תנסו לדמיין רגע...

תנסו לדמיין רגע...

תארו לעצמכם אתכם,בעוד 10-20 שנה-משפחה,עסק,חברים,חיים... יום אחד בהיר,מחליטים שהשטח בו התקיימתם עד עכשיו בכלל לא של מדינת ישראל,ומחליטים להחזיר אותו. תנסו רגע לנטרל את הדיעות הפוליטיות,ולהסתכל לרגע על הצד השני, לעזוב פתאום הכל,ולנסות לבנות הכל מחדש... וואו. (סתם נראה לי מוזר שבערך בכל מקום מדברים על זה,ופה לא...א' פוליטי זה יפה ונחמד,אבל אסור לנו להיות מנותקים ממה שקורה במדינה שלנו...)

אז בלי להתייחס לפוליטיקה...

אבל להיות אנושיים. תאר לעצמך אותך בעוד 10-20 שנה-משפחה,עסק,חברים,חיים... יום בהיר אחד אתה מתעורר בבקר למשמע בכי ומגלה שבכביש שמוביל לישוב שלך-נהרג החבר הכי טוב שלך/השכן שלך/הסבא של החבר הכי טוב של הילד שלך או "סתם" עוד חייל ששומר עלייך. לא תעבור משם? למען הילדים שלך... המשפחה שלך... החיים שלך... תחשוב על זה.

OMRI42

New member
בחיים לא

שמעי בתור קיבוצניק גאה ובעל דעות מאוד שמאלניות, שאני חושב על האנשים בגוש קטיף אני מרחם עליהם ממש אבל, זה אחד הדברים הכי נוראיים שיכולים לעשות זה לעקור מישהו מהבית שלך. מבחינתם זה המקום הכי בטוח והיא טוב בשביל הילדים שלך. אתה משתדל לא לחשוב על ה"הוא" שנהרג פה ושם, וצריך לשים לב לזה שיש מלא ישובים שלא קרה שום מקרה של רצח בישוב. בשיא הכנות. חוצמזה בתור אדם אני חושב שבסה"כ זה המהלך הכי טוב כרגע למדינה ואני מברך על האומץ והיוזמה של אריק שרון.

אממ...

מסכימה איתך שזה קשה ונורא לעקור אדם מהבית שלו. וגם עם זה שזה מהלך טוב מאוד למדינה כרגע... לפחות ככה אני מאמינה. אבל אני ממש לא מסכימה עם זה שלדעתם זה המקום הכי בטוח בשבילם ובשביל הילדים שלהם. היית צריך לראות יאיר לפיד היום, את המתנחלת שהערבים רדפו אחריה בתוך הבית שלה, שתי הבנות שלה שהיו למעלה וניצלו בנס, שני הצעירים שנהרגו בחצר הבית שלה. זה מקום בטוח? אני בטוחה שהיא לא מאמינה בזה. יש לי גם אמונות ואידיאולוגיות מסויימות ויש דברים שאני אעשה למענם הכל, אבל חיי אדם הם מעל הכל מבחנתי. בעיקר אם הם של האהובים שלי, הילדים שלי, הבעל שלי. אמא שהמחבל נכנס אליה הביתה ויורה בה ובבעלה לא באמת חושבת שזה המקום הכי בטוח לילדים שלה... שזה לא יקרה שוב ושוב ושוב.

למה זה מקום בטוח??

זה מקום בטוח בגלל שמדינת ישראל משקיעה שם מיליונים וחוץ מכסף רק שמושקע שם לטובת ציבור קטן יחסית בארץ שבכלל הציבור לא מושקעים סכומי כסף כאלה. בנוסף יושבים שם המון חיילים שמסכנים את חייהם למה סתם כי כמה אנשים יחליטו שזה המקום הבטוח בשבילהם? ומה עם העסק המשפחה החברים של אותו החייל שנישלח לשם לעשות שירות??

אשף

New member
אומץ כן, יוזמה לא

אמא שלי כבר שנים טוענת, שמי שבא עם חצי מליון ירקרקים מקבל את המשק, בית וכל התכולה. מה זה לעבור בית לעומת חיים של בן אדם ? ואיזה שטות זאת הייתה לשים את מפוני ימית שם ? פשוט אירוניה, כמו לשים קלסטרופובים בכלא...

אמ...

יש משהו בדברים שלך.. אבל... כל מה שאמרת עד עכיו זה שלי יהיה קה לעבור שלמדפחה שלי לחיים שלי הכול פה לי! ובאמת אם אתה מסתכל על עצמך זה לא הכי "תענוג" לעזוב את הבית פתאום.. אבל.. גם אנשים רגילים עוברים דירה ואני חושבת שהם צריכים לבוא ולשים רגע את עצמם בצד (וועם כל הכבוד המדינה תדאג למפונים יפה מאוד) ולחשוב על אחרים כמה משפחות הרסתי בשנים שאני גר שם (ואני מתכוונת הרסתי מהחינה של חיילים שנהרגו וכל חייל שנהרג בשביל לשמור על המשפחה שלי זה משפחה של חייל שמתפוררת) וכמה אנשים לא קיבלו משכורות כי הממשלה העבירה את הכסף לשמירה עלי... וכן אם היום יגידו לי שפינוי שלי מהבית יעשה כל כך טוב למדינה... או יגרום לכך פחות משפחות ימותו הייתי קמה ועוזבת בלב כבד כמובן אבל עוזבת כי לפעמים צריך לחשוב לא רק על עצמך... וזה בלי הקטע הפוליטי בכלל...

tuty fruty

New member
מורן

גם אני פעם ניסיתי להבין את הצד שלהם ואולי באיזשהו מקום אני כן מבינה אבל ממש לא מסכימה. נכון שזה קשה לעבור בית בו גדלת התחנחת וכו'.. ואני יודעת שאם לי היו אומרים פתאום לעזוב את המושב שלי אני בטוחה שהיה לי קשה אבל זה לא נעשה בכך שפתאום יום אחד סתם כי השמש זרחה החליטו להעביר אותם בית. פשוט שהמצב של היום לא מאפשר להם לחיות שם גם לבטחון שלהם וגם שלנו. בתור אחות של אח חייל שמשרת בצה"ל ובתוך עזה אני יכולה להגיד לך שהפחד בבית שלי מאוד גדול וכל דבר שקורה בצבא הבית שלי עם טלפונים היסטרים וכו' ואם זה אומר שבשביל שאחי ושאר החיילים ובשביל אלה שגרים שם (כי כן מתו הרבה בגלל שהם גרים שם) הם יצטרכו לעזוב את ביתהם אני חושבת שזה עדיף. חוץ מזה שהם יכולים להקים בבית במקום שנחשב כבטוח יותר ניראה לך שלא יהיה להם יותר נוח? ניראה לי שכן!

חחח

זה לא שאני לא מסכים עם מה שאתם אומרים,אתם לא תריכים לשכנע אותי או שמהו כזה, גם לי היו בני משפחה בצבא,וברגעים אלו רוב החברים שלי משרתים אי שם בשטחים,שלא נדבר על הגיוס הקרבי שלי,שהולך ומתקרב. לא יודע,נראה לי קצת תלוש מהמציאות.

נ ו ם

New member
כל יום המוני אנשים עוברים דירה/ארץ

עברתי בחיים שלי דירה בערך ארבע פעמים, זה לא היה כל כך נורא. הסבים שלי עברו ארץ, כן זה קשה. לא זורקים אותם לרחוב יהיה להם בית אחר. לא קל, לא כיף, אבל לא ביג דיל. אנשים חשובים יותר מאדמה. הרבה יותר. לפני הקו של עזה הגדוד שלי היה במקום ליד ג'נין ששמו חטמ"ר מנשה והייתי שם כמה פעמים. לפני שבוע או שבועיים נהרג שם חייל מהנח"ל. באחד המוצבים, ליד ההתנחלות מבוא דותן חיכיתי לג'יפ ממוגן שיסיע אותי עם כמה חיילים, שאלתי אותם מה בעצם הם עושים שם ומהסדר יום שלהם. הם אמרו שכל מה שהם עושים זה לשמור על היישוב. למה הם יושבים במוצב הזה? בגלל הישוב. למה היה שם החייל מהנח"ל? למה הוא נהרג...?

נ ו ם

New member
אני מניחה שהוא לא התכוון בכלל לתכני

לתכנית ההתנתקות כי זה הרי כן פוליטי...

טוב יש משהו..

יש משהו בדבריך, אבל השאלה עם כל חייך הפרטיים אינם פוגעים בחיים של מישהו אחר?, בכל זאת כשהתמקמת שם ידעת שזה אינו שטח מדינת ישראל, שזה לא מקום בטוח, ושישנו סיכוי של מהלך כזה כי מהלך כזה של התנתקות היה כבר בעבר. עם כל זה שזה נורא קשה פתאום אין מה לעשות, הרי מי ישב שם לפני כן? הערבים, אז למה הם היו צריכים לקום ולעזוב מלחתחילה?.... וזאת השאלה שצריך לשאול ולוודא שמצב כזה לא יקרה שוב כי בסופו של דבר לסיכסוך העקוב בדם ושינאה הזה יהיה רק פיתרון אחד - להתפשר אחד עם השני גם בנקודות ממש ממש קשות.

אשף

New member
לא נכון

מדינת ישראל עודדה התיישבות בשטחים. אלי סיני זאת לא התנחלות.

תכלס...

ורק שתדעו שבתקופת כהנותו של רבין הייתה תפוקת הבנייה הגבוהה ביותר בשטחים. ועוד דבר חשוב, הערבים לא היו חייבים לעזוב את בתיהם. הם יכלו להישאר ולהלחם. אבל הם בחרו בחיי אדם, ולכן העדיפו לברוח.

פIלי

New member
שהם התמקמו שם

זה היה בעידוד הרבה מנהיגים פוליטים, ביניהם שרון, שקראו "ליישב את הגבעות" וכו'.

למעלה