תעבירו את זה הלאה...

no ease

New member
תעבירו את זה הלאה...

תסריטאי "משחקי חיקוי", הסרט על טיורינג, זכה באוסקר והיה לו משהו חשוב להגיד (homealone, זה במיוחד בשבילך)

(תרגמתי בשביל מי שאולי צריך)

"כשהייתי בן 16, ניסיתי להתאבד
מפני שהייתי מוזר, והייתי שונה
ולא השתייכתי...
ועכשיו, אני עומד כאן
ואני רוצה שהרגע הזה
יהיה בשביל הילדה הזו אי שם
שמרגישה שהיא מוזרה,
או שהיא שונה
או שהיא לא משתייכת לשום מקום...
כן, את כן!
אני מבטיח שאת כן, את כן..
הישארי מוזרה, הישארי שונה
וכאשר זה יהיה תורך,
ואת תעמדי כאן על במה זו,
בבקשה תעבירי מסר דומה
לאדם הבא שתפגשי (שזקוק לו)

homealone

New member
אני לא מסוגל להגשים את עצמי

מדובר במאפיין כרוני - אם אני חושב על זה: זה נכשל. עד לפני יומיים תמיד הקפדתי להאשים את כולם חוץ ממני: אפילו לא שיערתי שיתכן שאולי הבעיה היא קודם כל בי, לרבות כשמולדת.
רק אתמול סוף-סוף הגעתי להשלמה עם עצמי שאני המפגר, ואני הלא בסדר, ושאני הדפוק, ושהבעיה הייתה מאז ומעולם *רק אצלי*. כל הטענות האובייקטיביות שיכולתי להצליח להוכיח: באמת נבעו קודם כל מההתנהגות שלי, שבכלל לא הייתי מסוגל להבין שהיא השגויה.
אני פשוט לא מסוגל להבין כישורים חברתיים (באופן טיבעי): זה לא שאנשים צריכים להיות רעים בשביל לנצל אותי, אלא שאני הבעייתי בכך שאני לא מסוגל להבין שאני מסכים להצעתם הראשונה; שלמעשה מתאימה קודם כל רק להם, ומתעלמת לחלוטין ממני. בכלל לא ידעתי שאני רובוט-שפוט: חשבתי שאני לומד לקחים אבל באמת כל ה'לימודים' היו קוסמטים.
&nbsp
אני רק נראה נורמאלי, ואני רק נראה *כאילו* אני יכול להשתלב; אבל אני באמת לא. אני באמת פיגור קל עד בינוני.
מפריע לי מאוד שאני לא מסוגל להשיג את רצוני, שגם כשהכל מבוסס 100% הסכמות הגיוניות אני נכשל בכל מקרה.

no ease

New member
אל תאשים את עצמך ברשעות של אנשים אחרים,

גם אם אתה מרגיש שאתה לא מבין כישורים חברתיים באופן טבעי. לא "מגיע לך" שיפגעו בך בגלל זה
&nbsp
זה שזיהית את זה שהתנהגות שלך יכולה להיות שגויה ואנשים לפעמים מנצלים אותך, זו נקודת התחלה טובה לנסות לעשות שינוי.
אתה יכול להתחיל לחשוב, בדיעבד, איך יכולת אולי לחמוק מהם (בהתאם לסיטואציה), אולי לא להסכים להצעה הראשונה, אלא להגיד שאתה רוצה לחשוב על הדברים לפני שאתה מסכים להצעתם, ואז בקצב שלך, עם עצמך לחשוב על העניין בלי הלחץ... לקחת לעצמך את הזמן פשוט..
אין דבר כזה שהבעיה היא רק אצלך - בכל מגע עם אנשים, יש גם לצד השני תרומה, גם אם היא נסתרת באותו רגע.
&nbsp
ותפסיק לחשוב על עצמך במושגים שליליים כאלו...המילים האלו שאתה חושב על עצמך לא טובות לך.

&nbsp
&nbsp

מזדהה לגמרי.

בתור בן אדם שגם ניסה ( 3 פעמים) ופעם-אחת כמעת הצליח והיה בטיפול נמרץ
והחלטתי לחיות לא יודע אם אני יצליח להגיע לגיל זיקנה, חשבו שאני לא ישרוד גם עד הגיל שלי
עכשיו (21), אבל אני עדיין כאן - איתכם ומקווה להמשיך לחיות.

homealone

New member
למה החלטת לחיות?

האם זה בגלל ש'לא מצליח לך למות', אז החלטת לקבל את החיים?
האם צפית בסרט "לקום אתמול בבוקר"?

לא ציפתי בסרט וכן יכלתי למוות מתי שרציתי

אני החלטתי לחיות מסיבה פשוטה כי זה מה שהתאים לי באותו רגע ומה שמתאים לי עכשיו, אין לי מושג מה צופן לנו העתיד ומה היה,בגלל זה אמרתי שאני מקווה לחיות ושהיה לי טוב, כי מי באמת רוצה למוות?, המחשבה הזאת די מפחידה את רוב האנשים אם לא את כולם - במצבים מסיומים, אז שאני החלטתי להתאבד זה היה שלא ראיתי שיש סיכוי או שהייתי במצב נפשי לא טוב (התקף) וזה לא היה ממש -בשליטתי, ואני לא ראיתי את הסרט הזה.

והשורה התחתונה, אני לא יודע מה היה מקווה שהיה טוב איפה שאני היה כי ככה כולם רוצים לא?, אף אחד לא רוצה שהיה לו רע נכון?, אז באותו רגע חשבתי היה לי טוב, טוב כאשר אני ימוות בגלל זה ניסיתי להתאבד אני יכול גם להתאבד עכשיו או גם עוד שנה,אין לי בעיה של ביצוע אלה צריך את הטריגר המסוים -כדאי שזה,יצליח באת להגיע לשלב הביצוע צריך- את הפוש את מבין?, אחרת זה סתם דיבורים באוויר ואתה מפחד.

תחלט מה טוב עבורך, אני לא מחליט עבורך.

לילה טוב.

homealone

New member
אני לא מסוגל להתמודד עם כישלונותי הכרונים כי מעולם לא הצלחתי

אני מרגיש שאני חי את החיים שאחרים קובעים לי ללא יכולת להתנגד; והדבר גורם לי לחוסר אונים.
עשיתי חישוב באמצעים שונים: 'מהו הפער בין גילי הכרונולוגי לבין גילי החברתי'; והגעתי למסקנה שנכון להיום אני נמצא בילדות המקודמת מאוד.
אני מניח ששמעת על אנשים שעד גיל 40 הם כלומניקים גמורים, והחל מגיל 40 הם *פיתאום* כובשים את העולם. אני משער בסבירות גבוהה מאוד שזה בדיוק המצב שלי (אצל נ"טים זה עשר שנים קודם: הם מבזבזים *בכוונה* את שנות ה20 שלהם, ובתחילת ה30 הם פיתאום נשואים + 1 בבית משלהם).
העניין שבגללו אני מרגיש חוסר אונים היסטרי: אבי ניסח את הצוואה כך שאחיי המסודרים על-חשבוני יוכלו לעשותי הומלס, ונכון להרגע הסיכוי הכי טוב שלי (עו"ד) דחה אותי בכמה חודשים.
אני לא יודע איך להתעורר במהרה לפני גיל 40 כרונולוגית?? (לך תדע מתי ימות)
אני לא הולך להיות הומלס, אני עדיין ילדותי וניצחונם נראה מובטח, ולא משנה בכלל על מה אני חושב זה נכשל. מה אתה הייתה עושה?

גור42

New member
אם הבעיה היא כסף, תחשוב איך להרוויח כסף. זה מה שאני עושה.

וכן, זה אפשרי.

בימינו יש דרכים רבות ומגוונות להתפרנס, מלבד למצוא איזו עבודה באיזה משרד. מה אם הרעיונות העסקיים שלך? או אולי להצטרף מיזם קיים, כשותף? הייתי נותן לך עיצה יותר מפורטת ומותאמת-אישית, אבל אני לא יודע עליך כמעט שום דבר.

בכל אופן, בכללי, אם בוער בך הרצון לעשות משהו טוב בעולם, אז אפשר להפוך את זה לכסף.

homealone

New member
היה לי רעיון מצויין

אבל אז קרה הבלתי אפשרי וביבי הצליח לגייס מעל 90 ח"כים בשביל לפזר את הכנסת, ועכשיו אני לא יודע *אם* התהליך החוקי הקריטי החיוני לי: יתחיל מחדש.
&nbsp
יש לי רעיון שאני מוכן להתפשר עליו (*סוג של* 'לשכור חנות בקניון'); אבל אין לי שום דרך להבטיח ביקוש, וגם אני חושש לבעלותי על קורת הגג הנוכחית בה אני נמצא כעת, וגם קורץ לי יותר להתאבד (כי נמאס לי ונשבר לי).

גור42

New member
לשכור חנות זה ממילא יקר מדי. אבל תמשיך לחשוב.

וגם אני אמשיך לחשוב.

לא פוסל את האפשרות שנעבוד יחד בהמשך הדרך.

no ease

New member
הוריך בחיים עדיין?

יש משהו ספציפי שקורה שגורם לך לחשוב שאחייך ירצו להוציא אותך ממקום המגורים? הם גרים יחד איתך?
&nbsp
אם יש לך אבחון רשמי מסודר, יכול להיות שעו"ד יכול ליזום פניה לבית משפט לבקש עבורך הגנה למרות מה שכתוב בצוואה

homealone

New member
חקרתי קצת את מצבי המשפטי

קשה לי להאמין שמי שאינו עו"ד המתמחה בתחום יוכל לחדש לי, בנוסף לייעוץ מהעו"ד שכבר נפגשתי עימו.

לא יודע מה לייעץ - לך.

כי אני במצב בדיוק כמו שלך או דומה מאוד, אני תלוי בהורים ולא ממש עצמאי בכלום.
אז סך הכל, אנחנו נמצאים באותה סירה וגם לי חרא, וגם אני ילדותי בהתנהגות גם כמו ילד.
וגם מבחינה חברתית אני לא מצטיין או בכלל מתקרב לטוב.

אז אין לי,ממש עצה קונקרטית שתוכל לעזור לך, כי אני אפילו לא התחלתי את התהליך הזה.
לכן תבקש עצה מאנשים שכן הצליחו ,( כמו גור שהציע כמה רעיונות), זה מה שיש לי - להגיד לך.
אני מצטער שאני לא יכול לעזור .

כי אני פשוט לא מבין בזה -דבר וחצי דבר, אז מצטער לא רוצה להטעות אותך.
תחכה לתגובות של אנשים שמבינים בזה.

לילה טוב.

מצטער שלא הצלחי לעזור לך מבחינה זו.

באמת מקווה שבסוף הכל יסתדר הא? נקווה טוב.
וגם נפגע כדאי שזה יקרה זה גם חשוב, גם אם זה קשה.
-אבל אנחנו נצליח-בסופו של דבר אולי זה מחשבה נאיבית -ותמימה
אבל אם נדע שלא נצליח בשום מקרה והכל היה רע אז כבר
באמת עדיף למות.
&nbsp
בידיעה בורה שאין שום סיכוי, והכל אובד אבל תיד יש ניצוץ של סיכוי.
&nbsp
המשך יום טוב ונקווה לבשורות טובות.

מאוד כואב לקרוא מה שאתה מספר

על האחים והאבא. יש מצב שמישהו יצליח לגרום לו להבין, לדבר על ליבו? זה בטח לא יקרה בבת אחת שהוא ישתכנע ובטח ניסית כבר הרבה פעמים אבל אולי יש דרך לנסח לו את הדברים ככה שיבין את הטעות שהוא עושה?
עצוב שדווקא הבן שצריך את העזרה הכספית לא מקבל אותה, אולי יש לך קרובי משפחה אחרים, דודים, סבים, בני דודים או מישהו אחר שנמצא בקשר טוב עם אבא שלך ואתה יכול לדבר איתם שינסו להסביר לו את הטעות שהוא עושה? ניסית לדבר עם עו"ס? יכול להיות שאבא שלך לא מבין את הקשיים שלך, אולי צריך מישהו מקצועי שיתערב לטובתך?
איך הקשר שלך איתו, עם האבא? האם אתה היחיד שנשאר בבית שגר עם האבא?

למעלה