תסלחו לי אבל....

מייקל88

New member
תסלחו לי אבל....

השכר שמדברים פה עליו(5.5 נטו למהנדס בקבע הוא ממש בדיחה זה שערוריה איך בן אדם אמור להחזיק ככה משפחה??) באזרחות זה כמעט פי שניים -אחרי 3 שנים של ניסיון !

mickeym

New member
לגבי השכר....

שכחת שבדרך כלל בגילאים 21-25 אין כבר משפחה וילדים.... אבל אולי אני טועה...

T a u r u s

New member
אתה צודק, אבל....

באזרחי, אתה צריך למצוא את החברה שתשלם לך פי 3... בקבע, לא צריך לחפש ולא לדואג לפיטורין... בלבד זאת, מי אמר שלעתודה אין חסרונות?

פלטרון

New member
נו - מחסרונות העתודה !

אגב - נניח ויש לך משפחה בגיל 26 . ונניח ואתה נכנס לקבע - האם 5,500 ש"ח נ ט ו אינם מספיקים לך ?? מה, יש לך גם 3 ילדים .. בגיל 26 ??? נכון לא מדובר בסכום אסטרונומי - בטח שזו לא דרך להתחיל חיים משותפים, כאשר גם ככה מנסים לצבור אגורה לאגורה כדי לקנות דירה , ומרגיז עוד יותר שזה למרות שיש לך תואר אקדמי ( ולפעמים גם תואר שני בדרך ). עם זאת, זה תוצר של אחד מהחסרונות הבולטים של המסלול - אתה מחליט בגיל 17-18 , ומיישם עד גיל 28 . אגב - ומה עם הגברת ?? מה אתם , חרדים ?? היא לא עובדת ? חחחח ...
אבל דע לך, שאכן יש כאן מקום ל"עצבים" . כי בניגוד למקרים אחרים, לך אין את האפשרות לשנות מקום עבודה, ואתה נתון לשגעונות של הצבא . אני אף-פעם לא אמרתי שמסלול העתודה הוא מסלול טוב ! פלטרון

Aphophis

New member
אז ככה

נניח שאתה היום אחרי צבא ומסיים תואר ראשון, נראה לך שקל למצוא עבודה במקצוע שתיתן לך יותר מזה? אף אחד לא צריך חכמולוג מהטכניון היום כשיש מאות כאלה עם ניסיון שמחפשים עבודה, ואז לך לתדע מה יהיה מצב המשק בעוד 5 שנים? (איך שזה נראה היום, לא יותר טוב).

לירו

New member
מידע נוסף על שכר../images/Emo187.gif

עזבו אותכם איפה יותר קל באזרחות או בצבא וכמה מרוויחים, יתרונות לעומת חסרונות וכו´ ברצוני להוסיף שגם לצבא יש התחשבות והוא מעניק משכורת שונה לאנשי קבע רווקים מאשר לאנשי משפחה וככה מתאפשרת יותר תמיכה כלכלית במשפחה ואני לא יודע אם זה רק במעין קבע ראשוני של עתודאים או שזה פשוט הדרך לתת העלאה במשכורת אז רוצו למצוא את הכלה!!! ילדים זה שימחה ילדים זה העלאה...

odedee

New member
התבלבלת קצת.

ראשית כל, לא מבין מאיפה הגישה המוזרה הזו של "עזבו אתכם". המטרה של הפורום הזה היא להראות לאנשים בדיוק את הדברים האלה - מהם היתרונות והחסרונות של מסלול העתודה. אחד הפרמטרים בהחלטה על הצטרפות למסלול הזה, ולאו דווקא מהשוליים שבהם, הוא השכר. או שאולי אתה מוכן לעבוד גם שש שנים תמורת 600 ש"ח לחודש? לגבי מה שכתבת, אתה טועה. צה"ל משלם שכר גבוה במקצת לחיילים נשואים בשירות חובה. ברגע שנכנסים לקבע, השכר זהה לחלוטין לנשוי ולרווק. גודל התשלומים נע בין 1500 ל-2500 ש"ח לחודש בערך אם אני זוכר נכון, תלוי אם האשה עובדת או לא, אם היא לומדת או לא, בהריון או לא... כאלה. ואם אתה שוקל להתחתן בשביל לקבל אלפיים שקל לחודש, אז צר לי בשבילך.

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif פשוט נכון

תשלומים נוספים יש רק בחובה, והם חלק מתשלומי הת"ש שמגיעים למשפחה - ולא לחייל עצמו. אני לא מוכן להתחייב על כך, אבל נדמה לי שאם האישה מרוויחה שכר מינימום ו/או סטודנטית, לא תקבל תשלום בכלל. אמיר

למעלה