תסכול

• פותח הנושא yondy
  • פורסם בתאריך

yondy

New member
תסכול

מה דעתכם על גננת שבגן שלה (חובה, עירוני, 23 ילדים) הדרך לחלק תפקידים היא בד"כ ע"י הגרלה? מי שרוצה להיות מנחה (לחלק צעצועים למשחקים מסויימים), מחכה שהאות הראשונה בשמו תעלה בגורל, עורכים הגרלה מידי יום. מי שרוצה לצלצל בפעמון המסמן סיום המשחק בחצר, מחכה שתעלה האות בהגרלה כנ"ל. גולת הכותרת: בחירת "אבא שבת": בהגרלה כנ"ל. אם עלתה בגורל אות שהיא ראשונה בשמות של ילדים אחדים, הם מחכים בתור שבוע אחרי שבוע... ד"א, בחירת הספרנים בספריה (שני ילדים, כל יום שישי): לא ע"פ הגרלה אלא ילד אחד מראש הרשימה והשני מסופה. ילד מתוק ששמו מתחיל בי', מחכה בעיניים כלות שיגיע תורו, הוא יהייה אחרון בתורנות הספרנים... אני חושבת (וגם מרגישה את הילדון המתוק) שחלק מההחלטות היו יכולות להיות יותר ברורות, כי ההמתנה לתוצאות ההגרלה, והאכזבה כשעדיין לא עלתה בגורל האות שלו, קשות כל פעם מחדש, וגם מצטברות אצלו כחוויה מתסכלת. אפילו סדר מסויים ברשימה כמו זה שתיארתי לתפקיד הספרנים, עדיף ע"פ אכזבות מצטברות. מה אתן מציעות לי לעשות כדי לחזק אותו, ילד בן 5 וחדשיים? תודה.

yondy

New member
חשוב

פחות רלוונטית כמובן הדעה על הגננת. כוונתי הייתה לשאול את דעתכן על השיטה שלה.

kokopeli

New member
מציעה קודם כל

לדבר על זה עם הגננת. א' כדי לתאר בפניה את מה שתיארת לנו כאן לגבי הדרך שבה בנך חווה את השיטה הזו (אם תוכלי לאחד אליך עוד כמה הורים שגם הם מתנגדים לשיטה, אולי היא אפילו תשכיל לשנות אותה). ב' כדי לנסות ולהבין מה הרציונאל החינוכי (אם יש בכלל) שמאחורי השיטה הזו. אולי זה גם ישקף עבור הגננת דברים שהיא לוקחת כמובנים מאליהם, כבל הנוגע לשיטות העבודה שלה. בעיניי, יש כאן משהו מעוות בגישה. האם אין לה היכולת להחליט בעצמה, עד כדי כך שהיא צריכה לעשות הגרלה? ילדים בגיל הזה צריכים ידיעות ברורות, ולא חוסר ודאות. ככל שאני מנסה לחשוב על יתרונות או הגיון בשיטה הזו, אני לא מצליחה למצוא ולו אחד כזה. אני גם לא מצליחה לחשוב על שום דרך לתת כלים לילד בן חמש להתמודד עם היותו מושא להימורים בכל יום במסגרת שאמורה להיות עבורו ברורה וודאית. ממש לא נראה לי כל העיניין הזה המון אור
ואהבה

אפרתש

New member
לא אהבתי

לגננת צריכה להיות בחירה מושכלת. אם זה על פי סדר, אם כפרס על התנהגות, אם על פי התאמת תפקיד לילד. הבחירה צריכה לבטא איזשהו חוש צדק. לדאוג שילד שמזמן לא קיבל תפקיד יקבל היום, לתגמל ילד על מאמץ, לפצות ילד. לחזק אותו? לתת לו לדבר ולתאר מה עובר עליו כשהוא יושב ומחכה. לשתף עד כמה גם לך קשה לחכות. אנחנו בבית משחקים בגן (כלומר - היא משחקת ומפעילה אותנו), וככה היא משחזרת דברים שקרו, מעבדת אותם, היא הגננת ואנחנו הילדים (ואז היא ה"חזקה" בסיטואציה"), לפעמים אני הגננת, ואני צריכה להעדיף אותה. ( אני "מחלקת תפקידים", והיא צועקת "אני אני", ואני בוחרת בה. לאחותה התינוקת ואבא לא נגרמים כל תסכולים מזה שנגה נבחרת פעם אחר פעם
) אולי שהוא בבית יעשה לכם הגרלות? ("מי שהשם שלו יוצא מהכובע יזכה לעשות לי היום אמבטיה!").

אני לא בעד לוטו-טוטו כשיטה.

אפשר לעשות את זה מדי פעם, בשביל המשחק, אבל לא כשיטה. אני מבינה את הילד, דברי עם הגננת.

לאה_מ

New member
כיף לראות אותך כאן ../images/Emo140.gif

ואני מצטרפת לכל מה שנאמר כאן בגנות השיטה. נשמע לי שכדאי לדבר על כך עם הגננת. גם אני לא מצליחה לראות כל הגיון בשיטה הזו.

irisgh

New member
השערה

זו נראית לי דרך לעניין אותם באותיות, ולהבין את משמעותן (יוסי מתחיל בי'). אבל אולי באמת היתה דרך לעשות את זה באופן שפחות גורם למתח אצל הילדים, ופחות משאיר תחושה של שרירותיות בבחירה. אבל איזה דרך היית מציעה? [מעבר לבעיה של כמה ילדים באותה אות - אפשר פשוט לשים יותר מהאות הזו]. הרי בכל מקרה, קשה לילדים לחכות לתורם, מספר ימים או שבועות רצוף. לחזק אותו - הייתי אומרת לפצות. לשחק בבית במשחק דומה, אבל רק עם אמא, ילד, ומי שעוד נמצא. כשהוא זוכה הרבה פעמים. כך תהיה איזו חוויה מתקנת במרחב הבטוח בבית. הוא יחזור למתח בגן, כי לצלצל בפעמון שם זה מה שהוא באמת רוצה, אבל ידע שבבית הדברים מובטחים לו.

yondy

New member
תודה על כל ההתייחסויות.

(היי לאה). אני כמובן אדבר שוב בהקדם עם הגננת, כבר מחר. בקשר למרחב בטוח בבית, הרעיון מעניין. עלי לקחת בחשבון את ראשי מועצת המקופחים שנולדו לי לפני ילדי זה. אני חוששת כי יהיו יותר מידי קופצים על רעיון ה"הגרלה עם אמא ואני זוכה תמיד...." .
לילה טוב ואשמח מאוד לשמוע עוד תגובות.

irisgh

New member
תעשו 15 הגרלות ברצף ../images/Emo13.gif

בבית אפשר לצלצל בפעמון 15 פעמים. יצא 3-4 פעמים לכל ילד? דיינו. אולי זו אפילו דרך לחבב משימות: להגריל אחרי ארוחת ערב מי מהילדים מוריד מהשולחן, מי מנגב שולחן, ומי מנקה את השיש
< איריס שמפנטזת על היום שבו יהיה מי שמנקה את המטבח מבלי להציפו >

לאה_מ

New member
אני חושבת שהגרלה היא לא דרך

נכונה לעשות את הבחירה הזו, אז למה אני צריכה להתמקד בלהראות לילד שיש לו סיכוי להבחר? במקום לחזק אותו בדעתו וללכת לדבר עם הגננת או עם הורים אחרים (אני די בטוחה שהוא לא היחיד שקשה לו עם זה)?

למעלה