תסריט שיחה

dimeola

New member
תסריט שיחה

היי..
בשבוע האחרון התחלתי לפרסם את עצמי בגוגל כמורה לגיטרה, ואני מקבל די הרבה טלפונים
אבל מאחר ואני לא בן אדם יותר מדי שיווקי אני שם לב שאחוז האנשים שקובעים שיעור הוא די נמוך, במיוחד כשמדובר באנשים שהתקשרו אלי ולא להפך
חיפשתי תסריטי שיחות לדוגמא כדי להבין מה צריך להיות הכיוון אבל מצאתי רק תסריטים של טלמרקטינג ושיחות שמבצעים ללקוח ולא שיחות שמקבלים ממנו
מישהו מכיר תסריט כזה?
או אולי סתם איש מכירות שיכול לתת לי קווים כלליים
תודה!

dburac

New member
תסריט שיחה,

אין פלא - תסריטי השיחה שאתה מוצא מותאימים למוקדים וכו', שם הרעיון הוא "פס ייצור" ולתקתק, ניגוד מוחלט למה שאתה רוצה להיות.

שיעורי גיטרה הם אחד על אחד או בכול אופן בצורה מצומצמת ואינטימית באופן מסויים, אז לדעתי פשוט תוציא את עצמך, תן לאנשים להרגיש מי אתה, בהנחה שאתה נחמד כן :)

הכי קרוב שאני מציע לך לעשות לתסריט שיחה זה פשוט לשבת ולרשום על דף אילו נושאים אתה רוצה לדבר עם כול לקוח שמתקשר ומה הסדר.

נניח - קבלת שיחה -> הבנת הלקוח, ובעקבות מה התקשר -> הצגת השירות שלך יתרונותיו -> קבלת פידבק מהלקוח -> במידה וחיובי וממשיך להתפתח תעבור לבירוקרטיה מחירים זמנים וכו' -> סגירה, פרטים.

זה על רגל אחת...

הי dimeola , מסכים עם dburac ,אתה צריך לחשוב

כפי שחושב הלקוח הפוטנציאלי שלך,מדובר בלימוד שזה סוג של שירות מאוד אינטימי ואישי, לכן "תסריטי שיחה" קלאסיים לא בהכרח יסייעו לך.
אני מציע לך לשדר אופטימיות בשיחה עם המתעניין,ביטחון ביכולת ובמקצועיות שלך, להתחבר לתלמיד המתעניין ולפענח מה בעצם מעניין אותו, ולתת מענה אמיתי ואמין.
לדוגמא: האם הלקוח המתעניין מדגיש בפתיח השיחה את הספק ביכולתו להיות נגן גיטרה? חזק בו את הביטחון ש"כל אחד יכול" על סמך ניסיונך.
האם מי שמתקשר אליך מיד רוצה לדעת מה המחיר? בדוק מראש מה טוחח המחירים של המורים לגיטרה ותן לו תשובה מניחה את הדעת (ממש לא בהכרח המחיר הנמוך ביותר).
הכי חשוב לדעתי להקשיב כמה שיותר למתעניין,לקלוט את המידע שהוא מוסר לך, ובהתאם לכך להתייחס לדבריו ולשדר אופטימיות ואמינות.
לדעתי אתה ממש לא צריך במקרה שלך לדקלם "תסריט שיחה" שיראה כללי ולא מתאים לסוג השירות שאתה מציע.
בהחלט יש מקום ללמוד ולהשתפר בדיאלוג, בתקשורת בין אישית, הקשבה פעילה, ובהכנה מראש של נקודות החוזק שלך והאטרקטיביות שלך ביחס למתחרים, תמיד ניתן למצוא.
בהצלחה
...

Wanted2012

New member
המלצות, אשת מכירות :)

היי, קודם כל לפרסם בגוגל זה אחלה רעיון.
דבר שני, שים לב שכשמתקשרים- לא חובה לענות בפעם הראשונה. אפשר לתת לטל' לצלצל ושישאירו הודעה קולית ולחזור אליהם- באיזושהיא צורה פסיכולוגית זה מראה שאתה עסוק ולא מובן מאליו.
מכירות זה כמו מערכת יחסים, אם תראה שאתה לא נלהב כל כך בהתחלה, ירצו אותך יותר.
כמובן חשוב לשים לב שאתה לא גובה $ יותר מדי כסף עבור שיעור.
כמו כן שים לב כי עליך להיות "קשה להשגה" ולקבוע שיעור לא במעמד השיחה אלא לבדוק ולחזור אליהם הם ימים ושעות שמתאימים לך ולא ללקוח.
כמובן חשוב להיות חביב ולעשות סוג של "מקרב" כלומר השיחה מתחילה ב"מה שלומך?" "טוב תודה מה שלומך?" עם חיוך. טכניקות קטנות שמראות שאתה בן אדם חביב ויחד עם זאת לא נואש לעבודה והם לא הלקוחות היחידים שהתקשרו היום..

מקווה שעזרתי.
הוספתי לך קישור לעמוד שלי לפירסום אם תרצה של שיעורי גיטרה- רק תרשום איזור שבו אתה עובד.
בהצלחה :)

Irena Glazkov

New member
תסריט שיחה

אני בעלים של חברת ייעוץ וליווי יזמים ואני עובדת עם סחור מקסים שמתמחה בתסריטי שיחה והגדלת גיוס לקוחות.
שולחת לך הודעה בפרטי

ברוכה הבאה אירנה
נישמח לשמוע על העסק...

ועליך, רקע, הקונספט, וסיפורים מענינים מניסיונך, שרלבנטים לתחומי הפורום ובכלל.

תסריט שיחה

לא תקבל כאן מכיון שצריך להכיר אותך ואת לקוחותיך.
יש להבין מה בדיוק אתה מציע ומה הם צריכים (ולא .. זה ממש לא טרוויאלי כמו שזה נראה)
אבל, הנה כמה נקודות חשובות שתמיד מתאימות .

1- לא להשמע מונוטוני מדי
2- תהיה מרוכז בשיחה, אם תפסו אותך בזמן לא נוח . אל תלחץ תתנצל ותחוזר.
3- תשתמש בשפה שיווקית ובמשפטים שמניעים לפעולה (לדוגמא, תגיעו לשיעור היכרות מחר בשעה 4 )
4- השיחה חייבת להיות עניינית, עליך להיות ממוקד במטרה.
5- לאסוף מידע. לא להתבייש לשאול שאלות כמו מתי רוצים ללמוד, לנסות להבין מי ילמד, תבקש טלפון, תחזור ועוד .

ועוד ועוד
בהצלחה,
שלומי

למעלה