תסמינים מוזרים

moria007

New member
לא ברורה לי ההתנפלות

קורה שטועים בשרשור, מה הביג דיל? גם נילוס וגם פני בובה הגיבו בנימוס יחסי, למה לעורר צחלוקות מהעבר?

האמת?

איתי הפעם הוא לא רב, אבל שימי
לתגובות שלו לנטלי, לא הייתי קוראת לזה נימוס גם לא יחסי.

shallevk

New member
בדיקת צליאק זו בסה"כ בדיקת דם

היי סיליה, אם יש לך חשד, למה לא לעשות את בדיקת הנוגדנים? מדובר בסה"כ בבדיקת דם ואם התוצאות יהיו חיוביות, יש צורך לפנות לרופא גסטרו לאנדוסקופיה אשר תאמת או תשלול את קיום הצליאק. בכל אופן, אם את מתכננת לעבור את התהליך הנ"ל חשוב להמשיך לאכול כרגיל עד תום הבדיקות כיוון ששינוי התזונה יגרום לסטייה בתוצאות. אם אין בכוונתך לעבור את הבדיקות, אני ממליץ לך להימנע מכל מזון שגורם לך להרגיש רע - גם אם אין לזה שם ופורום :). בפועל, אחוז מאוד גדול מהאוכלסיה רגיש למזונות שונים, לא לכל דבר יש שם ולא לכל רגישות ידועה הסיבה. תרגישי טוב, שלו.

סיליה1

New member
קודם כל, תודה לכולכם

אכן, קבעתי תור כדי לבדוק את הדברים, השאלה כרגע היא- מכיוון שאני ממש סובלת אם אני אוכלת דגנים- הפסקתי לאכול. אם אני אחזור לאכול אני אמשיך לסבול, ומסתבר שיותר מקודם, אני רואה לפי התגובה ההיסטרית למשהו קטן שאכלתי. עדיין עדיף לחזור לפני הבדיקות?

נטלי22

New member
צריך להתייעץ עם הגסטרואנטרולוג

שיפנה אותך. לפי מה שזכור לי ממקרים קודמים שקראתי כאן, מדובר על כמה שבועות לפחות.

נטלי22

New member
אם את רואה שיש שיפור כתוצאה

מהימנעות מקמח, ברור שיש סיבה לבדוק צליאק, אפילו אם לא מדובר בתסמין אופייני או נפוץ. הצליאק מכונה "המחלה בת 1000 הפנים", כי כל אחד בחולה בה סובל מתסמינים אחרים, ויש חולים שאינם סובלים בכלל מבחיהנ חיצונית ועדיין חולים. מה שכן, אם את רוצה לבדוק צליאק, תצטרכי לחזור ולצרוך גלוטן בכמות סבירה במשך שבועות ארוכים לפני הבדיקה, כי אחרת את עלולה לקבל תוצאות שליליות שגויות (כלומר, תוצאה שאין צליאק, למרות שלמעשה את כן חולה בצליאק). את ההפנייה לבדיקות הדם הבסיסיות של הצליאק אפשר לקבל אפילו מרופא משפחה רגיל.

למעלה