תנו לסוקי צ'אנס! ../images/Emo68.gif
בעקבות הדיון ה"נלהב" שהיה פה השבוע הייתי רוצה לנסות ולשכנע אתכם, חברי פורום יקרים, למה כן צריך לתת צ'אנס לסידרה ולספרים!
אני התחלתי לראות את הסידרה כשהיא הייתה לקראת סוף העונה ה2 כבר, אז עשיתי מרתון מטורף של 20 ומשו פרקים. בהתחלה נדהמתי מהכמות הבלתי נתפסת של סקס בסדרה וכמה זה מיותר לחלוטין
עכשיו, אני לא בת 12 שאומרת "איכס, הם עושים את זה בטלויזיה!!
" אבל גם לזה יש גבול, וHBO בהחלט עברו אותו....
בכול מקרה! אחרי שהעברתי את העונה הראשונה בהרצה מהירה קדימה של כל הסצנות המיותרות, התחלתי לראות שבעונה השנייה אני פחות מריצה ויותר רואה
וכך גם בעונה השלישית שיצאה קרוב לזמן הזה. מה שאני מנסה להגיד זה - כמות הסקס יורדת. משמעותית. כאילו, אני עכשיו בעונה הרביעית כבר בפרק 7 (שזה לקראת הסוף) ועד עכשיו כל מה שהראו זה ציצים. וגם זה בקושי
הם הפסיקו להראות אנשים ערומים בלי סיבה, והפסיקו להראות לפרטי פרטים סצנות סקס (ונחשו מה?? הם שמעו על שמיכה שמכסה ואפילו קאט על כל הסצנה!
) אחריייייייי שמתעלמים מהפרובוקטיביות של הסידרה.... אפשר לראות את העיקר. והעיקר הוא אחלה עלילה!! ברצינות, תחשבו על זה. מדובר פה בערפדים קלאסים בדיוק כמו שאנחנו אוהבים אותם, ששותים דם ולא מקשית, שנשרפים בגועל בשמש, שיש להם ניבים פור גאד סייק! חחח וכול זה קורה עם טוויסט בעלילה שמתחיל מהמצאה של הגאונים התורנים - היפנים, של דם סינטטי עליו יוכלו להתקיים ערפדים במקום על אנשים (לא קורה.
) וכך הם יכלו "לצאת מהארון" וחלקם אפילו מנסים להשתלב בקהילה. כול זה קורה מנקודת המבט של סוקי, שהיא מלצרית דרומית פשוטה בלי הרבה השכלה אבל עם הרבה מאוד אומץ וחוש הרפתקנות, שבמקרה גם היא לא הכי נורמלית - היא יכולה לקרוא מחשבות. חוץ משל ערפדים, כמובן.... משולב בעלילה הזו אנשי זאב, משני צורה, פיות, מכשפות, ועוד כמה דברים משונים (מריאן?...) וזה פשוט כיף גדול לראות את כול העולמות האלה מתחברים בסידרת מתח
(כי כן, יש שם מתח! והרבה. ואני אוהבת!
) אז עצה שלי - אם אתם
ולא קראתם את הספרים - תנו לסידרה צ'אנס
היא נעשית כ"כ הרבה יותר טובה ואיכותית מאיך שהיא התחילה! אם כן קראתם את הספרים - אתם גם ככה יודעים מה הולך לקרות
אז עצה שלי, יספיק לכם לראות מהעונה השלישית אחרי שכבר מיתנו את כול הפרובוקציות והעלילה יותר טובה
בכול מקרה! נעבור לספרים.... התחלתי לקרוא את הספרים כשהייתי לקראת סוף העונה השנייה. קניתי מראש את המארז של ה7 הראשונים כי הבנתי שזה בהחלט הולך לתפוס אותי חזק ושבטוח אקנה את כול השאר
ניסיתי לקרוא כמה שיותר מהר כדי שאסיים את הספר השלישי לפני שתתחיל העונה השלישית חחח לא זוכרת אם זה הלך לי או לא, אבל אני יודעת שמסוף הספר השני אני אכלתי אותם בלי מלח וסיימתי כול יומיים ספר ברצף! חחחח עם הספר הראשון הייתה לי קצת בעייה. יש שם הרבה סצנות מהסידרה שהם אחד לאחד מהספר, אז לא גיבשתי לעצמי אופי ומראה של הדמויות בספר אלא רצו לי סצנות מהסידרה בראש וזה היה מרגיז
אני גם לא חושבת שהעלילה של הספר הראשון הייתה מסעירה במיוחד. זה היה יותר כמו פתיח לשאר הספרים חחח ואם לא הייתי רואה את הסידרה ויודעת שיש למה לצפות אח"כ, לא נראה לי שהייתי ממשיכה לספרים האחרים. מהספר השני כבר התחלתי לגבש את הדעה שהדמויות בספרים והדמויות בסידרה הם שונים כ"כ, גם באופי וגם במראה (בעיקר במראה), ומאז התחילה לי מחלת ההשוואות שיש לי עד היום
("מה?? אבל זה כ"כ לא כמו בספר!" חחח... עצוב.) אז עצה שלי - אם יש לכם את האפשרות - קודם תקראו לפחות את 2-3 הספרים הראשונים ואזזז תראו את הסידרה
זה יעשה לכם רק טוב חח
קצת הסבר על ההבדלים בין הסידרה לספרים: כול הספרים כתובים מנקודת מבט של הדמות הראשית - סוקי
. משמע, אנחנו יכולים לקרוא את המחשבות שלה, את הדעות שלה על אחרים, את רצף העלילה מהעיניים שלה. וגם, כמובן, אנחנו יכולים "לשמוע" מה שאחרים חושבים דרכה. בדרך זו לומדים המון, אבל המון על הדמות. לעומת זאת, סידרה היא סידרה. הם בחרו שלא להוסיף את האלמנט של שמיעת המחשבות של הדמות הראשית ברקע (יש סדרות כאלה) אז כל מה שאנחנו מקבלים זה את הדמויות ברמה השטחית. וכשאת מלצרית בלונדינית דרומית חסרת השכלה ש(לפי הספר) עושה את עצמך מטומטמת לפעמים כדי שלא יעלו על ה"יכולת" שלך, אנחנו מקבלים הרבה שטחיות. כאילו, המון.
במקביל לשטחיות של הדמויות (what you see is what you get) קיים נושא העלילה... הספרים הם ספרי מתח, נקראים בתרגום חופשי "תעלומות הערפדים הדרומיים"
וכן, מה שקורה שם זה סוקי פותרת הרבה מאוד תעלומות ומיסתורין שמתרחש סביבה בדרך כזו או אחרת. לרוב בספרים יש 2 קווי עלילה מרכזיים, 2 "תעלומות" במקביל, אחת מהן תמיד תהיה קשורה לעולם הערפדים, והשנייה למשהו בחייה האישיים של סוקי / משהו ביצורי העל האחרים. עכשיו, לספר זה מספיק בהחלט. לסידרה לעומת זאת... זה קצת דליל
צריך למלא זמן מסך! אז מה יוצרי הסידרה עושים? משנים "קלות" את העלילה ונותנים פאקינג-תפקיד-ראשי לאיזו דמות משנית רנדומלית ולפעמים אפילו כמה דמויות משניות, כדי להראות לנו מה קורה במקביל בעלילה ולמלא זמן מסך יקר
זה מרגיז. לפחות אותי אישית זה מרגיז.... בלי שום קשר, אני חושבת שיש כמה דברים בעלילה המקורית מהספרים שעדיפים בהחלט על מה שעשו איתם בספרים. וכמובןןןןןןן שיש סצנות בספרים שהשמיטו בסידרה והם פשוט priceless
(אהם אהם אריק בטייץ ורוד! הייתי משלמת כדי לראות אותו ככה בסידרה חח
) אני מעדיפה בהרבה יותר את הספרים על הסידרה. אני חושבת שהם ממש טובים ומאוד ממכרים! (
!) צפיתי בסידרה עד עכשיו אני חושבת רק כדי לראות מה עשו שם בהשוואה לספרים (הנה שוב מפלצת ההשוואות
בדיוק כמו הקטע שלי עם הסרטים של הארי פוטר חחח) אבל אני חייבת לציין, שעכשיו בפרק 7 של העונה הרביעית הם הפסיקו לגמרי לעקוב אחרי הספר וכול חלק מהעלילה הוא המשך שהם המציאו לתחילת הספר, ואני ממש נהנת לצפות בה! אני חושבת שהם מספקים את הסחורה גם בלי שום קשר לספרים. הסידרה עומדת בפני עצמה כסידרת מתח/ערפדים מאוד טוב, לא פחות מיומני הערפד!
וזהו, נראה לי מזה חפרתי לכם
אבל אם שרדתם עד המשפט הזה והשתכנעתם אפילו טיפה שצריך לתת להם צ'אנס, אז עבודתי צלחה
אתם יותר ממוזמנים לרשום את דעתכם בנושא גם אם קראתם את הספרים או ראיתם את הסידרה וגם אם לא עשיתם אף אחד מהדברים, מה ההתרשמות שלכם והאם הייתי השפעה קטנה על דעתכם?
ובכלל... לאלה שכן ראו וכן קראו ורוצים לשתף בעוד כמה הבדלים - בכיף!
בעקבות הדיון ה"נלהב" שהיה פה השבוע הייתי רוצה לנסות ולשכנע אתכם, חברי פורום יקרים, למה כן צריך לתת צ'אנס לסידרה ולספרים!