תספרי לי על עצמך...

תספרי לי על עצמך...

היי אני חדשה כאן ואיזה נחמד שיש את הפורום הזה אז ככה בראיון עבודה (לתפקידים שונים) יש את הקטע של המראיין שמבקש: "תספר/י לי על עצמך" אז מספרים מה שרלוונטי לתפקיד תכונות אופי וכאלה... מצב קיים (הבטלה), תעסוקות קודמות וכד' - מן רשמיות שכזו ומשום מה התגובה השותקת שעל פניו מביעה מן חוסר התעניינות כאילו "שמעתי כמוך ותפתיעי אותי" כאילו מה הקטע בלספר על עצמך, זה שבודקים את רמת הניסוח מובן אבל מה עוד מצפים ואלו טיפים יש למי מכם? ואיך הייתם אתם מציגם את עצמכם לצורך העניין? תודה מראש

איך להפתיע את המראיין

המראיין אכן שמע רבים וטובים כמוך. זה משעמם אותו ואת צריכה להפתיע אותו כדי שהוא ימשיך ויתעניין בסיפור שלך ואז אולי גם תתקבלי. בכדי להפיע אותו את צריכה לומר לו: "הנה חמש דברים שלא ידעת עלי" דוגמא 1. יש לי שם שני-תחיה 2. המוצא שלי הוא חצי מרוקאית וחצי קרפיון 3. נולדתי באוטובוס ולכן יש לי חופשי-חודשי חינם לכל החיים(לעומת זאת אני שוכחת לסגור דלתות). 4. ג'ו ממסטיק בזוקה הוא בן הדודה שלי 5. אני מאוד אוהבת ברידג' עם משפטים שכאלה המראיין לא רק שלא ישכח אותך, הוא יזכור אותך

שגיאות כאלה עדיפות משלל מילים

מתאמצות ומובאות קבל עם ועדה
כשגיאה אחת גדולה תודה על המידע.

זולפיקר

New member
אני מופתע ממך בנצי ושות'!

איך אתה מרשה לעצמך להעיר למישהו על שגיאות כתיב, כשאתה בעצמך כותב "חמש דברים שלא ידעת עלי", והלא ידוע לכל, שבמקרה דנן ראוי היה לכתוב "חמישה דברים", שכן דבר = זכר ולא נקבה!!! הווה אומר - הפוסל - במומו פוסל!!!

הכצעקתה? זולפיקר/דודו/ אבשלום קור

כיתוב "חמש דברים" אינו שגיאת כתיב, לכל היותר מדובר בשגיאה טחביריט

מיטרדית

New member
ואני מופתעת ממך זולפיקר

האם יש משפט אירוני יותר שיכולת להגיד ("הפוסל- במומו פוסל")לבנצי, לאחר שהשתלחת פה בפורום כנגד הרבה מאוד אנשים,עם שפת רחוב עכורה נבולה ובזויה ? אל תנסה להראות לנו את חוכמתך כביכול, כי רבים וותיקים מאיתנו יודעים כי היא איננה קיימת במחוזותך. ולכן לפני שתפנה לבנצי במשפט שכזה, הרשה לי לשאול אותך חבוב !!! הפוסל- במומו פוסל ???!?!?!?!? למד קצת דרך ארץ זולפיקר ידידי לא יזיק לך !!

אה למה רבים?

דבר האקדמיה ללשון השפה העברית: מכיוון שזכר ונקבה מתערבבים להם כבר שנים בשפה העברית יוצאת האקדמיה ללשון השפה העברית ומרשה שזה יקרה כמו להגיד שלוש ימים במקום שלושה כי זו טעות נפוצה בקרב העם שרוב רובו אינו משכיל ולרוב אינו קורא ספרים שלא נדבר שכל קריאתם גובלת בעיתונים שגם זה בקושי נראה לעין כי קוראים את הכותרות בלבד דעתי האישית הבלעדית ויסלחו לי אלה שנפגעו כי לא היתה שום הלצה או כוונה לפגיעה בריגשות אחרים

טעות ה-הדפסה למען הדיוק שלא מצאתי

לנכון להבהיר לנוכח פלצנות יתרה שנובעת מחסרון בתגובה מעניינת יותר

שוקולדהמנטה מסטיק

אין טיפ שיעשה קסם כי כאן יש ענין של כימיה בין המראיין למרואיין, הרי אנו לא הולכים לאודישן ואנו לא צריכים לערוך מופע בסך הכל אנו רוצים למצוא עבודה ולהתפרנס. הטיפ שאני יכולה לומר לך הוא לבוא לראיון בהופעה סולידית לא מפוארת ולא מוזנחת, להפגין בטחון עצמי אך לא מופרז, ולא רק במילים אלא גם בשפת הגוף ואם הבעיה מלווה אותך זמן רב ואולי יש דברים שאת עושה לא נכון ואינך מודעת להם יש סדנאות המכינות אנשים לראיונות עבודה וכתיבת קורות חיים המציגים את המיטב שבך.

../images/Emo51.gif

עם כל זה הגעתי לראיון ובכל זאת... כנראה צריך לדעת לייצר כימיה לפעמים

yanivd28

New member
תשמעי....

החלק הזה של הראיון בסה'כ נועד לתת לך להיפתח ולהרגיש בנוח לקראת ההמשך. זה מין שלב פורמלי בו המראיין משתעמם, מפני שזה אחד מ"הנהלים" שלו,לדעתי אל תתעמקי יותר מדי בנושא, הוא לא עד כדי כך חשוב,את בהחלט יכולה להסתפק בטיפים שנתנה לך הבחורה הקודמת. בהצלחה

ורד302

New member
לדעתי כדאי להתייחס ל:

* השכלה * ניסיון תעסוקתי * להדגיש במקום העבודה האחרון את מה שאהבת בעבודה ואת מה שלמדת ממנו וישרת אותך במקום העבודה הבא.

ע נ נ ת

New member
כדאי להוסיף קצת פרטים פיקנטיים

בעקרון יש לספר על השכלה ונסיון, אבל אפשר (ואולי כדאי) להוסיף קצת פרטים מסביב. אני בד"ך גם מנסה תוך כדי למצוא איזה דברים מעניינים את המראיין או שיש לנו במשותף (חברות שהוא עבד בהן או מכיר, מכרים משותפים, שירות צבאי...)

pigpigonet

New member
אם את קולטת שהמראיין

הוא סתם פלצן-מלא חשיבות עצמית,ואת גם קולטת שהוא ממש לא "מתרשם" ממך,ואת גם קולטת שהוא לא ממש בעדך,ואולי את גם קולטת נימה מזלזת. אל תתביישי-תכנסי בו!!! במילא העבודה לא שלך.. אל תתני לשום מראיין לגרום לך להרגיש רע!!! תשתמשי בכל הכישורים שלך,ובכל הכעס שהצטבר בך להראות לו ..שכמוהו יהיו עוד הרבה,אבל כמוך יש רק אחת. ואז תצאי בהרגשה מעולה...אפילו אם לא התקבלת.

למעלה