תסמונת פינק פלויד

ThePiper

New member
תסמונת פינק פלויד

בחיים לא הייתי יותר מאושרת, לא הקשבתי לפינק פלויד כבר שבוע שלם. הקדחת הנוראית הזאת עברה, i'm a free man (woman) i feel like screaming אבל שמתם לב שכל ילד ממוצע שמכיר את עוד לבנה בקיר רואה את עצמו כמומחה פינק פלויד וזה רק מחמיר כשאותו ילד מגלה את וויש יו וור היר ואת הדארק סייד, פתאום זאת להקה של גאונים מדהימים, הדארק סייד נהפך לתורה מסיני. אתם לא חושבים שדיי מפריזים בערכה של הלהקה הזאת? ואני לא מתכוונת לימים המוקדמים שלה כי רוב ה"מומחים" שהזכרתי מקודם לא מכירים את הימים האלה. אולי כדאי שקצת נרגע איתם לזמן מה, הם השתלטו לנו כמעט לחלוטין על הפורום, למרות שבזמן האחרון הם נרגעו. הערה: כל מה שנאמר לא נאמר בכוונה לפגוע במעריצי הלהקה (הרבים) אלא נאמר לתשומת ליבם של כל האנשים שחשבו שלהיגמל מפינק פלויד זה בלתי אפשרי, אז כמו האלכוהוליסטים אני שמחה להגיד שכבר שבוע שלם שלא הקשבתי לפינק פלויד והתחלתי לגלות עוד להקות נפלאות אחרות (לנרד סקינרד ואוריה היפ בעיקר). אז על מנת להקל את תהליך הגמילה בבקשה אל תברברו עליהם ימים שלמים, יש פורום מיוחד רק בשבילם, תדברו במקום זה על לד זפלין כי להם עדיין אין פורום

לא יודע

כמנהל פורום יכולת השליטה על נושאי הדיון די מוגבלת, אבל אני בהחלט ובאופן מודע מנסה שלא יהיו יותר מידיי דיונים על פ"פ בין השאר בגלל שיש בתפוז פורום פינק פלוייד, בעקבות ההודעה שלך עברתי על כל השרשורים בדף הראשי וראיתי שאין אפילו שרשור אחד שעוסק בהם, כך שהמצב כנראה לא כל כך נורא. יש אלבומים של פ"פ שאני מאוד אוהב, אבל בסך הכל אני חושב שפינק פלוייד זה תקופה בחיים של כל אחד מאיתנו וממש כמו חצ'נוקים ובושה להזמין בנות לצאת זה משהו שעובר בסביבות גיל 18-20 (חוץ מאלו שזה לא עובר להם), אח"כ נשארים עם אלבום אחד או שניים והמון נוסטלגיה.

SickAgain

New member
לא יכלתי לאמר זאת טוב יותר ../images/Emo88.gif

לפי דעתי הצנועה לפחות, פלוייד היא אחת מהלהקות הכי מוערכות יתר על המידה שיש! אני לא יודע איך אנשים יכולים לקחת להקות עם מוסיקה שהיא יותר מאלוהית של להקות פרוג אחרות ולהשוות אותה בכלל לשיעמומון של פלוייד. זה צודק שכל ילד מכיר את פלוייד ואת van der graaf רק מעטים?!? :)

ThePiper

New member
לא יודעת מה לכתוב בכותרת ....

הדיבור על פפ נרגע בזמן האחרון אחרי כמה הערות של כמה אנשים מעוצבנים. ועכשיו כשאני מאזינה לואן דר גראאף אני רואה את ההבדל העצום בין שתי הלהקות, פפ כבר לא היתה אותה הלהקה אחרי ההצלחה המסחרית העצומה של הדארק סייד.

RogerW

New member
זה פשוט....

האנשים האלה... לא נמשכים יותר אל המוזיקה... אלא אל התכנים יותר... וזה מה שמבדיל.. פ-פ דיברו בתכנים פשוטים יותר, שכל אחד.. הזדהה איתם, במיוחד צעירים עם בעיות... הם יכלו להירגע עם השירים האלה.. להזדהות.. זה עשה להם משהו... וזה חיבר אותם חזק... אבל... מאוחר יותר.. הרוב עובק דרגה.. מבין יותר בחיים, הבעיות ההם מאחור.. וחוזר להתייחס למוזיקה שלהם כמוזיקה.. זאת דעתי לפחות...

noosh

New member
הממ...

פינק פלויד הייתה הלהקה הראשונה שלי... את פינק פלויד שמעתי מגיל אפס כשאח שלי היה מקשיב, ואת פינק פלויד שמעתי שוב אחרי הפסקה ארוכה ותקופה פופית, והיא זו שהחזירה אותי למוזיקה האיכותית יותר. עם פינק פלויד הייתי נרגעת ולפינק פלויד הייתי מקשיבה כשהייתי עצבנית, ו"החומה" בהחלט בהחלט השפיע עליי קשה בחודשים דצמבר-ינואר שנה שעברה, ושיין און בהחלט שינה לי את הפרספקטיבה על המוזיקה בכיתה ט', כשעוד לא ממש ידעתי מה זה פרוג. דרך פינק פלויד הכרתי עוד להקות, ובלי פינק פלויד לא הייתי מכירה הרבה להקות שאני מכירה עכשיו.. אני לא יודעת לאן הייתי מגיעה אם לא היה לי את הבסיס הזה להשען עליו, לדבר עליו עם אנשים וכך להכיר עוד ועוד דברים. היום פינק פלויד הם לא הלהקה היחידה שאני מקשיבה לה, כמו פעם כשלא היה ממש למה להקשיב.... למען האמת, אני כבר בקושי מקשיבה לה... אלא אם כן יש אלבום חדש שלא הקשבתי לו עדיין, אז בוודאי שאני מנסה. אבל בעקרון אני מנסה לחקור להקות חדשות, ובחיים לא הייתי מגיעה למצב הזה בלי פינק פלויד. אני חושבת שפינק פלויד זו להקה שכל טינאייג'ר אוהב... היא לא מוערכת יתר-על-המידה, היא מוערכת בדיוק במידה הנכונה. כי פינק פלויד בהחלט יצרה חומר שידע לשנות נקודת מבט של בנאדם, דארק סייד הוא בהחלט אלבום מופת, עד כמה שמעצבן כבר לשמוע את זה, ו-וויש לעולם לא יימאס עליי, במיוחד לא הקטע הזה בשיין און ש"ננסי דרו" סימפלו. אני עדיין טינאייג'ר, ולכן אני לא יכולה להגיד אם אי פעם ימאס לי מפינק פךויד או לא.... סביר להניח שכן, אם אני אקשיב להם יותר מדי... בינתיים עוד לא נמאס לי, ואני בהחלט מעריכה את הלהקה הזאת, אני בהחלט חושבת שהחומרים שלהם מדהימים, ואני בהחלט חושבת שפינק פלויד זה חלק חשוב מחייו של מתבגר, עד כמה ש"החומה" הוא יומרני, ועל זה דנו מספיק בפורום
ובאשר לשרשורים... כבר בקושי מדברים עליהם פה!

RogerW

New member
השתלטו לחלוטין על הפורום?!?!

אני חושב שמעל חודשיים לא דיברו כאן בכלל על פ"פ... וממש בכלל.. שום מילה... ואני לא חושב שאף אחד לא מגזים... הם מעולים... כמו הרבה אחרים... וצריך לשמוע את כולם..

HelterSkelter1

New member
זה ממש לא חוכמה...

כל להקה שלא תגיד - יש להקה שעולה עליה בתחכום ו"רמה המוסיקלית". אמרת ואן דר גראאף (שאני אגב מת עליהם, אבל זה לא הנקודה) - אני אומר לך ג'נטל ג'יאנט יותר מתוחכמים. זה אומר משהו? (אגב, אני מת גם על ג'נטל ג'אינט, באותה מידה
). בלי להזכיר כמובן את כל להקות הריו למינהן (יוניברס זירו, אפטר קריינג איסולדור'ס ביין (שלא שמעתי עדיין כלום שלהם כמעט לצערי), 5uu's ועוד ועוד). זה לא חוכמה לבוא ולהגיד שפינק פלויד מוערכים יתר על מידה. כל להקה שהצליחה יכולה להחשב ככזאת. אמרו בדיוק את אותו הדבר על הביטלס. נו, ו? הביטלס גרועים? באמת... זה שהרבה טיינאג'רים (מה גם שזה בכלל לא הרבה - זה מאוד מעט) מגלים פתאום את פינק פלויד זה דבר לגיטימי ואפילו מבורך. מבחינתי ישנם 2 קצוות במוסיקה הפופולרית - בריטני למטה, והפרוג ונגזרותיו למעלה (נביא פה גם את הרוק הקלאסי). ככל שהנוער של היום מתקרב למעלה - כמובן שזה יותר טוב, זה משפר את הטעם המוסיקלי המומצע (שהוא נמוך מאוד) ומרחיב את ההשכלה של בני הנוער. מה לעשות שפינק פלויד באמצע (ואפילו בטופ) ובסופו של דבר נערים מגלים אותם. ובצדק - פינק פלויד להקה איכותית, שבלי להשוות אותה כרגע ללהקות אחרות - היא טובה, בעלת כישרון כתיבת מוסיקה ומילים מצויין וזהו. אני מבין שאת אומרת שנמאס לך קצת מהם - אז קחי הפסקה - אל תתחילי לשנוא משהו שאת אוהבת בגלל שזה כביכול "לא מקורי" ושיש יותר ויותר אנשים שאוהבים את זה. רמת ההערצה לפינק פלויד לא הגיעה למצב של רמת ההערצה ל"מורדים" למשל. ברגע שזה יגיע - אנחנו בבעיה
. אבל זה עדיין לא הגיע לשמחתי, אז בנתיים תהני מהם כל עוד את יכולה.

חולוני

New member
לא הקשבת להם שבוע?

אני לא הקשבתי לפינק פלויד כבר קרוב לשנה, וגם אין כוונות לשמוע אותם בזמן הקרוב.

HelterSkelter1

New member
לדעתי, כי אני אוהב אותם ../images/Emo13.gif

איך שאתה רוצה, אני לא מכריח אף אחד

חולוני

New member
גם אני אוהב אותם..

אבל פשוט לא היה לי חשק לשמוע אותם בשנה האחרונה...לא יודע למה.

CaerBannog

New member
י מוש במוזיקה שלהם שהוא ממכר

הפשטות, ההתחברות הקלה, ההנאה שבעניין, ואחרי זה זה באמת עובר, ואתה רק מקשיב לאומהגומה מדי פעם, פינק פלויד זה ממש שלב, ולפני ששמים לב מפסיקים להקשיב להם, ומתחלים לראות כמה אנשים עושים מהם אלילים וכמה זה ממש ממש מעצבן

Jam Head

New member
אני לא כל כך מסכים איתך...

פינק פלויד היא ממש לא להקה שכל אחד נהנה להקשיב אליה או מתחבר אליה. אני מכיר בשכבה שלי אולי אולי עשרה אנשים ששומעים פינק פלויד ובאמת נכנסו לתוך המוסיקה שלהם , ולהגיד שהם " הלהקה " לגיל ההתבגרות זה אימרה די שטותית. אני מסכים לגביי מה שאמרת שמי שמתחיל לשמוע אותם בהתחלה באמת מתחבר אליהם ועובר על רוב האלבומים שלהם - אבל תאמת , אפשר להגיד על כל להקה את הדבר הזה !

CaerBannog

New member
2 דברים

הוא דיבר על החמה, דרעקסייד, וויש ובמקרה הטוב גם אנימלס והדעה שלך נובעת מזה שאתה עדיין מקשיב להם ומאוד נהנה מהם, במידה ולא יתחשק לך יותר (וזה לא בטוח בכלל) אתה תראה את זה כמו שהוא רואה... וחוצמזה, זה ממ נכון, כאילו אני מכיר המו המון המו אנשים בגיל שלי, יותר גדולים קצת, ויותר קטנים קצת, שמקשיבים לפינק פלויד, הלהקה הזאת היא שיא המיינסטרים, בארץ אפילו יותר מהביטלס נכון שמתי שאתה אשכרה מקשיב להם, אז אתה מרגשי מיוחד, אבל זאת מוזיקה שמאוד קל להתחבר אלייה, נכון לא כל האלבומים, אבל אלו שצויניו להעיל, בהחלט

Jam Head

New member
נכון אני דיברתי גם על האלבומים האלה

ויש אולי אצלי עשרה אנשים - שזה גם בהגזמה , מתוך שכבה של 340 אנשים ששומעים פינק פלויד - ואנחנו רק מדברים עם החומר " הקליט " שלהם ולא על החתך הסופי הוא מה שהיה לפני הדארק סייד. ויותר מהביטלס ??? ממש ממש ממש לא !

CaerBannog

New member
ממש ממש תתפלא

בארץ שלנו, אני יכול אפילו להיות די בטוח שאחוז הפופלריות של הפינק פלויד יותר גבוהה משל הביטלס, ואני אומר את זה בשיא הרצינות בשכבה שלי לשמשל, שמונה 180 איש, אני יכול לספור בקלות עשרים, וזה מבלי לבדוק בכדי לדעת וממש מבלי להכיר את הטעם המוזיקלי של הרבה מהאנשים

HelterSkelter1

New member
בשכבה שלנו (אחת מעליך? ../images/Emo13.gif)

אני יכול לספור את כולם על יד אחת, וגם ישארו לי כמה אצבעות כדי להחזיק איתן משהו

CaerBannog

New member
אז כנאה שאתה לא מכיר את השכבה שלך

כי אני יכול לספור על שתיים.. וגם אני לא מי יודע מה מכיר...

למעלה