תסמינים מוזרים

סיליה1

New member
תסמינים מוזרים

הי לכם. אני לגמרי לא בטוחה שמה שיש לי זה צליאק, אבל רציתי לשאול אם מישהו נתקל בתסמינים כאלה ויכול להגיד לי אם יש סיבה לבדוק. כבר הרבה שנים אנחנו חושדים שיש לי איזה רגישות לדגנים. תמיד היה לי אדמומית לא בריאה על הלחיים, ובדיאטות מהר מאוד ירדה נפיחות כזאת, והאדמומית אחרי שבועיים נעלמה. זה קרה כשהורדתי את הדגנים לגמרי. בחודשים האחרונים אני מרגישה הולך ומתפתח משהו כזה- ולקח לי זמן לעלות על זה שזה מדגנים- איך שאני אוכלת נהיה לי מן גוש בגרון, שלא קשור למה וכמה שאני אוכלת, ואחר כך הוא ממשיך ומתפשט- הכאב/הלחץ הזה, לאזור הגב העליון. לפני שלושה שבועות הורדתי לגמרי דגנים- וזה נעלם לחלוטין. בשבתות המשכתי לאכול קצת קמח- וחוץ מזה בכלל. בשבת האחרונה הרגשתי שאיך שאני אוכלת נהיה הגוש- אחרי שהוא נעלם לגמרי. הפסקתי שוב, ואחרי יום הוא נעלם. אתמול קניתי לי סלט שהיו בו, בין היתר- כמה קרוטונים וכמה פסטות שהשתרבבו. באמת שמעט. זה היה אתמול אחרי הצהריים, בו ברגע התחיל הגוש, ועד עכשיו לא נעלם. מישהו מכיר דבר כזה? יש סיבה לעשות בדיקת צליאק?? תודה לכם!

נחמהב1

New member
גוש בגרון

היי סיליה, גם לי היה גוש בגרון לאחר שאכלתי דגנים ולחם ואני זוכרת שאמרתי את זה לרופאה אך היא התעלמה ואני לא קישרתי. לאחר ההבחנה והדיאטה התחושה נעלמה לחלוטין.

סיליה1

New member
ומה היה לך עוד?

הלכתי לרופא לא מזמן, אבל אני לא מקשרת כל כך בין הדברים עדיין. אז לאיזה תסמינים זה נלווה?

נחמהב1

New member
גוש בגרון

ירידה דרסטית במשקל, שלשול כל בוקר, בדיעבד תחושה מאוד לא טובה בבטן כשאכלתי מזון המכיל גלוטן (זה אני יודעת בדיעבד) הבטן הגיבה ב"קולות" כל פעם שנכנס גלוטן, לא היו כאבי בטן. כאשר התחלתי בדיאטה לאחר האיבחון, נעלמו כל הסימפטומים הנ"ל.

זו פעם ראשונה

שאני שומעת שעוד מישהו נתקל בבעיה הזאת, רק שאצלי הגוש לא היה נשאר כל כך הרבה זמן, בדרך כלל אחרי כמה שעות זה היה עובר. אני לא יודעת מה הקשר לצליאק, אני רק יודעת שאף רופא לא ידע להסביר לי מה זה אומר ודיאטנית מאוד מנוסה אמרה שמעולם לא שמעה על דבר כזה, בזמן שאחרות טענו שאני פשוט לא לועסת כמו שצריך (לא משנה כמה פעמים חזרתי ואמרתי שזה לא קשור בכלל).

סיליה1

New member
ותוכלי לפרט

איזה עוד תסמינים יש לך? אני מנסה לראות אם זה אכן מצדיק בדיקת צליאק... באמת שלחו אותי לכל מיני בדיקות חסרות קשר- אולטראסאונד, רנטגן- אבל שום דבר שמתקרב. אה, וגם חשבו שאני פסיכוסומטית.

התסמינים שהיו לי הם לא רלוונטיים

היות שצליאק זו מחלת אלף הפנים ויש עשרות סימפטומים וגם אם הם קיימים וגם אם לא, זה שונה מאדם לאדם ועל סמך הסימפטומים שלי לא תוכלי לדעת אם גם לך יש צליאק. הסימפטומים היותר נפוצים הם בטן נפוחה, שלשולים וכאבי בטן, אבל גם אם הם לא קיימים זה לא שולל צליאק.

נילוס11

New member
הכי פשוט ללכת לרופא המשפחה

לבקש לעשות בדיקות דם כלליות ולבקש ולהדגיש שיעשו לך גם בדיקות דם לבדיקת צליאק.

אז למה שרשרת אלי?

אם אתה רוצה שידעו למי אתה מגיב, שרשר למי שאתה רוצה להגיב לו ולא למישהו אחר.

נילוס11

New member
תגידי מי הכותבת ושואלת בשרשור בכותרת?

היא פתחה שרשור ואנחנו עונים לה לא?

נטלי22

New member
לא. אם אתה משיב כתגובה להודעה

של "פני בובה", המשמעות היא שאתה מגיב לפני בובה ולא לפותחת השרשור. בשביל להגיב לפותחת השרשור, אתה צריך להיכנס להודעה שלה, ושם ללחוץ על "הוסף תגובה". לא כ"כ קשה לקלוט את זה...

נילוס11

New member
אתן מה זה מתוקות כמו דבש

אני שרשרתי וכתבתי למי שפתחה את השירשור, אין לי שליטה לאן זה יגיע. תגידי,את חושבת שאני לא יודע שלפני בובה יש צליאק, שאני ישלח אותה לעשות בדיקות דם לבדוק ?

בוודאי שיש לך שליטה ../images/Emo13.gif זה לא נקבע רנדומלית

כמו שאמרה נטלי, ההודעה שממנה תלחץ על "הוסף תגובה" היא ההודעה שאליה זה ישורשר. רצוי להקפיד על זה כדי למנוע בלבולים, זה הכול.

נטלי22

New member
אבל זה ברור שיש שליטה.

עובדה, שכשאני רוצה להשיב לפותחת השרשור זה לא יוצא לי במקרה כתגובה לפני בובה. אתה פשוט צריך לראות איזו הודעה פתוחה לך מול העיניים כשאתה לוחץ על הלחצן של "הוסף תגובה". ומעניין, שברוב המקרים יוצא לך לשרשר בטעות דווקא לתגובות קודמות של פני בובה, שיש לך חוסר תקשורת בסיסית איתה. אני מקווה שאתה לא עושה את זה סתם בשביל להכעיס אותה. ממש לא נעים לקרוא בפורום את כל ההתנצחויות האלה.

נילוס11

New member
אם לא היית מתערבת לא היה קורה כלום.

את מחממת את הגיזרה ,את לא חושבת?

נצר1

New member
קראת את המחשבות שלי

נכנסתי לפורום וראיתי את השרשור, ועוד לפני שהגעתי להודעה הזו שלך הסברתי לבעלי את היחסי אהבה/שנאה של פני בובה ונילוס ואמרתי לו שלדעתי לא מתמימות ובטעות הוא כל פעם מגיב להודעות שלה... great minds think a like

../images/Emo6.gif

מה עכשיו בעלך יחשוב עלי? עלק יחסי אהבה שנאה, אני לא מפתחת רגשות כלפי אנשים שאני לא מכירה ובטח לא על סמך דברים שכותבים באינטרנט... אבל אני חייבת להודות שנטלי ואת גרמתן לי לתהיות ולהבנה של "טעויות" שרשור בעבר.

למעלה