תסכול וייאוש - פסח 2007

תסכול וייאוש - פסח 2007

כל חופשת הפסח הזאת התבזבזה לי ללא שום מעשה יעיל או התקדמות\ צמיחה אישית. או בכלל כל דבר שיגרום לי לההרגיש טוב עם עצמי.
היו ימים בטלים ריקים מכל תוכן בהם רק שאלתי שאלות כגון: מה עלי לעשות עכשיו? איך אני ממשיכה מפה הלאה? מה בעצם חסר לי? מה אני אמורה לעשות עם עצמי ברגע זה?.. אני מרגישה כזאת חולשה וחוסר באנרגיות שאין לי כוח לחיות. פשוט חרא לי. אין מוטיבציה לשום דבר... מרירות עד כמה שהיייתי נחושה בתהליך השינוי, הייתה לי תקווה שהנה עליתי על המסלול, מצאתי שאיפות להתמקד בהם, נראה כאילו יש לי משהו שמניע אותי בהליך העשייה --- אך כמתברר לי עכשיו מכל מה שעשיתי עד עכשיו- במציאות אמת לאמיתה לא הגעתי לשום דבר שיכול להראות על התקדמות
.. הבנתי שאני מחפשת אחר משהו שאני בעצמי לא יודעת מהו, שרועה ברחמים עצמיים, ולא מסוגלת להבחין בדברים החיוביים שבחיים. לא מזמן, הבנתי (בזכות בנאדם מאוד פיקח) למה אנשים לא שומרים איתי על קשרים לטווח הארוך ולמה קשה כל כך להסתדר איתי עד כדי ניתוק הקשר. האמת לא היה לי שום חידוש: חוסר פרופורציה בתפיסת העולם, שימוש במושגים ובתוויות ריקות מתוכן, אינטרסנטיות, הגבלה לעולם המושגים הפרטי שלי, הטווית מציאות מדומה בה בחרתי את איזור הנוחות. דבר נוסף הוא אי יכולת לקבל המלצות או עצות מהסובבים, דחייה של רעיונות שנוגדים את תפיסת העולם שלי ועוד... אני בהחלט לקחתי הכל לתשומת ליבי, עוד מישהו האיר את עיני בכך שהכוס שלי מלאה לגמרי, זה שאני חושבת שאני פיקחית ואינטלגנטית, שאני מבינה ויודעת מהחיים שלי - כל זה רק אגו מנופח חסר מודעות..
איפשהו מבפנים, כל הדברים הללו קיבלו אישור, זה רק השלים לי את חלקי הפאזל בפידבק שאני חולבת מהסביבה (כיוון שאני לחלוטין לא שפויה לראות את עצמי בצורה אובייקטיבית, אני זקוקה ממשובים מאנשים מהצד). היה לי איזה פיגור בגיל ההתבגרות שנמשך עד עצם היום הזה, ברמת ההתפתחות המנטלית אולי כן אני נמצאת בטווח הנכון, אך בבחינת הבנת תהליכי החיים וההתמודדות עם המציאות - נשארתי מאחור. אני אודנו נשארתי אותה טינאג'רית מתבגרת שמנסה לקבל משהו שהיא בעצמה לא יודעת מהו.. זה כאילו יש לי פער בהתפתחות, ועכשיו אני משמלמת עליו ביוקר. באתי לא מוכנה לקראת המציאות שהחיים הציבו בפני, ובגלל שהייתי מנוכרת לעצמי ולא שמעתי לקול הפנימי שלי שהשתוקק עם השנים , הפכתי לגולם רגשי חסר קשר לכל מה שקורה סביבו. אני מקווה שאני אכן מצליחה להעביר כאן את המטרה של הודעה זו, כי כבר נמאס לי לדשדש בתוך העירפול של עצמי. אני חשה כמו אחת שהפכה את דרך שפיכת הצרות שלה ברבים לאורך חיים מקובל, אחת שמתבכיינת וחופרת בתוך החרא של עצמה ועוד מקבלת מזה עונג (איזו אירוניה..
) עלה בדעתי שיכול להיות ששורש של כל המחשבות הריקות \ טורדניות\ כפייתיות\ חסרת זיקה למציאות, אלו הם הפחדים: רק לא מזמן קלטתי עד כמה אני מפחדת מדברים כאלו ואחרים (ואני בכוונה אקצין ואגזים כאן לצורך ההמחשה): פחד מפני הסטודנטים שלומדים איתי , פחד מפני השכנים , פחד מפני תגובות או ביקורת לא נעימה, פחד מפני סירוב או דחייה, פחד מפני איבוד עבודה, פחד מפני כישלון, מפני זה שלעולם לא אצא ממלכודת הבדידות, פחד מהמינוס בבנק והפחד הכי גדול שלי
הוא הפחד מעצמי! למרות שאני בפיגור של 3 שנים (אני בת 21 עם שכל של בת 18 לכל היותר), מרגישה כמו נערה מתבגרת שנאבקת יום יום עם עצמה במלחמת הקיום האינסופית... אני לא מבינה למה אני כל כך אטומה לקחת את מה שאומרים לי אנשים שיודעים קצת יותר מהחיים שלהם, ולברור מזה עיצות מועילות לחיים או רעיונות לצאת מהבוץ. נדמה כי ההרגלים שלי כל כך מקובעים (כל המסיכות, השקרים, הפחדים) עד כי יום אחד הכל יתפוצץ לי בפרצוף ואני אמצא את עצמי בלב החיים עוד כמה שנים, בלי הישגים, בלי הזדמנויות, בלי שאיפות, ורק ריקנות עופפת אותי מכל עבר..
נימה פסימית, אני יודעת, לא מתאים לי, אבל ככה יצא לי הכי טוב להעביר את מה שעבר עלי בפסח 2007

ננ27

New member
פסח הזה...

כאילו שכל החיים וחשבון הנפש נדחס לתוך שבוע אחד.

ננ27

New member
../images/Emo10.gif

תגידי, אפשר לדעת מה חשבת שהעלה אותך על המסלול?התכוונת שעצם זה שיש לך שאיפות? כי נשמע שכן יש צל של אופטימיות בזה...בכל הבלאגן, האם יש מישהו שלא ניתלה על זה? על שאיפות? הישגים? חלומות? אני חושבת שאת כן יכולה להתמקד בדברים החיוביים כי עובדה שזה קרה לך...ואפילו אם ניראה שלזמן קצר, זה אומר שזה נמצא שם את יודעת מה...אין לך חברים(אולי), אין לך קשרים (אולי) , את יודעת טוב מאוד לנתח את המצב שלך. את מחכה לאיזה בחור "חכם" שיגיד לך את הדברים שאת כבר רושמת כאן....כאילו שהוא חידש לך משהו וכאילו שמישהו באמת יחדש לך, אחרי הכל האם זה באמת משנה מה אחרים פה יכתבו לך? או אותו חבר אמר לך? הרי נשארת באותו המצב... בקטע של "אני חושבת שאני אינטליגנטית" ולכן "אני עם אגו מנופח"...ובכן , הלוואי והיו רבים יותר אנשים חכמים שחושבים שהם באמת חכמים , הרי ברור לך שזה שטויות, יש שם משהו ....וזה ידוע לך , שאת כן חכמה, אז למה להעמיד פנים שאת לא? מספיק את רודה בעצמך ויורדת פה מול כולם...את יודעת מה באיזשהו מקום שאת מסתכלת על עצמך מהצד את יכולה לומר לעצמך ככה מהצד: "האם אני היתי מרשה שמישהו ידבר עליי ככה, או שמישהו ידבר ככה על מישהו שאני אוהבת?" וכניראה שלא הית מוכנה וזה היה מעורר בך זעם, אז למה זה כן בסדר לעשות את זה מול כולם ועוד על עצמך....ובמה אלוהייך (או מי שיצר אותך) אשם בזה שנתן לך חיים בזה שנתן לך את ההזדמנות והבריאות וכל מה שיש מסביב. רשמת שאת לחלוטין לא אובייקטיבית...אבל הנה, אף אחד לא מושלם, גם אנשים מהצד טועים...יכולים לחשוב שאת סנובית ואין לך יכולת ליצור קשר אינטימי, אז מה...זה עושה אותם לחכמים יותר ממך? את מחמירה עם עצמך, את מנתחת את עצמך יתר על המידה, את יודעת מה....לפחות %50 מכלל האוכלוסיה מרגיש את מה שאת מרגישה אחרת אנשים לא היו פונים לעולם הרוחני או לפסיכולוגיה או לספרי התפתחות אישית ולא היו מבקשים את אותו הפתרון שאת מבקשת...אנשים סובלים מדכאון ולכן הם לוקחים כדורים פסיכיאטרים ויש מליין כתבות על זה.. ייצרניי התרופות מלייארדרים!!!!!!!!!!! אז מה כולם משוגעים....? כולם דפוקים? כולם טיפשים? אולי קצת כולנו טיפשים ומשוגעים וקצת דפוקים, אז??? אז כולנו באנו לפלנטה הזו כדי לעבור את זה, להתפתח ולהבין שהכל באמת שטויות, באמת באמת שטויות, כל המחשבות האלו, של להגיד עד כמה שאני לא טוב וכמה שאני אפס...הרי בסופו של דבר זה לא תורם חוץ מאולי המחשבה: כן, זה מה שידחוף אותי קדימה...זה שאני אכה את עצמי מכות אינסופיות...הרי את יודעת שזה לא עבד עד עכשיו אז למה את חושבת שמעכשיו זה יתחיל להיות ככה. זירקי את הפורום, זירקי את המשובים של כולם, תתחילי להגיב לעצמך על ההודעה הזו כאילו שאת מישהו אחר מבחוץ, מישהו באמת "חכם" כמו החבר שלך. ולא בקטע של התנשאות, בקטע של אדם מול אדם באופן שווה, את מול עצמך כמישהי אחרת, זרה. חכמה רוחנית מוארת או מה שלא יהיה

אורי בר

New member
פסח בא כול שנה

והוא בא גם מבחינה אנרגטית להוציא את החמץ מהלב ולעשות עבודה אנרגטית ולהוציא את החמץ מהאנרגיה שלי האנרגיה של פסח עוזרת לעשות את העבודה הרבה יותר קלה ואז באה התחדשות נפלאה ותובנות חדשות שנה חדשה גם האביב מגיע אם הפריחה הכול יפה לא??????????? נצלו את הפסח יש עוד קצת זמן

סמאדי

New member
את במצב נפלא!!! ברגע החשוך ביותר עולה השחר...

שלום לכולם, שמי סמאדי ולאחרונה שבתי לארץ אחרי שהיה של 12 שנים בפונה שבהודו. גם אני, בדומה אלייך, חיפשתי את האמת. ולא עזבתי, עד שמצאתי אותה. מצאתי את האמת אחרי שהייתי 4 שנים באשרם של אושו, חייתי מדיטציה וסוגים שונים של תרפיה רוחנית, טיפלתי באשרם בעזרת תרפיות מסוגים שונים, כולל עבודה עם נשימות ואנרגיה, ניקיתי הרבה מהשאלות שהיו בי לגבי מי שהייתי אז, וטראומות שאספתי מילדותי, וככל שהתעמקתי באמת שלי, עלו יותר ויותר טראומות והמצב נראה רע מתמיד... עד שפשוט נמאס לי מעצמי, וישבתי אצל מאסטרים שונים ובאמת שבכדי למצוא את האמת עלייך לחוש חוסר נוחות. מי שנוח לו, למה שיחפש? מעבר לכך, מי שמחפש את האמת צריך לדעת שהיא לא נמצאת בחוץ. היא בפנים, בתוכנו. היא לא קשורה לאישיות שלנו, אלא למי שהיינו לפני שנולדנו, ואחרי שנעזוב את הגוף שלנו. היא פה ממש עכשיו, אבל האגו עדיין מסתיר אותה... היום אני מלמדת את האמת הזאת. מפיצה אותה בכל דרך אפשרית. כשאנחנו חולמים בלילה, אנחנו מאמינים לחלום בזמן שהוא מתרחש. כשאנחנו מתעוררים, מתברר לנו שחלמנו. וגם החיים הם חלום. קצת יותר ארוך. נגיד תקופת חיים. אבל עדיין חלום! הרי ברור שלא נחיה לעד, הרי ברור שנתעורר ונבין שחלמנו, נכון? את צעירה, ילדה. אין טעויות בטבע. את לא טעות. את יצירת מופת של הבריאה. של היקום! ואל תפסיקי לשאול שאלות, כי ככה תמצאי תשובות. מצטערת להפסיק לכתוב לך. אסכם בזאת: אם את רוצה להרגיש טוב, לכי לטיפול. לכי למישהו שיתמוך בך. ובדרך כלל, בטיפולי הילינג, מקבלים ופוגשים קבלה, אהבה, והרבה אור. אם את מחפשת את האמת, היא לא נמצאת באישיות. היא נמצאת בשלמות שמגולמת בחוסר השלמות. הלוואי שהמסע שלך ייקח אותך למצוא אותה. קבלה מוחלטת של כל מה שקיים. כולל החלום. מאחלת לך דרך קסומה. אל תשכחי להנות ממנה, להסתכל על הנוף. לא רק לזכור להגיע ליעד. כל טוב שיהיה לך. סמאדי

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo24.gif

יש לי שאלה אליך. למה אנשים תמיד מחפשים דווקא את מה שיש להם?למה הם עיוורים מכדי לראות את מה שנמצא מולם? השאלה הזאת מעסיקה אותי לאחרונה. כי אני שומעת לאחרונה... "אני צריך למצוא את האהבה" "אני צריך למצוא את האמת" "אני צריכה בת זוג כדי שאוכל להיות מאושר"... הם לא רואים שיש להם את מה שהם צריכים?! הסכמתי עם דבר אחד. בכל פעם שאנחנו נוגעים באמת,אנו חשים אי נוחות. אנחנו חשים צורך להתגונן...או כשקוראים לנו אירועים שמזכירים לנו את העבר ואיך אנחנו מגיבים לזה...גם זה אי נוחות. כשמישהו אומר לי ביקורת לגבי,אומר לי דברים שגורמים לי אי נוחות או חרדה ואני נוהגת להיכנס פנימה ולשאול את עצמי למה אני מגיבה ככה.אולי יש בי משהו שעדין לא פתור.

מדבר אלי מה שכתבת

אם הכל חלום, אז מה פשר כל הקיום שלנו?? אז בשביל מה להתעורר מחלום אחד כדי להכנס לחלום נוסף?? את אומרת שאחרי חיפושים של 4 שנים בהודו, בסוף מצאת את האמת. ומה התברר לך?? כלומר, הלוואי לפחות הייתי יודעת מה גורם לי לאותה תחושה של אי שקט ובזבוז פוטנציאל, אני מחפשת אחר משהו לא הגיוני שבעצמי אני לא משוכנעת מה הכיוון שלי, כלומר, מה אני רוצה למצוא בסופו של דבר... אז, נצא מנקודת הנחה שאני בתחילת המסע שלי שזה המקום הכי מסריח בגלל שאין לי שום אינדיקציה לגבי ההתקדמות והצמיחה. ובחזרה לחלום החיים - כיצד ההבנה שהכל בעצם חלום מחשבות עוזרת לנו לבנות את עצמנו מתוך מה שאנחנו?? ומה לגבי הפחדים? - הרי אלו הם מפלצות הכי נוראיות שיכולות לחסום את הדרך, או החששות וההתלבטויות מהלא נודע?? - אין זה מהווה מכשולים בדרך? ושאלת השאלות הכי גדולה שיש -למה אנחנו ממשיכים למשוך אל עצמינו סבל שנאה ורוע, למרות שאין אנו רוצים זאת, למה בכל זאת דברים נדבקים אלי כמו זבובים לצנצנת?

למעלה