תספורת

נונינה1

New member
מספר שנים היינו הולכים לבכות במספרה

הייתי מושיבה את הילד עלי מחזיקה אותו מדברת אליו מנסה להסיח את דעתו (ואוסרת על הספר להגיד לו כל דקה הנה כמעט גמרנו..........). הבן שלי העדיף את המכונה המהירה והרועשת על המספריים השקטים והאיטיים - אבל תמיד נתתי לו לבחור. בדרך למספרה הייתי כל הזמן מתעסקת לו בראש - כהכנה לחוויה, וכמובן יש את הצופר בסוף..........ועדיין זה לא היה פיקניק. את כל התהליך עשינו בקטצוץ בתל-אביב. יש להם גם סניף ברעננה, וצריך למצוא את האדם היותר רגיש מבין הצוות.............הם מבחינתם מוכנים להתמודד עם הקושי.

נונינה1

New member
סליחה אבל לא נכנסו לו שערות לתוך

השוקולד..............או ששוקולד הולך עם הכל אפילו שערות...

eldark

New member
תספורת

יש לנו ילד בן 4.5 PDD NOS הפוחד מאוד מתספורות (מספריים ומכונה כאחד) ומגיב בהשתוללות והגברת התופעות האופייניות. מבקש לדעת על פתרונות אפשריים באזור המרכז/שרון תודה

יש מספרות נחמדות לילדים- שווה לנסות

היי eldark, אני נותנת לך שני קישורים. קטצוץ היא מספרה שמכירה גם ילדים עם קשיים בתספורות. אצלנו הנושא לא קל עדיין- והבעייה היא כמובן, שילוב של רגישות תחושתית רבה, חרדה שקשורה לדימוי הגוף, יחד עם רגישות נוראית לרעש המכונה, גם זו שנחשבת "שקטה". ניסינו לא מעט מספרות. מצאנו בסוף ספר נחמד, שסיפרתי לו על הקשיים, והוא מנסה לספר מהר, בזהירות ועם מירב הסבלנות. אצלנו,במספרה המיוחדת, הוא ישב בכיסא בצורת אוטו, קיבל את הוופל, הבלון והסוכריה... אך סירב להסתפר. זהו פרוייקט של יום שישי, בתיאום מראש עם בעלי והספר, כי צריך עדיין, לצערי, להחזיק אותו בכוח, על כיסא הספר. וזה נראה ככה
אבל בסוף הוא יוצא חתיך
ומקבל ארטיק. בהצלחה, אני מקווה שאצלכם יעבור בקלות... חייבים לא לוותר, על תספורות וגזירת ציפורניים, כי אחרת בגיל עשרה, להתגלח- הופך משימה איומה ופוצעת... וכמה שנשקיע היום, נקטוף פירות בעתיד... בברכה, תלמה.

אני שרה לו -כי הוא אוהב שירים

וכל הצוות במספרה מסביב מצמטרף לשירה אז הוא מסתכל עליהם נדהם מהרעש שהם עושים וכך אנו מעבירים את תהתספורות ובמהלך התספורת הוא מחזיק סוכריה על מקל.בהתחלה בכה היום כבר הרבה פחות רק כשנכנסים ומתחילים ואז הוא מפסיק

דורי 7

New member
לנו יש ניסיון מאד טוב עם קטצוץ

ברעננה יש לנו שם ספר קבוע שהוא נחמד וסבלני, וגם אצלנו התהליך היה הדרגתי ובהתחלה בגלל שהוא היה זז כל הזמן התספורות לא היו מושלמות.

anidnd

New member
הירגלנו בשלבים

קודם כל, גילינו מה בדיוק מפריע לילד. לאחד מהם מפריע השיער שנופל עליו, אז אני מניחה את היד מתחת למספריים של הספר והשיער נופל לתוך היד שלי ולא על העורף. כמו כן, יש לנו ספר במרחק דקה הליכה מהבית, ואנחנו מיד עולים לעשות אמבטיה ולהיפטר מהשיער המגרד. לילד השני מפריע שבכלל מתעסקים לו בשיער, אז זה סיפור אחר. ניסינו את קטצוץ, והתברר לנו שהם צורחים בעבור 60 ש"ח כמו שהם צורחים בעבור 30 ש"ח לתספורת, אז ויתרנו. במקרה שלנו, מה שעבד לבסוף זה הכנה מוקדמת של שבוע לפחות במהלכו אנחנו מדברים על העובדה שהולכים להסתפר. כיומיים לפני התספורת, אנחנו מציירים את הסיטואציה: את הילד יושב על הכיסא, את המספריים, ואת הספר (שאנחנו כמובן כבר מכירים בשמו, ומדי פעם עוצרים לומר לו שלום גם אם אין צורך בתספורת). ואז, הילד לוקח את הדף ומסתובב איתו ו"מלמד" את עצמו את הסיטואציה ו"מרגיל" את עצמו למחשבה. ביום התספורת, אני שואלת אותם אם הם רוצים לבכות ולצעוק במהלך התספורת, והם בדרך כלל אומרים "כן!". אז אני אומרת להם שזה בסדר גמור לצעוק ולבכות, ואנחנו לא מתרגשים. כמו כן, לפני התספורת אנחנו מסכימים על השוחד (מסטיק / סוכריה / ארטיק) ואז במהלך התספורת על מנת להסיח את דעתם אנחנו סוגרים על הצבע. אנחנו קובעים תור לשעות אחר הצהריים המאוחרות, כאשר המספרה כבר די ריקה. אנחנו נכנסים רק כאשר מגיע תורנו, ואז כל מייבשי השיער מפסיקים את פעולתם, ולקינוח הודפים את כל הנשמות הטובות שנותנות עצות "תראו איזה ילד יפה. למה אתה בוכה? מה קרה? גם הנכד שלי מסתפר ולא בוכה" וכו' וכו' - אני בטוחה שכולם יודעים על מה אני מדברת. לבסוף - אנחנו משלמים לספר קצת יותר ממה שהוא בדרך כלל גובה, על מנת שלא יגרש אותנו כי אנחנו מבריחים את הקליינטורה... באמצעות התהליך הארוך הזה שנמשך כבר שנתיים, עברנו בהדרגה מהצורך להחזיק את הילד חזק, למצב שהילד יושב אצלי מתוח משהו, קצת מיילל, אבל לא צורח ולא בועט. כמו כן, הילדים כבר גאים מאוד בתספורת, מראים בגאווה לכל הגן, ואחד מהם אפילו אומר לספר: "דניאל, תודה על השיער היפה". בהצלחה לכולם.

lisadan

New member
ספר ילדים

ברחובות יש מספרת ילדים, ולמרות שבעל המקום אינו עוסק באופן קבוע בתספורת לילדים מיוחדים, הוא בעל ניסיון וסבלנות, עובד מהר מאוד והכי חשוב - מקשיב להורים. המספרה בנויה לילדים (כיסא דמוי מכונית או חיה, וידאו והרבה קלטות, ממתקים, צעצועים, ספרים וכו'). אצלנו הבן לא אוהב שנוגעים לו בראש, אבל הבאנו מהבית קלטת וידאו שהוא אוהב והוא היה מרותק, וכמעט לא שם לב לספר (אלא אם כן הספר הסתיר לו את המסך ...). התהליך כולו היה קצר מאוד, פחות מעשר דקות. אני לא זוכר את שם המספרה, אבל אוכל למצוא את הפרטים המתאימים, אם מישהו מתעניין. אולי קצת רחוק מאזור המרכז/השרון, אבל יכול לשרת משפחות מהאזור.

אלי ו.

New member
גם אני מצטרף להמלצה על קטצוץ

אצלי הבחור דוקא לא פחד מתספורת עד שבגיל 3 ספרית לא זהירה סרטה אותו עם המכונה. מאז הוא מאוד פחד, וקטצוץ היה הפיתרון. הם מוכנים לרדוף אחרי הילד על השטיח עם הצעצועים ו"לגנוב" קיצוץ פה ושם. הטכניקה היעילה ביותר עם הבן היתה פשוט להדליק את הטלויזיה על הופ או ערוץ הסרטים המצויירים. כיום הוא כבר מסתפר אצל ספר רגיל.

צרת רבים ../images/Emo35.gif

במקרה שלנו הוא בן שמונה וחצי, ההתנהגות שלו משתנה מפעם לפעם. הפעם הכי טובה היתה לאחר שנטל ריטלין. תמיד אצל אותה ספרית בבית. היא מכירה אותו טוב ומודעת לקשיים. לאחרונה הוסיף לחוסר הרצון להסתפר "אידאולוגיה" התספורת מכערת אותו. לאחר שיחה עם כמה מחבריו לכיתה הבנתי שגם ה"רגילים" בוכים על כיסא הספר. בהצלחה

למעלה