תסכול

דליה.ד

New member
תסכול

אז, הבן (12.5) התחיל חטיבה, כיתה ז´. שבועיים מתחילת השנה נקראנו ליועצת, יען הנער "מפוצץ שיעורים"... היתה שיחה טטובה, הסכמנו שילך לאבחון (כי האבחון הקודםנערך לפני שלוש וחצי שנים וכבר לא תופס), שנבדוק שוב את עניין הsr אצל הנוירולוג (בעבר, זה השפיע עליו כמו מים....) ושהילד "יקח" עצמו בידיים, יהיה בקשר יומי עם המחנכת (היא צריכה לחתום לו ביומן) ושיידעו את המורים בקשר לקשיים שלו.... אתמול, שוב טלפון מהמחנכת שהילד "על הקרשים" יוצא מהשיעורים באמצע ו"שוכח לחזור", או שלא טורח להגיע בזמן (אין אצלינו צלצולים ומבחינתו - זו בעיה). יושב ליד החלון ולכן מתעניין יותר בחתיכות מכיתה ח´ שעוברות לשיעור ספורט...לא מכין שיעורי בית (תמיד טוען שאין לו....). בקיצור, כל ההישגים היפים מהשנה שעברה ירדו לטמיון ונעלמו כלא היו. תסכול! כרגע על הפרק: לבדוק את התיק כל יום אם יש שיעורים. שיחה יומית עם המחנכת. שיחה יומית עם הילד. חזרה לשיטת התגמול בכסף. אבחון - דחוף! - כדי שיקבל עזרה במרכז למידה. שינוי הריטלין לsr לבדיקה חוזרת. סבלנות! אופטימיות! ולאהוב אותו (איך אפשר שלא: בחורצ´יק יפהפה, רגיש, חכם, טוב לב...)!

michal shahar

New member
ברוך בואו לגיל הטיפשעשרה ../images/Emo11.gif

הי דליה, נראה לי שבנך פשוט הגיע לגיל הבלתי נסבל שאחד מהסממנים שלו הוא ההתמרדות. ההורמונים משתוללים ואין חשק לכלום (כמובן הוא יודע הכל ושאף אחד לא יספר לו אחרת). אומנם אין לי ילדים בגיל הזה אך לי נדמה שטיפול משפחתי הוא הפתרון. כמובן שכדאי גם לבדוק איך לעזור לו עם הפרעת קשב והריכוז אך לא רק. הוא מאותת שנמאס לו כדאי לדבר איתו ולשמוע ממנו מהי הבעיה. אכן אופטימיות זו הדרך, מקווה שתמשיכי להיות תמיד כל-כך חזקה. מיכל

ayagu

New member
מניסיון עבודה עם גילאי הטיפשעשרה

גם המאובחנים כADHD. דפי מעקב בהם המורים המקצועיים רושמים כמה מילים בסוף שיעור מחוללים פלאים. בדף המעקב גם רושמים מה היו שיעורי הבית או אם היו.מה שעוד עובד (מניסיון שלי). כרטיסיות יציאה. מאפשרים לילד לצאת החוצה מספר פעמים מוגדר. כאשר בכל יציאה הוא מניח על שולחן המורה את הכרטיסיה. כמובן שאם הוא לא חוזר לשיעור לא מאפשדרים לו לצאת יותר. אגב הכניסה לחטיבת הביניים היא משבר לכולם לא רק לילדי ADHD ולוקח להם המון המון זמן עד שהם מסתגלים. בדרך כלל לקראת חנוכה. כרגע בכיתות בהן אני מלמדת אני עסוקה בהקניית הרגלי משמעת והרגלי עבודה נכונים. בהצלחה.

דליה.ד

New member
איה, תודה על העצות הנפלאות!

אני אעביר את זה למחנכת. זה רעיון מעולה!

2 1 2

New member
לאהוב אותו...

דליה, את מדברת על בנך בן ה-15 ואני מגלה שם גם את בני בן ה-6.5 עם אותם דפוסי התנהגות רק כמובן ברמה שונה בגלל הגיל. כתבת - לאהוב אותו ואני ישר עלה לי לראש שזו לא הפעם הראשונה שאני קוראת את המשפט הזה פה בפורום ואני מפספסת משהו כי הרי כמובן שאנחנו אוהבים אותם. הם הילדים שלנו. יש לי הרגשה שאולי את ילדי הADHD אנחנו אולי צריכים לאהוב אחרת?

דליה.ד

New member
צריך לאהוב אותם יותר

כמובן שאנחנו אוהבים את כל ילדינו. אבל אלו שמעמידים אותנו במבחנים ודורשים מאיתנו התמודדות בלתי פוסקת וכוחות נפש...אותם צריך לאהוב כפליים. בזכותם אנחנו הורים טובים יותר
... ועכשיו לגבי הבן: הכנתי טבלה בה כל מורה יכתוב איך הוא היה בשיעור - תופעל מיום ראשון. הכנתי כרטיס: "מורה יקר/ה! קשה לי לשבת. אני יוצא למספר דקות. באם לא אחזור לשיעור, נא מסור את הכרטיס למחנכת (היא כבר תסגור איתי חשבון...) מ.....(וכאן השם של הילד)" הסיכום הוא שעל כל יום של התנהגות טובה הוא מתוגמל בחמישה שקלים. אם הוא "יערוק" משיעור הוא יקבל עונש מהמחנכת (היא תדע מכיוון שהכרטיס יגיע אליה". בודקים אפשרות להעביר אותו כיתה, כי המערכת שם יותר "ידידותית" שעות טובות לשיעורים כמו מתמטיקה וכו´. הוא יתחיל לבקר במרכז למידה להכנת שיעורי בית ותמיכה כללית. מותר לנו לכתוב עבורו את שיעורי הבית. תבדק אפשרות להוריד לו לימודי ערבית. תודה לאיה על העצות המעולות!

ayagu

New member
בהצלחה!../images/Emo70.gif

מה שעוד עוזר אבל לא כל המורים מקבלים היא הרשות לשבת בכיתה עם אזניות ודיסק מן ולשמוע מוסיקה בשקט- רק שמרגישים שלא מצליחים יותר להתמודד. כמובן שאסור להגביר את המוסיקה ולהפריע לכיתה. אפשר לסייג גם ולהרשות רק בזמן עבודה עצמית וכדומה. לגבי לימודי ערבית- אצלנו בבית הספר ילדים לקויי למידה לומדים ערבית מדוברת או מכינים עבודה בנושא האיסלאם- בעזרת האינטרנט והספרייה.

שריתילה

New member
הרבה תלמידים המאובחנים כ-ADHD

מקבלים באיבחון פטור משפה זרה שניה. אני יודעת שבכיתה ז´ זה מאוד הקל על בני. למרות שהוא מאוד התעקש שנה אחר כך כן ללמוד ערבית והצליח. הוא טען שהחליפו את המורה והוא רוצה לנסות שוב, והצליח. מה שמוכיח הרבה פעמים, שהרבה מאוד זה גם בזכות המורה ובזכות רצונו של הילד. מורה להוראה מתקנת יכולה מאוד לעזור בשלב הזה. כמובן שתקבלו המלצות באיבחון החדש. בהצלחה. שרית.

קנו לו שעון יד שמצלצל כשמתחיל כל

כשמתחיל כל שיעור. לגבי שיעורי הבית וסיכום ההרצאה בכיתה, חישבו על קניית טכנולוגיה לעקיפת ליקויי למידה. יכול להיות שבעזרת הטכנולוגיה יהיה לו קל יותר ללמוד בבית ובכיתה. אני מצרף כתובת של אתר העוסק בטכנולוגיה לעקיפת ליקויי למידה. בלי קשר, מומלץ לקרוא את הגירסא העברית של הספר ´מישהו מכיר את המתבגר שלי´ העוסק במתבגרים עם ליקויי למידה. אני מצרף כתובת של אתר המציג ספר זה לצד ספרים עבריים אחרים על ליקויי למידה. בהצלחה!

למעלה