תסריטאי נולד

ילד רע 16

New member
תסריטאי נולד ../images/Emo41.gif

עלה לי רעיון נחמד שאפשר לעשות מידי כמה זמן, או באופן חד - פעמי, איך שתרצו. בימים הקרובים תפתח הודעה חדשה שבה תנתן לכם סיטואציה מסויימת שבה קשורים חלק מדמויות הסדרה, עם לוקיישן (מיקום) וזמן מסויימים - ואתם תכתבו לו תסריט משלכם או סיפור, כרצונכם, כפרי הדמיון שלכם.
לְמה הכוונה תסריט? לְמה הכוונה בסיפור? לְמה הכוונה ברעיון? כל הפרטים - בתגובה הבאה.

ילד רע 16

New member
תסריט -

אתם ממציאים קודם כל רעיון שאפשר להוסיף לו טוויסט ולבנות דיאלוגים בנויים היטב בין הדמויות, ולהפוך זאת לתסריט. דוגמא פשוטה לשתי סצינות (זמן / מיקום / פנים-חוץ שונים) לדוגמא: 1. חוץ. כביש בדרך לכמ"ג. יום. קרן נוסעת במכוניתה ושנייה לפני שהמכונית מתפוצצת, בעזרת הכוחות שלה היא מצליחה לצאת החוצה. 2. פנים. קפיטריה הכמ"ג. יום. קרן נראית ישר בתוך הקפיטריה, מוציאה אקדח, ומכוונת על עדי. יורה. סוף. זו דוגמא לשתי סצינות פשוטות שאפשר לעשות. אתם כותבים את פעולות הדמויות ומה שבא לכם. אפשר להוסיף כוחות לדמויות ולתת תכונות ו/או מאפיינים חדשים לדמויות הקשורות בסיטואציה שאתן. ואיך כותבים דיאלוג? באמצע העמוד - בWORD, כותבים: 1. פנים. קפטריה - כמ"ג. יום. צורי שמעת מה קרה? עדי מה קרה? לסיכום, את התסריט כותבים בWORD. דיאלוג מתחיל בשם הדמות - מודגשת (כמו בדיאלוג בין צורי ועדי). אם לא תרצו לעשות דיאלוג או אם תרצו לשלב בין מעשים - כותבים את כל התיאורים לפי הפורמט הנכון. בתחילת כל סצינה רושמים את מס' הסצינה. פנים / חוץ. מיקום - לוקיישן. יום / צהריים / אחה"צ / ערב / לילה. (כפי שנתתי בדוגמא). את התסריטים תעלו בהתאם לסיטואציה, לדמויות, ולמס' העמודים - המועט שאתן פחות או יותר, כדרישה.

ילד רע 16

New member
סיפור -

מתקשים בכתיבת תסריט? עשו סיפור מורחב! לְמה הכוונה? אתם עורכים את אותו סיעור המוחין ומעלים רעיונות - כמו בחלק של הטרום-תסריט, וכותבים אותו בצורת סיפור. להמנע מלכתוב - "קרן אומרת לעדי שהיא יורה אם עדי לא תקשיב לה", אלא לכתוב - [אחת משתי האופציות הבאות] א. " "תקשיבי לי, או שאני יורה", אומרת קרן לעדי. " ב. עדי: מה את רוצה? קרן: את מקשיבה לי, או ש.. עדי: או שמה? קרן: שאני יורה. מומלץ מאוד לשלב דיאלוגים ושיחות בין הדמויות, ולא רק מעשים, פעולות או תיאורים ללא דיאלוג. אפשר כמובן גם מונולוג.

למעלה