תסמונת קליינפלטר

• פותח הנושא lt17
  • פורסם בתאריך

lt17

New member
תסמונת קליינפלטר

שלום, אני בן 18, ועשיתי בדיקות דם עקב גינקומסטיה. רציתי לדעת אם זה אומר משהו לגבי קליינפלטר (אני יודע שיש רק בדיקה אחת שיכולה לאבחן בוודאות את התסמונת, ובדיקות דם אחרות לא מאבחנות באופן ודאי כנראה, אבל אם בכל זאת זה נותן כיוון אז אשמח לתשובה). לפי מה שהבנתי מה שחשוב בבדיקות שעשיתי זה הטסטוסטרון, האסטרדיול, ה-LH וה-FSH. (אם יש עוד משהו אשמח לדעת כדי שאוכל לבדוק אם הוא נמצא גם בתוצאות ולכתוב כאן). אז הנה התוצאות שלהם: ESTRADIOL (E2) 84.00 PMOL/L FSH 6.70 IU/L LH 1.90 IU/L TESTOSTERONE 17.10 NMOL/L FREE TESTOST. 47.60 PMOL/L זה אומר משהו לגבי קליינפלטר? (ככל הידוע לי האשכים אצלי בגודל תקין, לפחות זה מה שאמר לי אורולוג לפני כחצי-שנה.) תודה רבה.

lt17

New member
../images/Emo208.gif

זה אומר שאין לך קליננפלטר

מה שאופייני בתסמונת זו היא רמה מוגברת מאד של FSH, דבר שאין אצלך. רמת הטסטוסטרון אצלך תקינה. אני לא רואה בעיה הורמונלית ממשית. אני מניחה שמדובר בגינקומסטיה של גיל ההתבגרות. ראית אנדוקרינולוג/ית?

lt17

New member
אכן

הייתי אצל אנדוקרינולוגית, והיא שלחה אותי לבצע את הבדיקות האלה. בעיקרון היא אמרה לי שהכל תקין, ושאני צריך לקבוע תור לכירורג (יש לי תור בשבוע הבא). פשוט יצא לי לקרוא על התסמונת הזאת וזה מאוד הטריד אותי, לכן אני שואל. הבנתי שרק בדיקת קריוטיפ (מקווה שאני כותב את זה נכון) יכולה לוודא או לשלול את המצב של תסמונת קליינפלטר. את בטוחה שלא צריך לבצע את הבדיקה הזאת? (מצטער שאני שואל יותר מדי, זה פשוט ממש מלחיץ אותי כל הקטע הזה...) תודה רבה לך על התשובות.

למעלה