תסבירו לי

תסבירו לי

מדוע תדרים שאינם תפוסים לא נעשה בהם שימוש. רדיו ללא הפסקה למשל לא נקלט בירושלים, אם כן מדוע לא משתמשים בו? זכור לי שפורסם שישנם רק שני תדרים פנויים, זה לא נכון.

מגוון סיבות...

אחד ההסברים הידועים הוא - לטענת משרד התקשורת ומומחים שונים, שתחנת רדיו משדרת על חלק מסוים מהספקטרום האלקטרומגנטי ו"מתנגשת" במידה כזאת או אחרת, בתחנות אחרות המשדרות על אותו ספקטרום.

לא.

גם היכן שמכשיר הרדיו הביתי שלך כבר לא קולט אות של תחנה מסויימת, יש הרבה "שאריות" של שידורים. זה תקף גם לגבי שידורים שמקורם במדינות שכנות. חלקם פיראטיים, חלקם בתיאום עם איגרון התקינה האירופאי (שמסדיר ומקצה תדרים) וחלקם לא. חלקם חזקים מאד ומשבשים את השידור גם לתחנות ישראליות לגיטימיות. זה לא שיש תדרים שהוזנחו ומישהו פשט שכח להשתמש בהם. אם ממש חייבים להקצות תדר חדש, אגף הספקטרום כבר ימצא איפה לדחוף אותו - אבל זה לא שיש עודף תדרים. ייתכן ונדמה שהספקטרום ריק, אבל למעשה הוא מלא עד להתפקע באזור הגיאוגרפי שלנו. אם להתייחס לדוגמה שלך, בירושלים, היכן שרדיו ללא הפסקה לא נקלט, נקלטות תחנות אחרות, למשל מירדן, בתחומי התדר האלו. סיבה נוספת היא העובדה שיש לשמור על "מרווח" מסויים בין התחנות על מנת שלא יפריעו זו לזו. לכן מה שנראה כמו ספקטרום ענקי שאינו בשימוש למעשה מאפשר שידור של כמה עשרות תחנות ולא יותר, באופן נסבל ותקין.

רדיו דיגטלי

על פי הפירסומים רדיו דיגטלי יפתור את הבעיה. מה זה רדיו דיגטלי בעצם?

smailie

New member
בנוסף לסיבות שהזכיר נועם -

יש עוד סיבה אחת והיא שקיימים תדרים ייעודיים. למשל, התדר של גלי - צה"ל נקבע מראש כתדר צבאי. במקרה (נקווה שלא...) של סגירת התחנה והפסקת שידוריה, מבחינה משפטית אף תחנה חוקית אחרת, שאיננה מוגדרת כצבאית, לא תוכל להשתלט על התדר הזה.

למעלה