תס"מ

giouvany

New member
תס"מ

תגידו משיהו יכול לתת קצת אינפורמציה על היחידה תס"מ של מודיעין קרבי? ולא מ isayeret... איך מתקבלים ומה היחידה עושה.... תודה מראש

צס"ם...צוות סיור מיוחד..

וגם את המעט שאנחנו יודעים אתה לא מצפה שמישהו יספר לך על גבי דפי הפורום.. מגיעים לשם נפילי (או מגיבוש) לסיירת מטכ"ל.. אולי ישנן עוד דרכים אחרות....

rocken

New member
הוא התכוון ליחידת תצ"ם

משמועות שאני שמעתי, הם מאתרים נפילי ירפ"א ב´ ומגיבוש טיס.

הבהרות לנושא ..

דבר ראשון זה צס"ם (צוות סיור מיוחד) ולא תס"ם או תצ"ם או לא יודע מה.. דבר שני יש שני צס"מים בצבא (לפי מה שידוע לי).. יש צס"ם של חה"א....אליו מגיעים נפילים מהטייס.. ויש את הצס"ם של חמ"ן - אליו כמו שאמרתי מגיעים מגיבוש מטכ"ל (או נפילי מטכ"ל שכבר התחילו מסלול).. הם עוסקים בעיקר בעבודות מודיעיניות...

Yoni 18

New member
חחח קשקשנים.... ../images/Emo6.gif

פקה פקה פקה פקה פקה פקה פקה בלה בלה בלה (מצטער אם אני נשמע קצת כמו אבו)

במה בחור חתיך שכמותך יכול לתקן

אותנו..? כי כנראה שאתה יודע הרבה הרבה יותר מאיתנו אז ספר נא במה טעינו..

Yoni 18

New member
בחור חתיך כמוני

בחור חתיך כמוני יעדיף לשמור את המעט מעט מעט טיפה´לה קצת שהוא יודע לעצמו

Yoni 18

New member
אם יאתרו אותך אתה תדע

אני יכול רק לרמוז שליחידה שמכונה "צס"מ" (צוות-סיור-מיוחד) מתקבלים דרך גיבוש שלדג. אפשר להגיע אליה גם דרך הימ"מ של חיל האויר (כלומר נפלים של קורס טיס ואולי גם 669), אבל בעקרון אתה צריך קודם כל להתקבל לשלדג, ואז הם כבר ימיינו אותך "בתוך" היחידה

giouvany

New member
צס"מ

זה צס"מ של חיל אויר אחי אני דיברתי על צס"מ של מודיעין קרבי

Yoni 18

New member
ג´ובאני - צ/ת ס/צ

אין צס"מ של מודיעין קרבי. היחידה שאתה מדבר עליה היא תצ"מ (תצפיות-מודיעין) והיא שייכת לאגף תצפיות של המודיעין, כמו גם היחמ"מ ושאר יחידות התצפית והמודיעין שדה. למיטב ידעתי היא בכלל לא יחידה מיוחדת מבחינת ההכשרה, ולא צריכים בה נתונים (פיזיים או אחרים) גבוהים מהרגיל. כדי להגיע אליה צריך להתגייס (אם זה עדיין ככה, כי המידע שלי הוא מאחד שכבר השתחרר לפני שנתיים) ליחמ"מ (שלדעתי היא שם כולל ליחידות מודיעין השדה והתצפיות) ומשם אתה ממויין לפי נתוניך וצרכי הצבא (כמו בכל מקום אחר). מקווה שעזרתי יוני

Yoni 18

New member
טוב די. הסבר כי זה נורא פשוט

צס"מ. זה נורא פשוט. יש יחידה אחת שעוסקת בסיור ולוחמה מיוחדת (איך הצבא יודע לגרום לזה להישמע נחמד..) והיא של יחל אויר, היא יחידת-בת של שלדג ומגיעים אליה בעיקר דרך שלדג ודרך קורס טיס ויחידות מיוחדות אחרות של חיה"א. זאת היחידה שאתה דיברת עליה. עד כאן? עכשיו, יש את היחידה של חיל המודיעין, זאת שעוסקת בתצפיות מסוגים שונים והיא נקראת תצ"מ, ראשי תיבות של תצפיות-מודיעין. זאת כן יחידה קרבית (לפחות חלקה) אבל היא לא יחידה לוחמת כמו היחידה השניה והיא יחידה עדיפה, מהבחינה הזאת שאת לוחמיה לא תמצא זוחלים בבוץ ובקוצים (כמו הטמבלים ביחידה השניה) אלא מתצפתים מטריגים שונים על אזורים רגישים (בזמן מלחמה התפקיד שלה אמור להיות קצת שונה) למרות הדמיון בשם (תצ"מ/סצ"מ) אין שום קשר בין היחידות מלבד העובדה שגם לחיילים בצס"מ וגם לחיילים בתצ"מ יש אזניים. אלה היו 60 שניות על ההבדל הקטן הדקויות הלשון העברית. שבת שלום+ לכולכם יוני

ברן

New member
תצ"מ

תצ"מ זו יחידה קרבית מסווגת מאוד שלפי מה שאני יודע הם עושים את מה ששלד"ג פעם עשו חבר שלי שם הוא נפל מקורס טיס אחרי 7 חודשים תצ"מ זה תצלומי אוויר...

oariav2k

New member
לפני שיסגרו את הפורום

שמשהו ימחק את ההודעה הזו בטחון שדה למען השם!

מה קרה יא לחוץ..???

מה אמרנו..?? וואו.. איזה מידע סודי.. מסווג.. מהר מהררר ערן תמחוק את ההודעה. נו..

למעלה