תעבורת רשת

syntax

New member
תעבורת רשת

שלום ! יש לי שאלה שבטח נשאלה כאן בעבר אך לא מצאתי תיעוד לגבי הנושא באופן ברור . רציתי לדעת איזה אינדיקציה אני יכול להפעיל על הרשת שלי לגבי תעבורת רשת? מי גולש הכי הרבה ותוקע את הרשת ? מי שולח ו/או מקבל הכי הרבה מידע ? מי מעביר הכי הרבה מידע ברשת שלי וכד'. עלי להפעיל אינדיקציה זו משום שמהמשתמשים טוענים כי לעיתים ישנה האטה ברשת ובגלישה. יש לנו קו ADSL של 5 מגה על בסך הכל 10 משתמשים לכן זה לא נשמע לי הגינוי שהם מתלוננים על איטיות בגלישה. יכול להיות שיש מחשב מסויים ברשת שמאט את כל הרשת ? איך אני בודק את זה? האיטיות באה לידי ביטוי בעיקר לגבי הגלישה אך ישנה גם לפעמים איטיות ברשת.... קונפיגורצית הרשת : שרת WIN2003 SERVER מודם /נתב ADSL ALCATEL 3 SWITCH INTEL SMOOTHWALL FIREWALL. בתודה מראש

פשוש

New member
מחלת ה- upload

גם אם יש לכם חיבור DSL של 5Mbps עדיין צוואר הבקבוק של הרשת שלך הוא ה- uplink שכנראה אינו עולה על 0.5Mbps וכנראה שאפילו פחות מזה. במצב זה, משתמש ששולח מייל של חמישה מגה [סרטון קצר ומטופש, תמונות של הילד שלו בגן וכו'] תופס את כל רוחב הפס לשליחה למשך דקות ארוכות. אם שרת ה- SMTP נמצא אף הוא מאחורי החיבור הנ"ל אזי משלוח של המייל הנ"ל למספר כתובות יכול להסתיים בשעה ארוכה של upload על גבי החיבור הדק הזה. התוצאה של upload עמוס תהייה איטיות ב- download כיוון שכל ניהול ה- download נעשה ע"י ערוץ ה- upload שכאמור עסוק במשלוח מיילים. הפתרון לרשתות מרובות משתמשים הוא הגדלת קצב ה- upload למקסימום האפשרי במסגרת התקציב ולא בהכרח קצב download גדול. כמו כן, במידה וה- win2k3 שלכם משמש גם כשרת מייל, שקול שימוש בשרת SMTP של ספק האינטרנט שלכם, דבר שיקטין את העומס.

eliranitzhak

New member
יש לכבלים חבילה מעניינת

של הורדה במהירות 2Mbps העלאה 1Mbps (בכבלים) בחבילה של ה ADSL הורדה 5Mbps העלאה 0.25Mbps שווה לשקול מעבר לכבלים - *אם* זו הבעייה. אפשר לבדוק עם תוכנת Sniffer טובה מה קורה ברשת ומי מנצל את רוחב הפס. בהצלחה.

syntax

New member
קודם כל

תודה על ההתייחסות המהירה ועל תשובותיכם. אך יש לנו גם רוחב פס של UPLOAD לא רע בכלל ( יחסית כמובן ) לגבי מיילים - זאת חברת הייטק ולא שולחים בה יותר מדי מיילים אולי אפילו כמעט ולא. אין שום שרת דואר בארגון ( עדיין לפחות ) לכן לא נראה כי הבעיה טמונה בשליחת דואר או בקצב השליחה של דואר...מה שכן יש לנו מכונות שעושות Crawling של אתרים אבל חלקן מחוברות לקו ADSL אחר ונפרד מהרשת.... רעיונות אחרים ? יכול להיות שיש לי בעיה בטופוגרפיה של הרשת ? אולי הALCATEL שלי מיושן ולא יכול לעמוד בעומסים של 5 מגה בגלל ה BUFFER שלו ?

syntax

New member
מישהו יכול

לשפוך קצת אור ולנסות לעזור לי בבקשה? אני רואה שההודעה פשוט נעלמה לתחתית .... צריך תשובות תודה מראש

למעלה