תסבירו לי משהו

Assaf22

New member
תסבירו לי משהו

איך לעזאזאל אפשר לרדת באנגלית מ-138 ל-126 בתוך חמישה חודשים ? אני ממש לא מבין את זה. בין המבחנים יצא לי לקרוא המון טקסטים באנגלית, ואני בטוח ששיפרתי את אוצר המילים שלי. תוסיפו לזה את העובדה שבמבחן האחרון האנגלית הייתה הרבה יותר קלה מזו שהייתה בדצמבר. ניחשתי בסה"כ רק שאלה אחת או שתיים. למישהו קרה דבר דומה ? הערה: כשחושבים על זה, במבחן שעשיתי בי"א קיבלתי 124. לאט לאט אני חוזר אחורה. מישהו יודע מה זה Dog ? (ולאלה שינסו להתחכם, אני יודע שזה כלב)

SHTRUDIDI

New member
אני רק אומר...

מה זה משנה?יש לך פטור כבר וזה מה שחשוב... אפשר לשאול איך יצא הציון הכללי?

Assaf22

New member
זה קצת משנה

אני יודע שהפטור נשאר איתי, אבל בכל זאת זה מציק. הציון הכללי הוא 661. ירידה של 5 נקודות. במילולי ירדתי בנקודה ל-132, ובכמותי עליתי ב-5 נקודות ל-126. אם לא הציון הארור באנגלית הייתי משפר למספר קצת יותר טוב ממספר השטן, וזה היה שווה את זה. מעיק להסתובב עם ציון כזה.

SHTRUDIDI

New member
לא נורא

העיקר שהציון שלך גבוה(גם אם לא נראה כל כך "חיובי" בגלל משמעות המספר). הכי חשוב שתתקבל בסוף.

מממ

האנגלית היתה יותר קשה הפעם.. למרות ששיפרתי מ135 ל141... אני אישית הרגשתי אנגלית יותר קשה

בעיני האנגלית ממש מיותרת.

עשיתי פעמיים פסיכו', בהפרש של 4 שנים ובשניהם הוצאתי 150 באנגלית. זה לא עניין של למידה, לא למדתי באף אחד מהמקרים לחלק של האנגלית, כי אין דרך ללמוד. העובדה שאני דובר אנגלית לא מעידה על שום אספקט של אינטילגנציה. אין פה אפילו עניין של המילים בעברית, שברור שלאף אחד אין אוצר מילים עצום כזה וכולם נזקקים להפעיל את תאי הזכרון האפורים. למי שדובר אנגלית, אין שום דבר ללמוד פה ואפילו שום אתגר רציני. אני כמובן לא אתלונן, אבל החלק של האנגלית נותן יתרון לא הוגן לשכמותי, אם כי מובן שלקחתי אותו בשמחה :)

Lone Dog

New member
אם את לא דוברת אנגלית אז...

אין הרבה סיכויים
.סתם. למרות שזה באמת די קשה ללמוד לזה, צריך פשוט לנסות ללמוד את אוצר המילים של האנגלית שנותנים לך ולפתור כמה שיותר תרגילים.

Assaf22

New member
כמעט מסכים איתך

חלק האנגלית הוא לא מיותר, כי אנגלית זה דבר שדי צריכים באוניברסיטה, ברוב המקצועות. לגבי זה שאי אפשר ללמוד לאנגלית, כשכתבתי "בין המבחנים יצא לי לקרוא המון טקסטים באנגלית, ואני בטוח ששיפרתי את אוצר המילים שלי" זה היה כדי לציין שזה לא שלא נתקלתי באנגלית בין המבחנים. כמעט שאי אפשר ללמוד לאנגלית בפסיכו'. בחלק של הניסוח מחדש יש צורות ניסוח שלא כולם מכירים, והיכרות מוקדמת עם הניסוחים האלה יכולה לעזור.

אין ספק, הוא צריך להיות חלק נפרד.

אם רמת האנגלית שלך לא מספקת, אתה תצטרך לעבור מכינה. אם היא כן, תקבל פטור. מבחן אמי"ר צריך להיות מופרד מהפסיכומטרי. אין לי בעיה איתו. אני צריך להבחן באנגלית בשביל להוכיח שאני מסוגל להסתדר עם אנגלית. אנגלית ברמה מסויימת, שיקבעו, צריכה להיות מבחן בסיסי לקבלה לאוניברסיטה, אבל כחלק מהפסיכו', אני לא רואה את התרומה שלה.

SHTRUDIDI

New member
יותר קשה לעומת איזה מועד?

מתי עשית פעם ראשונה אופס?

SHTRUDIDI

New member
אני עשיתי בדצמבר פעם ראשונה

והאנגלית הייתה אז,לטעמי,יותר קשה מאפריל.

TRIPLEfnH

New member
קורה...

יכול להיות שלא היית מרוכז בשאלה, שתיים. אולי הצליחו להטעות אותך במשהו שהיית בטוח שצדקת אבל לא קראת בין השורות. אולי סימנת לא טוב בטופס. קיבלתי 141 בכמותי הפעם שזה 5-6 טעוות בסה"ך ונישבע לך אני לא זוכר יותר משאלה אחת שהתלבטתי לגביה וגם באוגדנים ובמחנים לפני הוצאתי ציונים הרבה יותר טובים. איך זה קורה ? קורה.

למעלה