תנ"ך

זה יתכן בערך כמו שרם אורן כתב את

הברית החדשה... ולא פחות מופרך שרב יגיד דבר כזה. גם לפי התיאורים בברית החדשה, כשישו מופיע התנ"ך כבר טקסט מקודש, וישו עושה בו שימוש רב. אז לא ידוע לי על כמרים נוצריים שחיו לפני ישו.

הרב החליק עלייך בדיחה פרטית. פיספסת

כנראה הייתה לו מטרה (להפתיע אותך? לזעזע אותך? להרשים אותך?) לעניין הזה. אחרת לא ברור לי איפה הוא חי... בעניין מי כתב את התנ"ך - אישית, ממש לא אכפת לי. מצידי יהיו אלא חבורת שובניסטים במערה קדומה שהחליטו לעשות סדר, להמציא את אלוהים, ולכתוב יומן. בעניין מה שכתוב שם - לזה אני קוראת מסורת, ויש שם מידע גיאוגרפי, למשל, ותיעוד היסטורי קדום (ומוטה...). את יכולה לקחת לך משם מה שמוצא חן בעינייך (זאת זכותך כאדם), ולדלג על חלקים אחרים בתירוץ כי הם נכתבו ע"י חבורת גברים מניפולטיבים, אינטרסנטים, שוביניסטים... >ספל חמאה הייתה מסתובבת עם ש"י עגנון ותנ"ך<

אהה, צודקת.

טיפת חושומור עוד לא הזיקה אפלאלאחד. >בבחירות האחרונות לכנסת שאלתי את אבא למי הצביע. ללא הנד עפעף הוא ענה "מרצ" והתעקש כשנידנדתי<

טוב

New member
מאיפה הגיע הכומר?

אני חושבת שמקור הבילבול הוא, שכפי הנראה החלוקה של התנ"ך לפרקים כפי שהיא היום, נעשתה על ידי כומר נוצרי. (לעומת החלוקה לפרשות שהיא עפ"י המסורת היהודית). אפשר לראות שבאמת לפעמים החלוקה של פרקים מסויימים לא עולה בקנה אחד עם ההקשר התוכני או התורני. בכל מקרה, אולי זה מה שהרב ניסה להסביר לחברה, ומישהו בלבל אותך בדרך.

אכן כן

למיטב זכרוני, החלוקה לפרקים הידועה לנו היום נעשתה ע"י המדפיס של אחד הדפוסים הראשונים של התנ"ך ברנסנס באיטליה, שהיה איש דת נוצרי. זה מתוך הזכרון, ואשמח אם למישהו יש פרטים יותר מדוייקים.

למעלה