ת'סטראלים

ת'סטראלים

אין מצב שכבר שאלו. 1. רק ספר החמישי הארי רואה את הת'סטראלים לוקחים את המרכבות, בגלל שהוא היה עד למוות של סדריק. אז הנה השאלה שלי: למה הארי לא ראה את הת'סטראלים מיומו הראשון בביה"ס? הרי הוא היה עד למותם של הוריו בגיל שנה! 2. בסוף החמישי הארי וחברי צ"ד הנאמנים (אין לי כוח לנקוב בשמות) יוצאים מהוגוורטס, רכובים על ת'סטראלים לכיוון משרד הקסמים. השאלה שלי: איך הם בכלל יצאו?! הרי בספר השישי, כדי שהארי ודמבי ז"ל יוכלו לצאת חזרה לבי"הס על מטאטאים, דמבי היה צריך להוריד את הכישוף. אז איך הארי והשאר הצליחו לצאת?! טוב, גמרתי להתפלסף על קטעים קטנים, אבל זה ממש מוזר לדעתי. נו מילא.

black robe

New member
כבר שאלו את זה המון../images/Emo122.gif../images/Emo63.gif

אז ככה: הארי לא יכל לראות את הת'סטראלים עד שהוא לא ראה את סדריק מת בגלל שצריך לזכור ולעכל את המוות, ואז יכולים לראות אותם. הארי אפילו לא זוכר את המוות של הוריו. נכון שהוא היה עד, אך הוא לא זוכר את זה כי הוא היה רק תינוק. והוא גם לא יכל לראות אותם כשהוא חזר הבייתה בספר הרביעי כי הוא לא עיכל את המוות של סדריק. תשובה לשאלה השנייה: כנראה שבספר החמישי הם הצליחו לעוף עם הת'טראלים בגלל שלא היו את ההגנות שדמבלדור שם בשנה השישית. כתוב בספר השישי שדמבלדור הגביר את ההגנות מסביב לבית-ספר. יכול להיות שקודם יכלו עוד לעוף מבית-ספר. מקווה שעזרתי

ToryMaster

New member
זה לא נשאל?

אל תהיה כל כך בטוח. 1. בלי להיכנס לפילוסופיות מסביב לזה, האדם צריך להבין, לראות ולעכל את המוות לפני שהוא מסוגל לראות ת'סטראלים. הארי לא ממש ראה את ההורים שלו מתים, הוא שמע את אימא שלו צועקת והוא ראה אור ירוק, אבל הוא לא ראה את זה קורה. עם סדריק פשוט לקח לו זמן לעכל, לכן הוא ראה אותם רק בתחילת החמישית. 2. קודם כל, הכשפים האלה הם כשפים מגינים, זה אומר שאי אפשר להיכנס אבל כן אפשר לצאת. מלבד זאת, בתחילת השישי נאמר שדמבלדור הוסיף עוד כשפי הגנה מלבד אלו שכבר היו על הטירה. [אם מישהו יוכל להביא ציטוט של רולינג בנוגע לתשובה הראשונה, אני אעלה את זה לשאלות הנפוצות]

הו.

שיהיה. ואגב, אני בת, אבל לא משנה. לעכל את המוות? הוא עיכל את המוות של הוריו מזמן, אז בסדר, הוא לא ראה אותם מתים, אבל אם אני לא טועה, האגריד אומר שצריך להיות עדים למוות, לא לראות....

ToryMaster

New member
זו המשמעות של עדות

לקלוט את זה בכל החושים. זו בכל אופן התשובה של רולינג, היא לא נשמעת הגיונית? כלומר, הוא היה בעריסה, וממתי האגריד הוא המקור הכי מדויק לדברים? [סליחה, בחורתי, טעות שלי
]

התנצלותך מתקבלת.

יש לך מזל, אני במצברוח טוב
האגריד יודע על יצורים מפלצתיים קצת הרבה, לא? חח.. אני דווקא סומכת עליו.

meital f

New member
בקשר לשאלה השניה

בספר השישי ההגנות של הוגוורטס היו יותר גבוהות מבספר החמישי בגלל המודעות (או איך שלא רושמים את זה) שוולדמורט חזר הביאו אימה על כל הקוסמים. אז בספר החמישי ההגנות היו פחות ממה שהיה בספר השישי

ToryMaster

New member
כנראה שלא

כלומר, אני מניחה שאחרי שהוא ממש ראה אותו, נלחם בו והכל - הוא הגביר את ההגנות עוד. אבל בלי קשר, יש הבדל בין יציאה לכניסה מבחינת הגנות.

Scouts Boy

New member
שכחתם

אני אזכיר עוד בנסיך מאזקאבן כשסיריוס נכנס להוגרוורטס ב"מנוסתה של האישה השמנה", דמבלדור מכנס את כל התלמידים באולם הגדול, ושם הם ישנו, אחרי שתלמידי גירפינדור סיפרו כבר לכל הבתים מה קרה, ואז תלמידים התחילו להעלות השערות, אמרו שאולי הוא פשוט התעתק, ואמרו שאולי הוא התעופף פנימה, או נכנס בתחפושת, ואז הרמיוני אמרה בעצב "אף אחד לא קראת את הוגוורטס תולדות חוץ ממני? ואז רון צחק עליה ואמר 'כן' ואז בקיצור היא אומרת שאי אפשר להתעתק להוגוורטס או מהוגוורטס ותחפושות לא מטעות סוהרסנים ואי אפשר סתם ככה להתעופף להוגוורטס רולינג סתרה את עצמה לא רק עם הת'סטראלים, באבן החכמים החברים של צ'ארלי באו לקחת את נורבט בתעופה, הם נכנסו סתם ככה עם ארבעה מטאטאים ובחדר הסודות הם נכנסים להוגוורטס עם המכונית. ואז פתאום באסיר מאזקאבן רולינג מצהירה באמצעות הרמיוני שאי אפשר לעוף לתוך הוגוורטס. בגביע האש יש פרדוקס, אמנם לא חותך, שהארי עובד במפתח מעבר, להתעתק מנעו, אבל באמצעות מפתח מעבר. במקרה זה נסלח לרולינג כי אין שום הצהרה שאי אפשר לעבור במפתחות מעבר (מה שקצת תמוהה) בנוסף לזה, סיריוס משתמש באבקת פלו, כלומר ברשת הפלו. הוגוורטס כל כך מוגנת ואת רשת הפלו הם לא חוסמים? לפחות את של חדרי המועדון, שאין אמורים להכנס אליו..

אם שמים מנעול בדלת לא תוכל לפרוץ?

כנראה שהיו הגנות אבל זה כמו ששמים לנו שומר בביצפר.. כאילו שאם יבוא מחבל זה מה שיעצור אותו.. בכל אופן עד שהספר השיש ההגנות היו חלשות כנראה ולא היה כ"כ קשה לעבור דרכן.. כנראה שהם סמכו על כך שבמקרה ומישהו יכנס לבית הספר המורים כבר יטפלו בו. טוב נו תאמת ההסבר הזה לא משכנע אותי כ"כ אז שהוא ישכנע אתכם? כנראה שרולינג היא עדיין רק בן-אדם שכמו כולם עושה טעויות.

למעלה