תספורת לכלבה

zamzam

New member
תספורת לכלבה../images/Emo35.gif

אימצנו לפני חודשיים כלבת זאב מעורבת עם משהו נוסף שאיננו יודעים. בת 4 וחצי. הבית מלא בשערות שלה וכל יום אני גורפת כמות עצומה של שערות. אני מסרקת אותה כל יום במסרק מיוחד אבל זה לא עוזר במיוחד. האם כדאי לספר אותה? אמרו לי שכלבים נכנסים לדיכאון אחרי תספורת, והאם כלבי זאב נהוג לספר?

אני אספר לך מה היה אצלי..

יענו את יכולה לספר אותה אם את רוצה כי כלב זאב זה אם הרבה שיער.. אני מכירה מלא אנשים עם כלבי זאב שמספרים תכלבים שלהם בקיץ לקחנו את הכלב לתספורות היה ממש רגוע בהתחלה קצת פחד אבל לאט לאט נרגע והתחיל להתפנק תלוי אצל כל כלב זה אחרת.. גם אנחנו לפני התספרות כל הבית היה מלא שיער על הספות על הרצפה בכל מקום אמא שלי קבלה ת'חלסטרה ואחרי התספרות הכלב היה קצת בדיכי לאיזה יום משו כזה...ועבר לו! עכשיו זה תענוג! סיפרנו אותו לפני חודשיים כמעט והשיער קצת גדל לא הרבה זה ממש תענוג.

be_roo

New member
נשירת שיער היא חלק מעסקת החבילה

של גידול כלבים. בעיקר בעונות מסויימות בהן הנשירה מוגברת (למרות שיש לכל אורך השנה). תספורת לא תמנע נשירה, פשוט השערות שינשרו יהיו קצרות יותר, לכלבה לא יהיה בידוד מהחום, ואכן יתכן שהיא תרגיש לא בנוח לאחר מכן. זה לא אומר שאסור לספר, אך צריך להיות מודע להשלכות. הברשה עוזרת ומומלצת אך גם היא לא תמנע את הנשירה. הפתרון היחיד הוא לנקות. פעם ביום אני מטאטאה את הבית ולי יש כלבה עם שיער קצר באופן טבעי, זה לא משנה.

למעלה