תסמינים של חופשה...

טורטית8

New member
תסמינים של חופשה...

מזה שבוע, הילד מושהה מבית הספר. אין סיבה ספציפית... זה משגע אותי!! בשבוע שעבר זומנו כאמור לשיחה שהילד חייב סייעת. המורה לא מצליחה להתמודד (בית הספר דחה את הצעתה של גובלינית להדרכה משום מה...) והכיתה על טורים ממנו. העלו את האפשרות להוסיף לו שעות ספורט, לקצר לו את היום. למצוא ליווי בשעות ובימים הקשים..הכל פתוח. אחרי השיחה לקחתי אותו הביתה. לא הרגיש לי נוח להשאיר את הילד במקום כל כך עויין.. שוחחתי עם המורה בטלפון והסברתי שאני מבינה לליבה (חייבים לגלות אמפטיה) ואני עושה מאמצים כדי להשיג סייעת וכמה שיותר מהר. השיחה השאירה אותי לחיפושים. לא עברה שעה והמורה טלפנה שיש מישהי והיא תתחיל כבר מחר. שעתיים ביום ואחר כך אבוא לאסוף אותו. יום קצר... לא עברו עשר דקות וקיבלתי מכתב סיכום מהיועצת שמכריזה על כך שהילד מושהה עד הודעה חדשה. הייתי בשוק. בעזרת גובלינית התחלתי לחקור ולחפש רופא פסיכיאטר שיסכים לקבל אותנו במהירות. ניסיתי בשלוותא, בגהה, באופן פרטי אצל 6 רופאים שונים. היה לי אירוע של קרובים וכל האירוע אני בטלפון, בחוץ מקווה אולי אצליח להתקבל אצל איזהשהו מומחה. גם בפרטי וגם בבתי חולים, לא הציעו לי תור קרוב יותר מזה שיש לי בעוד חודש וחצי אצל פרופ אפטר. להגיע למיון-רק אם הוא מסוכן לעצמו או לסביבה. זה מה שהורו לי בגהה. הילד בוכה, עצוב שהוא לא מורשה לחזור לספסל הלימודים. מצר כל יום על השיעור שמפסיד באותו יום ואותו הוא אוהב (כך גיליתי שהוא יודע את המערכת בעל פה). היחידה שהסכימה לראות את פנינו היתה רופאה שדרשה 900 ש״ח לפישה שתארך שעה. כל ניסיונותי לבקש הנחה עלו בתוהו עד שנואשתי. החלטתי לפעול אחרת. בכיתה של הילד שלי יש עוד ילדים עם הפרעות שונות ומשונות. מתוך 35 ילדים 8 בעלי לקות. הכיתה היא כיתה רגילה בבית ספר רגיל. בית ספר שהראה את פניו כמכיל ומקבל... (ישנה סייעת בכיתה לילד שלפי הגדרות משרד החינוך, זכאי לשירותיה למרות שעל פניו הוא מסתדר לא רע. הייתי שם בבית הספר, ליוויתי אותו כמה ימים וראיתי שהכיתה הזו רחוקה מלהיות פשוטה. גם ראיתי את הילדים האחרים, ומהכרותי את בני, לא נראה שהוא הוא שגורם לכל הקושי. התייעצתי עם הסייעת והיא הסכימה איתי שיש ילדים שההפרעות שלהם הרבה יותר מטרידות משל בני). בנתיים בבית אנחנו עושים הכל, משחקים, לומדים, צוחקים, מסדרים ונחמד לנו יחד. הילד מתוק וחביב, סבלן ורגוע. בימים הראשונים הוא כל הזמן שאל מתי הוא חוזר ואם הורידו את השם שלו מהמגירה ועכשיו שבוע אחרי הוא כבר שכח. הזמן עבר ונמצאה לילד מלווה. היום היא פגשה אותו בבית. נראית אחלה בחורה, עיניינית, חביבה. קיוויתי שמחר הוא יצטרף לטיול שיתקיים מטעם בית הספר. המנהלת סרבה. היא טענה שהמלווה עדיין לא מכירה את הילד ואם הוא ישתגע פתאום. ישתגע?? ממתי הבן שלי משתגע??? הטיקים הם לא שיגעון! האובססיות שמוחמרות בעקבות הטיפול התרופתי עליו בית הספר לוחץ-זה לא שיגעון! חוסר הקבלה שלהם משווע והם ממשיכים להקשות ולהקשות ו.... כבר ניסיתי לחשוב על אלטרנטיבה. אנחנו נמצאים באיזור מבודד יחסית, אין בתי ספר זמינים באיזור. דילמה...

שביק

New member
טורטית8 חביבתי, אני מזועזעת מהמהלך של בי"הס

ובעיקר המנהלת. יש לי הרושם שהיא מעוניינת "בילדים רובוטים" ולא בילדים אמתיים בשר ודם. לאור המצב הבלתי נסבל הנ"ל, אני חושבת מקום לנסות ולשכנע את המנהלת לפגוש את הנציגה המקצועית של ארגון א.ס.ט.י.. הכלים המקצועיים שהיא תקבל, יוכלו להקל על צוות המורות, התלמידים והכי חשוב על בנך. למה עליו לשלם מחיר על דבר שלא באשמתו? האם הוא או את הזמנתם עבורו את הטוראט? בוודאי שהוא מתוסכל מכל המצב ואין זה תורם מאומה למצב רוחו ולהתקדמותו. אני מאד מקווה שהדברים יסתדרו עבורכם ועבור בנך על הצד הטוב ביותר. ליל מנוחה, משביק

תסמינים של חופשה..

היי,זאת פעם ראשונה שאני נכנסת לפורום הזה.. ריגשת אותי עד דמעות..סיפורכם זהה לזה שבני עבר במשך שנה שלמה!עם תוספת של כינויים והתבטאויות מחרידות מצד מנהלת ביה"ס שפוטרה לאלתר מתפקידה. חוסר הסובלנות הזו כלפי הטיקים של ילדינו ,מצד המערכת החינוכית מלמד את הילדים ,שאת השונה מהם יש להוקיע מהחברה וזה מה שמטריד כאן..הפגיעה בכבודו ובזכותו של הילד לשיוויון הזדמנויות נגזל ממנו והפגיעה בנפשו עלולה להשאיר את חותמה לשנים רבות..זוהי אלימות נפשית ,פסיכולוגית והיא לא שונה מאלימות פיזית ויש שיאמרו אף חמורה ממנה עשרות מונים. כיום בני סובל מבעיות ריגשיות.הוא לומד בבי"ס לחינוך מיוחד והוא לא מרגיש מיוחד הוא מרגיש שונה ומחכה לרגע שיוכל לחזור ללמוד בבית ספר "רגיל".. אני יכולה לספר לך מה אני עשיתי ..(מקווה שזה יעזור) 1 עירבתי את משרד החינוך ,הסתבר,שיש להם קשר עם "אסתי" והם יודעים על הדבר המופלא הזה של להפגיש בין מנחה מטעם עמותת טוראט לבין המורה,ההנהלה,התלמידים והילד על מנת לתת הסברה בנושא.. תחשבי על זה ככה שהם לא יודעים איך להתייחס לזה ואיך לנהוג הכי נכון..גם לא הילדים וגם לא המורה..העזרה הראשונה גם כלפינו היתה הכוונה..:) 2 אם אני לא טועה כמעט בכל עיר יש בר"ן לילד ולנוער,הטיפול דרכם סלל לבני את הדרך הטובה והקצרה ביותר לקבל טיפול דחוף,רצוף,מיוחד,זמין ומקצועי ביותר ע"י:פסיכיאטר,פסיכולוגית ומנהלת המרפאה. 3 תמיד עירבתי ומערבת בכל את רופאת הילדים וגם במקרים של פגישה דחופה עם פסיכיאטר על רקע השהייה מבי"ס או כל רקע אחר בטענה שאת בריאות נפשו נוכל להבטיח ע"י מניעה ולא רק ע"י טיפול. עם זאת שעזבתי את העבודה והייתי צמודה לבני במשך שנה שלמה שום דבר לא עזר לי מול מערכת החינוך כי לא יישמתי בעצמי את העצה הראשונה שנתתי לך כי מידע זה לא נמסר לי אלא רק לאחר ועדת השמה . בקשר לטיול תבקשי ללוות אותו לטיול.. ולא!הוא לא משוגע!שאף אחד לא יעז להתנהג כלפיו וכלפייך באלימות כזו! הייתי שמחה אם היינו יכולים לשנות משהו חקיקתי בנושא זה לא יתכן שהמצב הזה ממשיך . זה לא יתכן שמנהלת בי"ס גם תשהה על רקע מצב בריאותי?! אני יודעת שאת עוברת ימים לא קלים ואני מאחלת לבנך ולך המון כוחות והצלחה .

אורית, יקרה
בהחלט מתסכל

נמשיך לנסות ולעזור לכם בכל דרך. בשלב ראשון - חשוב למצות את כל האפשרויות על מנת להגיע לשיתוף פעולה, שזה הפתרון המועדף לאורך זמן. שהרי, "להיכנס" במערכת תמיד אפשר. בואי ונקווה שהקב"ס ישכנע את ביה"ס לגבי שיתוף פעולה עם העמותה ונתפלל לטוב. אני נפעמת מהיכולת שלך לתת לילד מסגרת רגועה ומכילה - למרות כל הקשיים והתסכולים שאתם עוברים. שיהיה
אנחנו כאן בכל עניין

טורטית8

New member
שביק,שושה ושושו3 וגובלינית היקרות

אני מסכימה איתכן לגמרי אבל לפעמים כשנגמרים המילים, שם מתחילים הצעדים ובלית ברירה ולמרות שגם אני נגד מלחמה עם המערכת, צריך להגיד את שעל הלב. האין את לימדת אותי את זה גובלינית? מאז ההודעה אתמול יצאתי לקרב קטן מתוך כוונה שהילד יצא הבוקר לטיול! החלטתי לא לוותר ולעשות כל שנדרש וברוך השם- זה הצליח!!! הילד, כולו התרגשות הבוקר יוצא לטיול כמו יתר חבריו ואין ממנו מאושר. הוא קם מוקדם, התארגן, חייך לכל עבר ותדרך את כולם לקראת שובו
זה דרש ממני להיות קצת נוקשה. לא לוותר וגם אולי פיתחתי מעט התנגדות מהמערכת. אני מרגישה שהאנטגוניזם נגדנו נבנה והועבר אלינו באותה פגישה עם הקב״ס. שם ביקשתי עזרה, שיתוף פעולה ונכונות לקבל ייעוץ מכם. הייתי חייבת להיות קצת אסרטיבית, הם בטוחים שאין לי אמירה, שאני גם עוד אחת ה״רובוטים״ שלהם.... המורה אתמול ענתה לי שיש לה כיתה קשה. באמת לא קל להם. אני מבינה ועם זאת, למה הילדים האלו כמו שלי צריכים לשאת את הטעות של בית הספר בכך שלמרות הידיעה מראש שהרכב הכיתה הוא כזה, לא פתחו כיתה קטנה. למה כששמו את המורה להיות בראש הכיתה הכי קשה בכל הזמנים (ההגדרה של המערכת) לא דאגו שיש לה סיוע, הדרכה וכו. ועוד מסרבים בדיעבד לקבל! אני לא מחפשת אשמים אני רק טוענת שהקלות הבלתי נסבלת להשפיל ככה נפשות תמימות לא הוגן שיעבור לסדר היום וזה לא רק אצלנו. זה כנראה קורה אצל רבים וטובים... השאלה אם אפשר לעשות עם זה משהו או לוותר. דרכים עקיפות יש הרבה אבל זה סוג של כיפוף כפיות, חבל שרק ככה זה עובד. אני יצאתי למשימת חיי לפני 8.5 שנים לפעמים אני אומרת לוותר, שיהיה במקום ללא שיפוט מוקדם, בלי כפייה ומסגרת לוחצת אבל אז (בשפתו הפסיכולוגית של אדלר )זה אומר שויתרתי. אני לא מוותרת, לא עד שמיציתי כל שביכולתי למצות. אני יודעת שאם אני לא אדחוף קדימה, לא אלחם, אם אני אוותר. אין לילד במי להאחז. החיים עצרו מלכת ואני יודעת שהכל יסתדר. אנחנו מאמינים בבורא עולם ויודעים שזה זמני. אתן נותנות לי המון כח, ההמלצות שלכן הן כמו פנינים, הניסיון מלמד המון תודה רבה על השיתוף, ההארות והלימוד אני כבר הולכת ליישם

יישר כוח, אורית
על האומץ, האופטימיות

והאמונה. יש בכך הרבה תקווה ומעבר לכך - דוגמה אישית לילד... אין ספק - זו משימת חיים להיות אמא של ילד עם טוראט ונראה לי שאת משתלטת במהירות על העניינים. העצה הכי טובה שאוכל לתת בשלב זה - זה לפתח גמישות ונשימה ארוכה, אשר יאפשרו לך ללכת בין הטיפות. קרי - לשמור על התינוק וגם על המים... מקווה שהתמונה וגם מצב הרוח יתבהרו לכם בקרוב מאד. שולחת הרבה
גבית והרבה חיזוקים

נירנושה

New member
לדעתי זה מזעזע

לבן שלי יש טוראט. הוא בבית ספר רגיל ואין לו שום סייעת. ולהשהות אותו? על מה? זה נוגד את החוק!! את צריכה לפנות למפקחת על משרד החינוך ולהגיש תלונה רישמית ולספר את כל מה שעושים לבן שלך בבית ספר. זה לא חוקי בכלל. את יכולה לפנות גם לעובדת הסוציאלית במקום מגורייך. תיסתכלי באתר של משרד החינוך. יש אפשרות להתלונן גם שם.

למעלה