תעודות חבר איגוד...

ron ad

New member
תעודות חבר איגוד...

שלום, לפני מספר ימים (בעצם, כצה הודעות למטה) היה כאן דיון על האיגוד ליחסי ציבור ונכתב שמקבלים תעודה. אני רשמתי שלא מקבלים - וזאת על-פי הידוע לי. בררתי הנושא עם האיגוד ואכן בשנה האחרונה לא חולקו תעודות, ובקרוב ישובו לחלקן. רון

oshpigel

New member
ואני מתכבד לחזור על השאלה

מה נותן לי החברות באיגוד : ובלי סיסמאות: הנחה ביפעת ? הנחה באינפור ? ימי עיון פעם בחודש ? עידכון על עיתונאים חדשים ? עידכון על גופים המחפשים חסי ציבור (לא כזה הנשלח לעוד 200 משרדים ?) מה זה נותן לי .... עלות מול תועלת ..... יום טוב אופיר

ron ad

New member
תשובה חלקית...

שלום, התשובות ככל הידוע לי. * הנחה ביפעת? - לא, וחבל... * הנחה באינפור? - כן, לא זוכר כמה, אבל כמה מאות שקלים (יותר מדמי החבר באיגוד). * ימי עיון פעם בחודש? - לא בפעם בחודש אבל יש. לא מזמן היה כנס בבורסה לניירות ערך (לצערי לא השתתפתי), לפני כשבוע כנס שנתי של יומיים בירושלים (עליו כבר דיברנו בפורום), ובעוד כמה ימים כנס בנתב"ג 2000. * עידכון על עיתונאים חדשים? - לפעמים עדכונים על תוכניות/מדורים שמחפשים ידיעות. * עידכון על גופים המחפשים יחסי ציבור? - כן, אבל כפי שכתבת, זה נשלח לכל המשרדים, (ועד כה רב האנשים היו ממש לא רציניים). זה בינתיים... רון

האיגוד- לא לזלזל

לדעתי,יש חשיבות ממדרגה ראשונה שכל אנשי יחסי הציבור יהיו מאוגדים בארגון אחד, ויעבדו תחת אתיקה וכללים זהים. היום יש אלפי אנשי יחסי ציבור שעובדים כמו חפרים (והורסים את המקצוע ) אם יש לכם מה להגיד אז תצטרפו ותשנו, הרי מי שבחוץ לא משפיע ואת זה אתם כבר בטח יודעים (ולא, אני לא מקבלת אחוזים מהאיגוד.. ) וכן... יש הנחה ביפעת של יותר מאלף שקלים ,יש סיורים מקצועים וכשצריך יעוץ או תמיכה בכל נושא יש למי לפנות. הזלזול לא מתאים כאן וגם סכום של 26 שקלים לחודש זה לא סוף העולם. בכלל, היש עורך דין או רואה חשבון שלא מחוברים לאיגודים? אם אתם רוצים שיכבדו אותנו, והמקצוע יהיה אמין אז חובה שכולנו נהיה מאוחדים ומאורגנים באיגוד אחד. ככל שהיו יותר חברים ויכנס דור צעיר אז נוכל יותר לשנות ולהשפיע. שבת שלום לי

havlaz

New member
אם אני לא טועה

עורכי דין מחוייבים לשלם לאיגוד
דרך אגב, יש קריטריונים לחברות באיגוד? או שהחברות פרוצה לכל דורש?

oshpigel

New member
בקשה למנהל הפורום

בתור מנהל הפורום אולי תפנה לסילביה או לכל מראשי הפורום ותזמין אותם לענות על השאלות: עוד אני מבקש לדעת מה הכוונה בהנחה של 1,000 ש"ח ביפעת ? אינפור ב 2600 שקל במקום 3,600 או ליקוט עיתונות הנחה התשלום הקבוע (ואז אני לא מבין איך יכולה להיות הנחה של 1,000 ש"ח ? חוצמזה מה הקריטריונים להיות חבר באיגוד ? האם כל מי שיש לו פקס מחשב וקרא פעם את ידיעות יכול להיות חבר באיגוד ?

ron ad

New member
כמנהל הפורום...

שלום, פניתי כבר לאיגוד בעבר, ואפילו לפני מספר ימים לדובר. בכל מקרה אפנה שוב ביום שני (אני נפגש עימם, בכנס מקצועי של האיגוד). רון

האיגוד - בלי לזלזל

הי הייתי בחופש מספר ימים ורק הבוקר קראתי את הדיון בנושא. אני מסכימה שכדאי שנתאגד, אבל בגלל שזה באינטרס הכלכלי שלנו ולא בגלל שאנחנו צריכים לעבוד "תחת אתיקה וכללים זהים",כפי שרשמת. חפרים יש בכל מקצוע, גם בקרב עו"ד, גם בקרב רואי חשבון וגם בקרב שאר ירקות שכן מאוגדים באיגוד מקצועי. את דעתי על האיגוד כבר אמרתי וציינתי כבר שאנני אוהבת את עלה התאנה הזה שהאיגוד מבטיח שהחברים יפעלו עפ"י כללי האתיקה וכיו"צ. הוסיף ואומר שהייתי חברה באיגוד בשנת 2000 והתאכזבתי קשות ממה חושבים החברים באיגוד על האיגוד עצמו, על הקולגות שלהם ובעיקר על הסו קולד כללי אתיקה. חוץ מזה אין מה להשוות בין יח"צ לעו"ד או רואי חשבון, יחסי ציבור אינם פרופסיה; כל אחד יכול לקרוא לעצמו יח"צן, הוא לא צריך רשיון, תעודה או השכלה. אסכם ואומר שאיגוד לא יוכל לפתור את בעיות התדמית של יח"צ, עובדה. אולי זהו הפורם לקרוא לכל החברים לפצוח במסע הסברתי משותף לשיפור תדמית יח"צ, ניתן לעשות זאת באמצעים שונים,כמו קמפיין יח"צ... יש רעיונות? מאמנת תקשורת

ron ad

New member
קמפיין יח"צ...

שלום, למה את בדיוק מתכוונת שאת כותבת "קמפיין יח"צ"? אני חושב על סדרת כתבות בנושא שינוי התדמית של היחצנים, אבל אין לי רעיונות מיוחדים לפעולות יזומות. הרי חוץ מכתבות משהו צריך להעשות? ניתן אולי לחזור למאבק הרב שנים של הסדרת מקצוע יחסי הציבור בחוק. בכל מקרה, זה לא כל כך פשוט להפוך אותנו לאייטם, העיתונאים לא ממש אוהבים לכתוב על יחצנים. רון

הסנדלר הולך יחף

האמת שכשכתבתי שניתן באמצעות קמפיין יח"צ התכוונתי לעקוץ - כי הסנדלר הולך יחף אבל האמת שניתן גם ניתן. יח"צ כידוע לך לא מסתכמים בקשרי עיתונות. חוץ מזה שאם באמת רוצים אז צריך לחשוב על תוכנית למסע הסברתי לתחום - כיצד ניתן לשפר את תדמית היחס"צ בארץ ? אני לא מאמינה בהסדרת המקצוע בחוק. בארה"ב ניסו שנים רבות לעשות זאת וכשלו. הסיבות הן מגוונות. אומר רק שכל עוד לא מסדירים בחוק את העיתונאות, אין שום סיבה להסדיר את היח"צ. מאמנת

לא מדויק

אמנם מועצת העיתונות אינו גוף סטטוטורי, למיטב הבנתי (אודה למי שיתקן אותי), אבל לעיתונות ישנם מוסדות המסדירים את ערכיה ואת כללי האתיקה שלה. ועדי העיתונאים בעיתונים הגדולים הם בעלי כוח רב, שמשמש בעיקר להגנה על זכויות העובדים, ויש גם אגודות שפועלות בצורה נמרצת בכל מיני כיוונים ושטחים. אנחנו, קרי העיתונאים, לא פועלים לבד, ולא חיים בשטח הפקר מקצועי. http://www.jat.org.il/content/?did=25

אם זה לא היה עצוב

אם זה לא היה עצוב הייתי צוחקת... מועצת העיתונות הוא גוף וולנטרי לחלוטיןולמיטב ידעתי (עד לא מזמן לפחות) עיתון ארצי ידוע לא היה חבר בו ואף החרים אותו. אתיקה שמתיקה, מה שמעניין את המולים זה סקופים, בלעדיות ורייטינג. מתוך הכרות מקרוב עם עולם העיתונות, ומתוך עבודה מול עשרות עיתונאים אומר שמדובר באחד מהתחומים הפרוצים ביותר שלא מוסדרים בחוק (וטוב שכך). בקיצור עיתונות זה קודם כל עסק כלכלי. מאמנת

את רשאית לצחוק

אבל אני, שמכירה מבפנים את המערכת, לא צוחקת בכלל, ומכבדת את המוסדות ואת האתיקה. וישנם רבים כמוני. ולידיעתך, בתור אחת שמעידה על עצמה שמכירה מקרוב וכו'... לא המו"ל הוא שקובע את האג'נדה של העיתון ביום-יום, אלא דווקא העורך. מובן שבעלי העיתון הם בעלי סמכות עצומה, ולא אחת מתערבים בעבודת העריכה ועדיין, ביום-יום, מי שמקבל את ההחלטות הן הנמלים הקטנות, ולא ה"קונספירטורים". ואגב, דווקא ישנה חקיקה (אני לא בקיאה עד כדי כך, אבל יש את הזכות לחסיון מקורות, למשל...) שמסדירה את העבודה העיתונאית. כי אחרת, מיבי מוזר ושות' לא היו מצליחים להתפרנס. והלוואי עלי הפרנסה של המשרד שלו.

על עיתונות ועל עיתונאים

אני מתנצלת אם נפגעת אישית, לא התכוונתי לכך. נכון יש עיתונאים ויש עיתונאים. אבל האימרה שלי לא נאמרה כלפי עיתונאים כפרטנים אלא כלפי המערכת העיתונאית, כלומר מתוך ראייה מערכתית של המדיה. כך שאני לא מדברת על קביעת סדר היום הציבורי ע"י עורך כזה או אחר, אלא על המניע מאחורי הגופים האלו, שאנו פעמים רבות שוכחים שהם עסק כלכלי לכל דבר (תשכחו מהגדרת העיתונות כשליחות). בקשר לחקיקה לגבי חסיון המקורות (מה שלא הפריע ליועץ משפטי לדרוש מכתב עיתון ארצי לחשוף מקור בפרשה המפורסמת על הדלפת חקירה נגד הבכיר)זה רחוק כשנת אור מהסדרת התחום כחוק, שוב כמו שכבר אמרתי, למזלנו. מאמנת

למעלה