תסכולי RFM

1נרקיס

New member
תסכולי RFM ../images/Emo4.gif

אני משתמשת בבצק של המרשלג, עם תאריך תפוגה לעוד שנה ומאוחסן בצורה נאותה, והוא ממש נוטה להיות פירורים. כשאני מוציאה גוש מהקופסה, אם אני מתחילה קצת לעבד אותו הוא מיד מתפרק והוא מאד מאד קשה. לפני שמתחילים צריך להוסיף לו מרגרינה אולי? גם אחר כך הוא מגיע לרמה כזו של חתיכות שאני לא מצליחה לאחד אותו מחדש לגוש אחד שאפשר ללוש! אני רוצה אותו רך ונחמד
אז מה אני עושה לא בסדר??

net the jet

New member
משהו נשמע לי מוזר...בד"כ הבצק

מאד מאד רך ורטוב, ומיד מתגמש אחרי מספר לישות קצרות. רק אחרי צביעה ואיחסון לזמן מה קורה מה שתיארת. אולי הוא מקולקל ? הצבע שלו לבן ? פעם במקרה ראיתי הבדל בצבעים בקופסאות הסגורות ( אחד היה קצת ורדרד ) והוא הוחזר כי כנראה היה מקולקל..

1נרקיס

New member
הצבע לבן

הבצק נראה בסדר ולבן, למיטב הבנתי. הוא מתגמש אחרי מספר לישות, אבל אם נגיד אחרי הפעם הראשונה שאני מנסה לרדד לציפוי זה נקרע ואני צריכה לחבר את זה שוב לגוש ולרדד מההתחלה לצורת עיגול, זה כבר לא ממש מתחבר ומתחיל להתפרק לי לחתיכות קטנות. ואז בגלל המרקם זה כבר יכול לקרות שוב, ואז זה מתחיל להיות ממש אבוד... איך לאחד את זה יפה חזרה לגוש אחד ורך? נשאר לי עכשיו ממש חצי קילו של בצק בפירורים!

net the jet

New member
לא יודעת מה להגיד לך...תנסי ללוש

הרבה ...עוד ועוד עד שיתחבר. אני יודעת שזה יכול ליאש, אבל קשה לי להבין מה קרה שם. בהצלחה.

שושkה

New member
נרקיס, זו לא הפעם הראשונה שאני

שומעת מה שאת אומרת. האם קנית 1 ק"ג או 4 ק"ג? ראיתי בקופסאות של 1 ק"ג שלא משתמשים בשקית (אני קונה רק 4 ק"ג) והבנתי מכמה חברות שהחומר בקופסא זו נוטה להתפורר. אולי הוא יבש מדי בגלל שאינו עטוף בשקית.

1נרקיס

New member
1 קילו, ועטוף בשקית ../images/Emo7.gif

אולי להוסיף מרגרינה לפני שאני מתחילה לעבוד?

אולי את שמה יותר מדי קורנפלור?

תנסי ללוש בהתחלה בלי קורנפלור בכלל , הוא ידבק מעט לידיים ולמשטח העבודה. רק כשאת מרדדת שימי קורנפלור. מיכל

שושkה

New member
לא ניסיתי אף פעם. קחי קצת RFM וקצת

מרגרינה ותנסי לראות מה קורה. מה שאני יכולה להגיד לך (מקווה שיעודד אותך...)שמניסיון אפשר לקחת חומר יבש לחלוטין ולהחיות אותו ע"י הוספת כמויות קטנטנות של מים ולישה מאסיבית בין הוספה להוספה. באחת העוגות האחרונות שהכנתי שכחתי חתיכה של בצק מחוץ לשקית והיא התייבשה וממש לא היה לי חשק לעבד בצק חדש עם צבע עד שאגי לצבע הנכון וכו'. עשיתי ניסוי עם המים וזה עבד יופי. בהצלחה!!!!

1נרקיס

New member
אני אנסה פחות קורנפלור וגם מרגרינה

אני אנסה גם וגם. זה פשוט מייאש לעבוד ככה. לפחות אני יכולה קצת לנוח עד העוגה הבאה... לפחות שבוע...

שושkה

New member
אם את מכינה הרבה עוגות יותר כלכלי

לקנות 4 ק"ג ונראה לי שיהיה לך גם יותר קל לעבוד עם ה-RFM

קשיו

New member
תנסי לחמם במיקרו- חימום ממש קצרצר

8-10 שניות. זה מחזיר לבצק את הגמישות.

למעלה