תסבירו לי דבר פשוט?

BonDon

New member
תסבירו לי דבר פשוט?

במה חילוני שלא שומר שבת לא מניח תפילין אוכל חזיר שונא דת, במה הוא מחזיק את עצמו ליהודי חוץ מהאמא היהודיה שלו? איך יכול ליהות הפרדה בין דת ומדינה והמדינה עדיין תקרא יהודית איך???

tapr

New member
על מושג הלאום שמעת?

רוב הציבור החילוני רואה את עצמו כבעל לאום יהודי-ישראלי, ומחובר אליו יותר מאל הקשר הדתי, אם בכלל. אולי לאנשים נמאס מההתנשאות המגעילה הטיפוסית שבאה מדתיים וממוסדות דתיים במדינה הזאת, והודעתך כדוגמה. לא אתה ולא אף אחד אחר יותר יהודי ממני בגלל מצווה או חתיכת בד שאתה שם על הראש. תקלוט, תפנים, תחשוב. עכשיו תנשום עמוק, ותסתום את הפה.

tapr

New member
טעות קריטית.

לא סתמת. אני מתנהג איך שבא לי במדינה יהודית ודמוקרטית. היהדות שלי היא לא דתית ושום פוץ מתחסד לא יגדיר לי אותה.

חילונים

בון דון שלום, חשוב לזכור שלא כל היהודים מגדירים את עצמם כדתיים. יש מאיתנו שמגדירים את עצמנו מסורתיים וכן חילוניים. למרות שאיני מניח תפילין, אני יהודי בדיוק כמוך. במצב היום, שבו המדינה והדת שזורות זו בזו מונעת מזרמים שונים של היהודות לקבל הכרה רשמית. בנוסף, אני סבור שיהודים שאינם מעוניינים להתחתן בחתונה אורטודוקסית רשאים להנשא ולקבל אותו מעמד בנישואים אזרחים. בל לנו לשכוח שהמדינה היא גם מדינה דמוקרטית שלאזרחיה יש זכות בסיסית לבחור כיצד ינהלו את חייהם. הפרדת דת ומדינה תוך שמירה על ציביון יהודי למדינה. יוראי.

למעלה