תסכול בעבודה

isaacm

New member
../images/Emo13.gif

עצות זה דבר נפלא. מאפשר לי ללמוד על בשרך.
לא לעניין, לדעתי. נכון שתסלחי לי אם אין לי עצה? אבל יש לי שאלה, אולי זה יכול להיות במקום עצה, בסדר? אני פשוט סקרן - אז אשאל, ותעני לי אם מתאים לך. . . אני יודע שקשה לך לראות עוד אופציות, ובודאי כאלה שהן אופטימאליות - שאילמלי כן לא היה צורך בשיתוף כאן בפורום. ספרי לי, יש מצב שאולי לא חשבת על כל האופציות שמזומנות לך? יכול להיות שאת יכולה לנהוג אחרת ולהיות במצב שהכל בסדר בעבודה, את שלמה עם עצמך ואת עושה את מה שרצית לעשות? ממש סקרן . . . איציק

בהחלט יש מצב כזה

הבוס שלי יכול להתפגר, ויבוא אחד במקומו שלא יחפש איך לטרטר אותי (או אולי איך לפטר אותי). אם הוא יתפגר עד יום ראשון, אז בוודאי שלא יהיו פגישות ביום הזה וכל השבוע, ויהיה לי שקט לפחות עד ראש השנה. * אנחה * - ניסיתי את האופציה המכובדת - להודיע מראש שאני בחופש ולהבהיר שלא יקבעו לי פגישות. כמו חור שחור, כל הפגישות החשובות, הדחופות והבלתי ניתנות להזזה נפלו על ימי החופש שלי. ניסיתי להתעקש על החופש שלי - קיבלתי צעקות. ויתרתי על החופש והגעתי לעבודה - קיבלתי תשישות נפשית במצב מתקדם. זממתי להעביר קצת מטלות לעובד שלי - והחצוף מתאשפז לו בבית החולים, הרופאים לא מוצאים מה יש לו, ולא משחררים אותו. גם כן חבורה של אינקומפטנטים. בהנחה שלא יקרה נס , והעובד שלי יבריא ויגיע לעבודה ביום ראשון עם כל האינפוזיות והתרופות שהוא צריך לקבל - אז גם האופציה הזאת הלכה קיבינימט.

בינתיים, בהנחה שאני לא הולכת להיות חולה ביום

ראשון, בחרתי באופציה של לזרוק את המטלות הביתיות על מישהו אחר. הייתי צריכה להסיע את בעלי לאיזשהו מקום, אז ביקשתי מחמותי שתעשה זאת. עכשיו בעלי עצבני כי הוא צריך לנסוע עם חמותי המעצבנת ביום מאוד לחוץ. מצד אחד זה מאוד נוח לי כי זה חוסך לי נסיעות. אבל אני מרגישה שבמידה מסוימת יצאתי פריירית, שהבוסים יכולים לטרטר כמו פורפרה כשרוצים. ואני עוד לא יודעת אם הם לא יעשו לי תרגילים ויעכבו אותי עד מאוחר כדי להפריע לי להגיע לחתונה כמו בנאדם.

ניתוח שלפני המוות

הי הדס, בהנחה שהבוס לא ימות, העובד לא משתחרר והישיבה מתקיימת ביום א' וכמובן ההסעה של בעלך דרושה והכלה תסיים את הערב עם טבעת. איך היית רוצה שיום א' יתנהל מבחינתך?

אי הייתי רוצה שהיום יתנהל?

הייתי רוצה שאני אוכל להגיד מחר בנימוס לאנשים שזימנו את שתי הישיבות הבעיתיות שאני בחופש ביום ראשון, ואם לא אכפת להם - שידחו את הישיבות ליום שני או כל יום אחר. ואחרי שאני אגיד את זה, הם יחייכו ויגידו שהחופש שלי לא פחות חשוב מהישיבות האלה, וכמובן שהן יזוזו ליום אחר. וביום ראשון, אני אסיע את בעלי, אסע לטייל קצת לקניון, אנוח ואסע בערב לחתונה.

isaacm

New member
שתפי אותנו, אני תוהה

יש אפשרות שהתיאום נעשה בטעות? שמישהו לא ידע שאינך נמצאת ביום ראשון? (אם הודעת למזכירה והיא לא העבירה את זה הלאה מסיבה כלשהי, ולא משנה למה) אולי המזכירה פשוט שכחה? אני חש בכתיבה שלך שאת מאד טעונה. לפעמים במקום כזה אנחנו לא מגיבים בזמן, ולא מותירים מרחב לאחרים לשחק איתנו את המשחק. ואז כמובן שנוצר עימות. אם תספיקי לקרא את ההודעה הזו לפני סוף היום - אני מזמין אותך לפנות באופן אישי, בחיוך ובנימוס למנהל או למנהלת שלך, לשתף אותם בדילמה ובתחושה שלך מתוך ציפיה שהם אכן ינסו לעזור לך. הכוונה שלי בהזמנה הזו היא שכשאת פונה לאדם כלשהו במקום נקי - הוא חש בכך ומגיב לכך. כשאת פונה ממקום טעון - הוא יחוש בכך ויגיב לכך. זה נכון שעכשיו זה קצת מאוחר, אבל גם את זה אפשר לפתור ממקום טוב. אני מחזק את ידייך ומאחל לך רק הצלחה ורק טוב בואי ממקום נקי ממשקעים איציק

תיאום אחד כנראה נעשה בטעות

אבל הוא לא ישונה כי לא מתאים לי. אחד נעשה לדעתי בכוונה. ניסיתי בעבר לעשות את מה שהצעת. חשבתי איכשהו שבהתחשב בזה שלקחתי ימי חופש בודדים השנה, אף אחד לא תהיה לו בעיה עם שלושת הימים שרציתי לקחת. כמובן שברגע שהודעתי מראש על החופש, כל הישיבות נשאבו לימים האלה. בסוף נשארתי עם בקושי יום וחצי, שגם בהם הפריעו לי על שטויות. פעם אחרת קבעו לי ישיבה על אירוע פרטי בשעה 19:00, כשהערתי שאני מבקשת להזיז את הישיבה קיבלתי צעקות ועלבונות. מה פתאום אני קובעת אירועים בשעות עבודה ( להזכירכם - יום חמישי, שבע בערב) ומה פתאום הם יתאימו את עצמם אלי. אז הם עשו לי טובה והזיזו את זה שעה קודם.

isaacm

New member
עוד הסבר

וזה כנראה בגלל עולם התוכן שלי. ישיבה זה דבר שמתאמים - לא דבר שקובעים. אני לא מבין את המושג הזה. והישיבות הללו הן רבות משתתפים? זה לא מנוהל ביומן אלקטרוני (outlook או lotus)? סליחה, אני פשוט מנסה לעדכן את עולם התוכן שלי. איציק

שתי הישיבות הן של אנשים שקובעים ולא מתאמים

אחד מהם פעם מאוד נעלב ממני כשאמרתי לו שאפשר גם לתאם איתי ישיבה. הוא הסביר לי שהוא הבוס והוא לא מתאם עם אף אחד. הוא מצפה שכולם יתאימו את עצמם אליו. ושתיהן ישיבות רבות משתתפים, כולל אנשים מבחוץ. כך שאי אפשר לתאם עם האאוטלוק. וממילא, שתי המזכירות שמתאמות מתעלמות מהאאוטלוק שלי, שוב מהסיבה ה פשוטה שהם לא מתאמים, הם מצפים שנתאים את עצמנו אליהם.

isaacm

New member
יש תחום של סבירות

ואיכשהו אני ממש יכול להבין איך התנהלות כזו יכולה לתסכל ולהפריע לביצוע העבודה שלך. האם גם את קובעת פגישות? מה קורה כאשר פגישה כזו מתנגשת עם פגישות שקבעת? לגבי פגישות מחוץ לשעות העבודה - לדעתי זה לגיטימי לא להיות שם. מה הנזק במקרה זה? שווה חשיבה. איציק

מה קורה כאשר פגישה שהנחיתו עלי

מתנגשת עם כזו שקבעתי? אני נדרשת להזיז את זו שקבעתי. או לשלוח עובד שלי לאחת מהן. לגבי פגישות מחוץ לשעות העבודה - אני לא יודעת מה הנזק. כלומר, יש נזק בזה שמתקבלות החלטות בלעדי. מעבר לכך, קביעת עקרון שאני לא מגיעה לפגישות בשעות לא נורמליות - רק יביא אותי למסלול התנגשות עם הבוסים.

isaacm

New member
אפשר ליישם ללא קביעת עיקרון?

יכול להיות שאת כבר יכולה למצוא את המסלול האלטרנטיבי למסלול ההתנגשות שאת צופה. חשוב לכסות את מירב הצירופים האפשריים כאשר את בוחנת עד כמה הצירוף מעשי ואם יש צורך בכלל להתייחס אליו. במסלול אחר של חשיבה אני תוהה - איך אחרים משתלבים בעבודה עם אותם מנהלים? איך הם מתמודדים עם יחס הזה? מי לא צריך להתמודד עם יחס כזה? למה? גם שווה חשיבה איציק

איך אחרים משתלבים בעבודה עם אותם מנהלים?

חלק מהם סובלים - כמוני. חלק אחר סובלים אבל מעריצים את הבוסים.

נכון לעכשיו - אני חולה

אבל על אמת. התשישות די הכריעה אותי, ולא נראה לי שהיא תגמר לפני יום ראשון. חמותי תסיע את הבעל, ואני אשאר בבית עד החתונה.

isaacm

New member
../images/Emo115.gif תרגישי טוב

פתרת את יום ראשון. יפה. רוצה לחשוב על יום שני? אני יודע שאת מאד רחוקה מתחושה כזו ובכל שאת אזמין אותך לבחון את הקשרים שלך עם כל אחד מהאנשים במקום העבודה שלך. קחי לדוגמא את השבוע באחרון. לכל אחד מהאנשים שאת בקשר איתם בעבודה תבדקי שני דברים, כל אחד מהם משני כיוונים. איך את מתייחסת אליהם? איך הם מצפים שאת תתייחסי אליהם? איך הם מתייחסים אלייך? איך את מצפה שהם יתייחסו אלייך? לא אמשיך, זה מיותר. שיהיה לך סוף שבוע נפלא איציק

יפה מאוד - מנוסח כהלכה

משהו לחשוב עליו 2 מתוך שלושת המשפטים שכתבת בהודעה זו הם בשליטתך המלאה. וזה בתשובה לשאלה "איך היית רוצה שיום א' יתנהל מבחינתך?" המשפט השלישי (הלא הוא השני בהודעה) גם הוא יכול להיות בשליטתך עם קצת עבודה. שיהיה לך סוף שבוע מצויין והמשך סוף שבוע ארוך ונעים ביום ראשון עם בעלך ובקניון

המשפט השני איננו בשליטתי

למה? כי הוא מחייב מהם להשתנות, ולא ממני. כי הם לא יהפכו ביום אחד מ"עבד כי ימלוך" לאנשים שיודעים או רוצים להתחשב בכפופים להם. וכל מריבה שתהיה בגלל זה רק תקלקל לי את היום. כרגע אופציית ההתחלות נראית כמו הכי מוצלחת.

לא

המשפט השני איננו עדיין בשליטתך כיוון שהוא דורש ממש שינוי (בניגוד לשניים האחרים) ושינוי, זה תהליך ולאחר שהוא מתרחש לאורך זמן הוא משפיע על הסביבה ויוצר גם שם שינוי שגם הוא תהליך. כרגע נראה שאת לא רואה מה הוא השינוי שיאפשר לך לעצב את הסביבה שלך כמו שאת רוצה העיניין בשינויים כאלו, שהם במידה מסויימת סוג של פראדוקס. אף אחד לא יכול להגיד לך מה עליך לשנות, לא כי אין מילים, כי אם משהו יסביר לך זאת במילים, מבלי שההבנה הזו תצמח מתוכך המילים יראו לך חלולות, מגמתיות, לא ראליות, נובעות מחוסר הבנה של הסיטואציה והנפשות הפועלות. ואת תהי צודקת מאוד, כיוון שיהיו אלו מילותיו של משהו אחר ולא שלך. יחד עם זאת, ברגע שההבנה הזו תצמח מתוכך, החלק החשוב של השינוי כבר נעשה, אמנם הוא לא מספיק, אך בלעדיו אי אפשר. ובכל זאת אתן רמז נוסף (אחד כבר היה בהודעה הקודמת) מבין שלושת המשפטים, בחרת בהודעה הזו לשים את הפוקוס שלך על מה שאת רואה כלא בשליטתך "המשפט השני איננו בשליטתי....." (כותרת ההודעה) עכשיו קחי את הכיוון הזה ותבדקי, האם יתכן שכך את נוהגת בעוד הזדמניות? ודוגמא חיה נוספת - המשפט האחרון שלך "וכל מריבה שתהיה בגלל זה רק תקלקל לי את היום." האם כך את בוחרת שיהיה? בשליטתו של מי נימצא "קילקול" או "שלמות" היום שלך? בידיך או בידיהם של אחרים? אם את מחפשת דרך, ולא רק להסביר למה אין מוצא ממצבך, עליך לעשות עבודה נסי לקרוא הודעה זו כחומר למחשבה ולא משהו שיש לענות עליו מקסימום תחליטי שדברי אינם ריאלים ונובעים מחוסר הבנה של הסיטואציה והנפשות הפועלות. שבת שלום.

למעלה