סין . האם יש יתרון במסחר בתעודות קסם בארץ מול מסחר בחו"ל ב ETF ?

mnakash

New member
דרך מי אתה קונה?

תעודות סל מול ETF
אני מתלבט בין קניית תעודת סל של קסם סין . לבין ETF בחו"ל העוקב אחרי מדד סין . האם יש יתרון במסחר בתעודות קסם בארץ מול מסחר בחו"ל ב ETF ?
דרך מי אתה קונה?
מה העמלות? האם חותכים לך חלק מהדיוידנט? האם התעודה בחו"ל סחירה יותר? שאלה שגם אני שאלתי את עצמי לגבי תעודת סל על הנאסדק. אחד החלקים החשובים בעיני הוא העמלות ,ועלות העברת הכסף לחו"ל. לא הגעתי למסקנה חד משמעית כרגע מכיון שאין לי את כל הממצאים. כשתברר את המספרים היבשים האלו תדע מה יקר יותר ותוכל לבחור בעצמך וגם לספר לפורום למה ואולי לקבל חוות דעת או לתרום ידע. בהצלחה בכל מקרה.

לא הבנתי איזה ממדי סין אתה

תעודות סל מול ETF
רוצה לקנות. אם אתה רוצה לקנות את CHINA 25 אז ניתן לקנות את FXI . אבל 10 האחזקות הגדולות של FXI הן בערך 60 אחוז מהנכסים. כלומר אין פה מספיק פיזור. דרך אגב ב 60 יום האחרונים הקורלציה בין FXI ל QQQQ היא 0.95 . לכן הייתי קונה במקום את ה QQQQ עם הגנות זולות מאוד יחסית כי השערים גבוהים.

מאיפה אתה שולף קורלציות בין שווקים?

רוצה לקנות. אם אתה רוצה לקנות את CHINA 25 אז ניתן לקנות את FXI . אבל 10 האחזקות הגדולות של FXI הן בערך 60 אחוז מהנכסים. כלומר אין פה מספיק פיזור. דרך אגב ב 60 יום האחרונים הקורלציה בין FXI ל QQQQ היא 0.95 . לכן הייתי קונה במקום את ה QQQQ עם הגנות זולות מאוד יחסית כי השערים גבוהים.
יש אתר שנותן את זה במהירות? או שחישבת? תודה

www.amibroker.com

www.amibroker.com
אני קורא לפונקציה מתוך התוכנה הזאת.
Filter = 1; AddColumn(Correlation( C, Foreign( "QQQQ", "Close" ), 30 ),"CorQQQQ30",1.2,IIf( Correlation( C, Foreign( "QQQQ", "Close" ), 30 ) < 0.2, colorGreen, colorDefault ));​
בדוגמה שהבאתי מחושבת הקורלציה בין ה QQQQ במחירי סגירה ב 30 יום האחרונים בין ה QQQQ לבין כל נייר אחר שנמצא בבסיס הנתונים. לפני כמה שבועות הבאתי פה כתובת של "מחשבון קורלציה" באינטרנט - תחפש.

תודה!

www.amibroker.com
Filter = 1; AddColumn(Correlation( C, Foreign( "QQQQ", "Close" ), 30 ),"CorQQQQ30",1.2,IIf( Correlation( C, Foreign( "QQQQ", "Close" ), 30 ) < 0.2, colorGreen, colorDefault ));​
בדוגמה שהבאתי מחושבת הקורלציה בין ה QQQQ במחירי סגירה ב 30 יום האחרונים בין ה QQQQ לבין כל נייר אחר שנמצא בבסיס הנתונים. לפני כמה שבועות הבאתי פה כתובת של "מחשבון קורלציה" באינטרנט - תחפש.
תודה!

איך התוכנה הזו ?טובה לניתוח טכני?

www.amibroker.com
יש בה etf ותעודות סל מישראל ?

צריך להוריד נתונים מהאינטרנט

יש בה etf ותעודות סל מישראל ?
צריך להוריד נתונים מהאינטרנט
בדרך כלל מ YAHOO או MSN ללא תשלום או ניתן להתחבר למקורות מידע בתשלום. התוכנה דורשת הבנה בתכנות וזמן הלימוד שלה אינו קצר.

rambling

New member
Another source

Another source
You can also get it online for free here, for example FXI vs. QQQQ. http://stockcharts.com/charts/performance/perf.html?FXI,qqqq You add several stocks/ETFs and compare different across different timeframes. Clicking on the fund/stock name label just above the chart baselines the chart to that ticker.

Shlomi Cohen

New member
ובכן...

ובכן...
כרגע אני מעוניין בFXI של 25 הגדולות . אבל בהחלט אבדוק את האחרות שרשמת אם כי ראיתי שהFXI נתנה את התשואה הגבוהה ביותר בתקופה האחרונה . אשמח לדעת אם יש ETF אטרקטיביות יותר העוקבות אחרי מדד סין . הודו גם מעניין .

בקניית ETF

ובכן...
כרגע אני מעוניין בFXI של 25 הגדולות . אבל בהחלט אבדוק את האחרות שרשמת אם כי ראיתי שהFXI נתנה את התשואה הגבוהה ביותר בתקופה האחרונה . אשמח לדעת אם יש ETF אטרקטיביות יותר העוקבות אחרי מדד סין . הודו גם מעניין .
בקניית ETF
אני מקפיד על בדיקת ההוצאות יחסית לנכסים הממוצעים. כמו כן אני בודק את הסחירות ומשתדל להעריך את היעילות. לכן, אין טעם בהשקעה במדד של 25 חברות אם אפשר להשקיע במדד של 500 חברות בעלות יותר נמוכה וביעילות יותר גבוהה. אם אתה רוצה להשקיע בדברים אקזוטיים ולשלם עבור זה זאת בעיה שלך. אני לא חושב שיש ETF על הודו אלא קרנות שמשקיעות בהודו.

rambling

New member
Sixty days

Sixty days
is a bit too short in my opinion. Over the past 1 year from December 2005 to-date FXI outperformed QQQQ by 45%, that's quite significant.

rambling

New member
Sectorial

מה שמצחיק הוא ש...
תעודת הסל הפשוטה והצנועה של קסם נדל"ן 15 , שברה את המדדים הגדולים הללו בתשואה שהניבה השנה .
Sectorial
Yeah real estate has done well this year. That's one of the benefits of taking a less diversified position, the risk is higher but so is the potential return.

rambling

New member
Thanks

כל מילה בסלע ידידי דובר האנגלית
Thanks
I'm on a laptop with English only, it would take me half an hour to type just one comment if I had to guess the Hebrew keys

KobeRider

New member
שמע, לקח לי בדיוק יומיים להתרגל

Thanks
I'm on a laptop with English only, it would take me half an hour to type just one comment if I had to guess the Hebrew keys
תתקין עברית על המחשב, ותאמין לי שתוך יומיים תצליח גם אתה לכתוב עברית בצורה עיוורת רק עם מקשים באנגלית (אלא אם מישהו יבוא ויעיר לי שאני כותב בשגיאות, אבל אני בספק). אני מניח שאתה יודע איך להתקין, ואם לא אז http://www.fresh.co.il/vBulletin/printthread.php?t=3464 ואם זה לא משכנע אותך, אז חפש באינטרנט מדבקות של אותיות למקלדת, אני בטוח שמישהו יהיה מוכן לשלוח לסינגפור תמורת סכום הולם. http://www.davka.com/cgi-bin/product.cgi?product=17 שווה לעשות את המאמץ, יש לך דברים נבונים להגיד, ואני בטוח שהרבה מתייאשים ולא רוצים להתמודד עם האנגלית (שהיא אגב, רהוטה בהחלט).

rambling

New member
Done

תתקין עברית על המחשב, ותאמין לי שתוך יומיים תצליח גם אתה לכתוב עברית בצורה עיוורת רק עם מקשים באנגלית (אלא אם מישהו יבוא ויעיר לי שאני כותב בשגיאות, אבל אני בספק). אני מניח שאתה יודע איך להתקין, ואם לא אז http://www.fresh.co.il/vBulletin/printthread.php?t=3464 ואם זה לא משכנע אותך, אז חפש באינטרנט מדבקות של אותיות למקלדת, אני בטוח שמישהו יהיה מוכן לשלוח לסינגפור תמורת סכום הולם. http://www.davka.com/cgi-bin/product.cgi?product=17 שווה לעשות את המאמץ, יש לך דברים נבונים להגיד, ואני בטוח שהרבה מתייאשים ולא רוצים להתמודד עם האנגלית (שהיא אגב, רהוטה בהחלט).
Done
OK, point taken. I've just ordered it directly from the site. Thanks for the kind words.

מצב
הנושא נעול.
למעלה