תסביכים פסיכולוגיים

קיפקיפ1

New member
תסביכים פסיכולוגיים

שלום, לא כל כך יודעת מאיפה להתחיל. אבל אנסה בכל זאת. בת 27, עורכת דין, סובלת מתסביכים פסיכולוגיים - כך אני קוראת לזה :) לאחרונה, התחלתי להבין שאני צריכה להתמודד עם התסביכים האלה, כי אני מרגישה שככל שעובר הזמן הם לא נעלמים אלא ההיפך - סוגרים עלי יותר ויותר, פוגעים באיכות חיי והופכים אותי לבחורה מאוד חסרת אונים ומתוסכלת. אלא שפה הקושי: אני לא כל כך יודעת לאבחן את הבעיה, ולכן לא יודעת איך לטפל בה ולמי לפנות. אני מקווה שתוכלו לכוון אותי... טוב, כדי שתבינו פחות או יותר במה מדובר אנסה פשוט לשפוך על "הנייר" את התסביכים האלה ולתת דוגמאות. 1. קושי ליצור חברויות ולהשתלב חברתית - יש לי מעט מאוד חברים וכשאני מגיעה למסגרת חדשה אני מתקשה ליצור חברויות עם אנשים חדשים או סתם לקשקש איתם בנינוחות. לפעמים, אני מוצאת מספר קטן של אנשים שאני מתחברת אליהם מספיק כדי להרגיש יחסית בנוח בחברתם, אבל עם רוב האנשים זה לא קורה. בדרך כלל אני מרגישה לא בנוח, חושבת מראש על מה אני אדבר איתם ומה יקרה אם לא יהיה לי משהו מעניין או מצחיק להגיד. ישר אני נגררת למחשבות מעוותות שיחשבו עלי שאני כבדה, משעממת, לא משתלבת, ולכן אני מעדיפה פשוט לא להתקרב. אנשים נוטים לייחס לי לפעמים תכונות של אדישות או התנשאות, אבל ההתנהגות שלי באה ממקום אחר לחלוטין - מביישנות ומבטחון עצמי ירוד. חשוב לי להבהיר שאני לא לגמרי נמנעת משיחות, אני יכולה להכריח את עצמי לדבר ולצחוק עם אנשים ולפעמים זה גם יוצא קליל וטבעי. אבל לרוב לא, ואז אני מרגישה תחושה של מועקה, חוסר השתייכות וכו'. 2. קושי לדבר לפני קבוצה של אנשים (גם עמיתים לעבודה) - אני לא אוהבת ללכת לאירועים חברתיים (הכוונה לא לאירועים של חברים שלי אלא לאירועים של אנשים זרים או כאלה שאינם קרובים אלי) או להשתתף בארוחות צהריים עם חבר'ה מהעבודה, כי שוב - לא נוח לי בחברתם. אני תמיד חוששת שלא יהיה לי מה להגיד ומרגישה נבוכה מכך. אין לי בדרך כלל בעיה לפתח שיחה אחד על אחד, אבל יש לי קושי מהותי לדבר לפני קבוצה. אני חושבת מראש מה יהיה, איך יהיה, עם מי אדבר ועל מה. כל הזמן מלוות אותי מחשבות מה יקרה אם אני לא אמצא את עצמי, לא אמצא עם מי לדבר, ארגיש לבד, מבודדת, לא משתלבת. מלחיץ אותי שאנשים יראו שאני משדרת חוסר בטחון, מלחיץ אותי להימצא בסיטואציות בהן אני ארגיש מגושמת, כי לא יצא לי לפתח שיחה בצורה חלקה. ההרגשה הזאת מוציאה לי את כל החשק להשתתף באירועים כאלה אם כי אני בכל זאת משתדלת שלא להימנע מהם לגמי. 3. פחד קהל מאוד חזק - מתוקף עבודתי כעורכת דין יוצא לי לפעמים להגיע לבתי משפט. כל הופעה כזאת כרוכה מבחינתי בייסורים נפשיים. אני מאוד לחוצה לפני כל דיון, גם אם אני יודעת שהוא הולך להיות פשוט וקצר, ולרוב אני יוצרת בתחושה של אכזבה עצמית. אני מרגישה שלא דיברתי מספיק טוב, שלא אמרתי את כל מה שתיכננתי להגיד, שלא הייתי משכנעת, שהלחץ והביישנות היו ניכרים עלי, וכל חוויה כזאת מורידה לי את הבטחון העצמי יותר ויותר. בהתחלה אמרתי לעצמי שאסור לי לוותר ושעם הזמן המצב ישתפר, אבל זה לא קורה. אין כל שיפור, הבטחון העצמי שלי מרוסק וכיום אני מעדיפה להדיר את רגליי מבית המשפט. בתוך תוכי אני מרגישה שאם הייתי משתחררת מהמחסומים האלה הייתי מצליחה להופיע לא רע, אבל נכון לעכשיו לא ברור לי איך יוצאים משם. לאחרונה, אני מרגישה שהבעיה שלי החמירה. אני נמצאת בסביבה של אנשים חדשים ולא מצליחה להשתלב. אני מרגישה שכולם מסביבי מתקשרים אחד עם השני (חלק יותר טוב חלק פחות) ורק אני נשארת בצד, לא שייכת לשום קבוצה. אני לא יודעת איך להשתלב בשיחה, איך לגרום לאנשים להקשיב לי, איך להתנהל בצורה טבעית ולא מאולצת. מנקודת ראיה שלי, אני מרגישה שאני משתדלת להתקרב לאנשים, לדבר, ללכת לאירועים משותפים ולהתגבר על הקשיים, אבל בגלל שהכשלונות עולים על ההצלחות (אני עדיין בצד ולא חלק מהקבוצה), הבטחון העצמי שלי ממשיך לקרוס. מדי פעם אני יוצאת לארוחות משותפות, יוצאת עם החבר'ה בערבים, ובכל זאת מרגישה שכלום לא משתנה. לא נוח לי עם האנשים, אני מרגישה מגושמת בדרך שבה אני מתנהלת, ומרגישה שאנשים לא כל כך רוצים להיות בחברתי. אם לדייק, אני לא מרגישה דחויה אבל גם לא ממש רצויה. הדבר מאוד פוגע לי בבטחון העצמי ובהערכה העצמית שלי. מה יש לי ואיך יוצאים מזה? אשמח לשמוע על דרכי התמודדות מומלצות, לקרוא מאמרים בנושא או לשמוע סיפורי התמודדות של מי שהיה בסירה דומה. אשמח גם לשמוע רעיונות לטיפול מקצועי, אם כי בתקופה הקרובה לא תהיה לי אפשרות לפנות לגורם מקצועי מסיבות כאלה ואחרות, אבל בעוד מספר חודשים אני בהחלט אשקול את זה בכובד ראש. תודה רבה מראש לכל מי שיטרח לקרוא את ההודעה שלי ולענות. אני יודעת שיצא ארוך מאוד, סורי

sharpantie

New member
זו כנראה חרדה חברתית

ויש לזה טיפול. מומלץ מאוד לפנות לפסיכולוג לטיפול. תשובה יותר מקצועית תקבלי מגרא, מנהל הפורום.

גרא.

New member
קיפקיפ1,לפני התיחסות פרטנית לבעייתך,בכדי

למקד את הבעיות,אנא מלאי את שאלון ליבוביץ המצ"ב ונוכל להמשיך.

קיפקיפ1

New member
עונה

קיבלתי ציון של 52, כלומר יוצא שאני לא משתייכת לאף קבוצה. אבל גם אם נניח שהציון לא מדויק כי לא עניתי בצורה שמחמירה איתי (למרות שניסיתי להיות הכי כנה שיש), אני משערת שהכי הרבה אני אכנס לקבוצה של חרדה חברתית קלה. אני רוצה להבהיר: אין לי שום בעיה לעשות פעולות כמו לאכול, לשתות, להשתמש בבית שימוש ציבורי, להחזיר מוצר לחנות, להישיר מבט או להתנגד לאיש מכירות. כמו כן, אין לי כל כך בעיה ליצור ולקיים אינטרקציה עם אנשים כשמדובר באחד על אחד או בקבוצה מאוד קטנה של שני אנשים. לעתים אני עלולה להרגיש חוסר נוחות, אבל לא משהו שמאוד פוגע בתפקוד שלי. הכל תלוי איזו הרגשה משרים עלי. אם להתמקד אני חושבת שהקשיים העיקריים שלי זה להופיע בפני קהל, לדבר ליד קבוצה של אנשים, להיות במרכז העניינים כשכל הזרקורים עלי, לנהל סמול טוק בנינוחות ובקלילות ולהשתלב חברתית במסגרות חדשות. מקווה שעכשיו זה יותר ברור

simond

New member
אשמח לעזור כי אני ואת באותו מועדון........

שלום לך 1-כאב לי צערך מאד ,עורכת דין בת 30 ,אבל עם בעיה חברתית, דימוי עצמי נמוך,חוסר ביטחון עצמי, המוביל לחרדות ,שמוביל כנראה לעצבות ודיכאון קל 2- יש ביטחון עצמי ודימוי עצמי שנהפכים למובנים בנפש עקב גנטיקה,והורים ומשפחה ,וחברה שמלמדת ונותנת דוגמא טובה ,מעודדת ,ותומכת...הילד צופה בהוריו ומעשרות ומאות מקרים שרואה ,הם נצרבים במוחו שכך מתנהגים,כך מגיבים,כך היא הדרך 3- מאידך ילד שכנראה גם חלש נפשית ובנוסף, לא קיבל תמיכה נפשית,עידוד ,תובנות....ואדרבא קיבל קצת מילים פוגעות כמו "זה מה שהבאת רק 65 במבחן?" או "מה יהיה איתך" ? או הבין למשל מהוריו החברה....שרק מי שיהיה רופא,עורך דין הוא שווה ....או מי שהוא יפה ומושך ....ירצה וישאף להגיע לפיסגה זו ...כי במוחו נצרב שהפיסגה מביאה לאושר ....יופי,מעמד,מישרה רמה .... ילד כזה כול חייו ישאף להשגים ומעמד מתוך מחשבה שהם יתנו לו את הכרטיס כניסה למועדון האושר ,והוא יהיה בטוח,מוגן,ומאושר....וכשיש לו את זה הוא מתפלא למה הוא נשאר מחוץ למועדון .....למרות הישגיו 4-אותו ילד מבוגר אומנם השיג את הכול....אבל נישאר ערום , כי נכון הוא פעל לפי קוד החיים שנצרב בו מילדות,אבל הכול בטעות .... אדם זה חסר בטחון עצמי,עם דימוי עצמי נמוך .....אבל עטוף בתארים,רכוש, והכול חיצוני ....התואר של רופא ועורך דין אצלו זה אישור כניסה למועדון ובתוך המועדון הוא חשוף ,לא מוגן ....לא מוכן ולכן כשבא הסערה ויורד הגשם התואר נמס בגשם ....ואז החרדה באה , ואיתה הבדידות והשבר 5- ידידתי היקרה ,אם טעיתי....איתך הסליחה, אבל אם יש קמצוץ של אמת בדברי, אשמח לעזור,כי גם עבדך הנאמן היה בסיפור .... כמובן שמשורר מלידה לא יוכל שלא לתת תשורה לילדה כאובה ... ולכן יצאו מילותיי את ליבך .... חיזקי ואימצי ,אל ייאוש כי את עוצמת נשמתך ועוז גבורת רוחך לא תשא הרוח,.... חיסכי דמעת עינייך,ועצבונך הסירי ממבט זר, ...ליבך שלם הוא ונפשך כאור שבעתיים רק מזווית ראיה נוצר הכאב , ומעומק מרחב תבונתך , יסור ענן מליבך... עפתי נגפתי נופפתי ....וכוכב לא עצר בי ,רק ציוץ העפרוני המשכר ... אבל נוכחתי שמה שהיה ...היה והלך ,ועת יפציע השחר לך יהיה קצת נחת סימון .... נ.ב מילות השיר נכתבו מדימעות עיני ...ומקווה שהדוור אלייך יגיע בטרם ייבשו דימעות עיני

קיפקיפ1

New member
תודה רבה על המילים החמות

ועל השיר המקסים
ריגשת אותי מאוד
לגבי מה שכתבת לגופו של עניין, הייתי אומרת שזה לא נמצא בסיפור שלי. דווקא גדלתי במשפחה מאוד חמה שעטפה אותי בהרבה אהבה וחום. מעולם לא לחצו עלי ולא ציפו ממני להיות הישגית או לבחור במקצוע זה או אחר. את הבחירות שלי עשיתי באופן עצמאי לחלוטין, ללא כל השפעה חיצונית מצד הוריי או מצד מישהו אחר. אני מניחה שכמו לכל הורה היו להוריי ציפיות ממני, אבל לא משהו שחרג מהנורמה או שגרם לי לשאוף לרצות אותם. הייתי תלמידה די שקדנית, אבל זה בא לי טבעי, וגם אם הייתי מוציאה ציונים פחות טובים מהרגיל, אף אחד לא הראה סימנים של אכזבה. אני מניחה שהסיבות שהובילו אותי למצב שתיארתי ושהשפיעו על עיצוב אופיי נמצאות במקום אחר... ציינת שהתחושות שתיארתי מוכרות לך. אם מתחשק לך לספר מה עבר עליך - אשמח לשמוע

simond

New member
לפחות דבר אחד היה טוב...השיר ....

או קיי תראי אני פסיכיאטר מתחיל (בעצם נכשל כבר 20 שנה) ...אז אל תאשימי אותי בטעות חוות הדעת הלא נכונה.... אבל מכוון שאני מעוניין לעזור ,רצתי אצתי לסיפריה של פרויד .... ווואוו מה מצאתי.......... שחרדה כזאת נובעת מעודף מודעות עצמית .....את עם פוקוס גדול על עצמך מה יקרה,מה יהיה.....אני ....שמביאה לדימוי הבלתי מוצלח שהיא תוצר של קודים שיצרת בתת מודע ,ואז בא מיקוד רב על העצמי,ומודעות עצמית גבוהה מאד,....ומה שאת חושבת על עצמך את מדמה שהסובבים חושבים עליך ....ואז האה החרדה שימעי נא עורכת דין שכמוך....לא הייתה פה כוונת זדון ,ועל כן חידלי נא מהגשת כתב האישום ! אולי תנסי בין גדולי הפסיכוזה אם אמת ישנה בערימות כתבי האחרונים ? ותנסי באתר העיברי קוגנטיקה -עייני שם ....ותקבלי קצת רקע ואם כן....קצרה הדרך לטיפול קוגנטיבי היתנהגותי קצר אצל פסיכותרפיסט-פסיכולוג מקסים ....(רק אל תאמרי לו שאת ממועדון עורכי הדין...שאז מחירך יהיה קצת שונה )..... כשאת מספרת ,הינני חברת מועדון עורכי הדין, יקרבוך אנשים ...או כספך ירצון..או טובה יבקשון,...או מעמדך יחמם את ליבם טובת לב את ומתוקה מאד....בתוספת תמימות מקסימה ... תיראי אני גם סובל מחרדות חברתיים ,דימוי עצמי נמוך מאד, קשיים חברתיים קשים ....אבל אצלי זה בא מכיוון שונה משלך , אני חוויתי ילדות קשה עם אמא קשה שהיכתה ,הישפילה ,נאנסתי בילדות...עקב כול זאת היתחילו אצלי בעיות הפרעת אישיות גבולית , קשב וריכוב דימוי עצמי נמוך, חוסר ביטחון עצמי, חוסר יכולת להיתחבר לחברים, נערות, היתפתח אצלי גימגום , נהפכתי להיפקאקטיבי, אלים, ...וככה גדלתי לא ידעתי איך להיתמודד בחיים, היתחתנתי, היתגרשתי...הרבה פעמים רציתי מאד להיתאבד הייתי אלים מאד בגלל שכול מילה מבט פירשתי כצחוק עלי ....
רק ליפני שנתיים הבנתי שללא עזרה מקצועית אני אשתגע ,הלכתי לטיפול קוגנטיבי שעזר לי מאד ....ועכשיו אני מנסה פסיכודינאמי ... עדיין אני בא והולך בין כאב,צער ,דיכי,בכי,...בדידות קשה,וריקנות נפשית
לפחות אני שמח ששימחתי נערה חמודה שכמוך בשיר שנכתב בדמעות ליבי ...גם זה משהו ,כשאני יושב בודד ידידך ומוקירך
סימון

[כותרת נשלחה לפני התוכן...]

רציתי רק להגיד שבדרך כלל די קשה לאבחן מישהו באינטרנט, אלא אם באמת מדובר בתסמינים מאוד מאוד ברורים של משהו. מה שכתבת על עצמך אפשר לקחת לכמה כיוונים מבחינת הפרשנות המדוייקת, מה שכן אפשר להגיד באופן מאוד ראשוני, זה מה שאמרו לך: שכנראה מדובר בתגובות חרדה מזן כלשהו. אדם בחרדה ממוקד פנימה "מה יחשבו עלי, מה יגידו עלי, איך יראו אותי" במקום החוצה, להרצאה, לדיון, למסר שצריך להעביר החוצה - או לזולת עצמו לחיים שלו ולרצונותיו, שלא בהקשר שלו אליך. איך מטפלים בחרדה? לרוב בטיפול קוגניטיבי התנהגותי, למרות שבמקרה שלך, מכיוון שהחרדה גבולית, ומכיוון שאת בחורה עם יכולת מילולית טובה, יכול מאוד להיות שתפיקי תועלת מטיפול דינאמי. מסדרת שיחות עם פסיכולוג שתעזור לך להבין את מנגנוני החרדה שלך ואולי להתחיל ללמוד (ולהעיז) לעשות בחירות בחיים שלך מפרספקטיבה אחרת - לא רק כזו שממוקדת פנימה.

קיפקיפ1

New member
תודה על תשובתך

בעקבות מה שכתבת קראתי קצת על הטיפול הדינאמי, והרתיעה היחידה שלי נובעת מהחשש שטיפול כזה ישעבד אותי לפסיכולוג לתקופה ארוכה. כמובן שאני לא מצפה שהבעיות שלי ייפתרו באופן מיידי, אבל גם לא מתחשק לי להיגרר לטיפולים ארוכים. קראתי שיש טיפולים קצרי מועד. נראה לך שהמקרה שלי יכול להתאים או שהבעיה לא מספיק ממוקדת? בכל מקרה, נתת לי חומר למחשבה. אמשיך לחקור. תודה שוב!

מכיוון

שבכל מקרה, ולא משנה באיזה טיפול תבחרי, את הלקוח - את זו שמחליטה כמה זמן את נשארת, ואיך את בוחנת את עלות התועלת של הטיפול. אם את לא רוצה השתעבדות לטווח ארוך, אי אפשר להכריח אותך. את היא זו שמגיעה ומשלמת, לא? גם טיפול המוגדר כטיפול לטווח קצר יכול להיות דינאמי בעליל - רק צריך למצוא את המטפל הנכון עמו תרגישי את יכולה לעבוד. החלק הזה, הראשון, לפעמים לוקח קצת זמן והשקעה בשופינג.

קיפקיפ1

New member
ברשותך עוד שאלה

נראה לך שהיפנוזה יכולה לעזור במקרה שלי? קראתי על זה קצת ואהבתי את זה שמדובר בטיפול קצר שיכול להעלים לגמרי את הבעיה. איך יודעים איזה טיפול מתאים למקרה שלי? התנהגותי-קוגניטיבי, דינאמי, היפנוזה...? מי קובע את זה? איפה מתחילים? אם הייתי יודעת את שורש הבעיה, אני מניחה שהיה יותר קל. יש לי מעט זכרונות מהילדות על אירועים חברתיים מסוימים שיתכן שגרמו לטראומה, אבל אני לא בטוחה שזה זה או רק זה. אולי זה גם נטיה של האופי...

גרא.

New member
קיפקיפ1.יתכן שתוכלי להעזר בהיפנוזה,אם את

שייכת לאותם 10% באוכלוסייה,המסוגלים להכנס בקלות לטרנס היפנוטי,בעוד היתר,בדרגות שונות כאשר 10% מהשאר,לא מסוגלים להכנס לכך כלל.אלא שלפני פנייה לסוג טיפול זה,או אחר,רצוייה פגישה עם פסיכולוג קליני,ואם זה לא מפריע לך,אפשרי גם עם פסיכיאטר,בכדי להעריך דרך שיחה, אינטק ראשוני,ויתכן גם סוללה של מבחנים,מה בדיוק הבעייה שלך,ואיזה טיפול עשוי להתאים לך באופן ספציפי.

למעלה