תנו לסוקי צ'אנס!

MoonFairy

New member
תנו לסוקי צ'אנס! ../images/Emo68.gif

בעקבות הדיון ה"נלהב" שהיה פה השבוע הייתי רוצה לנסות ולשכנע אתכם, חברי פורום יקרים, למה כן צריך לתת צ'אנס לסידרה ולספרים!
אני התחלתי לראות את הסידרה כשהיא הייתה לקראת סוף העונה ה2 כבר, אז עשיתי מרתון מטורף של 20 ומשו פרקים. בהתחלה נדהמתי מהכמות הבלתי נתפסת של סקס בסדרה וכמה זה מיותר לחלוטין
עכשיו, אני לא בת 12 שאומרת "איכס, הם עושים את זה בטלויזיה!!
" אבל גם לזה יש גבול, וHBO בהחלט עברו אותו....
בכול מקרה! אחרי שהעברתי את העונה הראשונה בהרצה מהירה קדימה של כל הסצנות המיותרות, התחלתי לראות שבעונה השנייה אני פחות מריצה ויותר רואה
וכך גם בעונה השלישית שיצאה קרוב לזמן הזה. מה שאני מנסה להגיד זה - כמות הסקס יורדת. משמעותית. כאילו, אני עכשיו בעונה הרביעית כבר בפרק 7 (שזה לקראת הסוף) ועד עכשיו כל מה שהראו זה ציצים. וגם זה בקושי
הם הפסיקו להראות אנשים ערומים בלי סיבה, והפסיקו להראות לפרטי פרטים סצנות סקס (ונחשו מה?? הם שמעו על שמיכה שמכסה ואפילו קאט על כל הסצנה!
) אחריייייייי שמתעלמים מהפרובוקטיביות של הסידרה.... אפשר לראות את העיקר. והעיקר הוא אחלה עלילה!! ברצינות, תחשבו על זה. מדובר פה בערפדים קלאסים בדיוק כמו שאנחנו אוהבים אותם, ששותים דם ולא מקשית, שנשרפים בגועל בשמש, שיש להם ניבים פור גאד סייק! חחח וכול זה קורה עם טוויסט בעלילה שמתחיל מהמצאה של הגאונים התורנים - היפנים, של דם סינטטי עליו יוכלו להתקיים ערפדים במקום על אנשים (לא קורה.
) וכך הם יכלו "לצאת מהארון" וחלקם אפילו מנסים להשתלב בקהילה. כול זה קורה מנקודת המבט של סוקי, שהיא מלצרית דרומית פשוטה בלי הרבה השכלה אבל עם הרבה מאוד אומץ וחוש הרפתקנות, שבמקרה גם היא לא הכי נורמלית - היא יכולה לקרוא מחשבות. חוץ משל ערפדים, כמובן.... משולב בעלילה הזו אנשי זאב, משני צורה, פיות, מכשפות, ועוד כמה דברים משונים (מריאן?...) וזה פשוט כיף גדול לראות את כול העולמות האלה מתחברים בסידרת מתח
(כי כן, יש שם מתח! והרבה. ואני אוהבת!
) אז עצה שלי - אם אתם
ולא קראתם את הספרים - תנו לסידרה צ'אנס
היא נעשית כ"כ הרבה יותר טובה ואיכותית מאיך שהיא התחילה! אם כן קראתם את הספרים - אתם גם ככה יודעים מה הולך לקרות
אז עצה שלי, יספיק לכם לראות מהעונה השלישית אחרי שכבר מיתנו את כול הפרובוקציות והעלילה יותר טובה
בכול מקרה! נעבור לספרים.... התחלתי לקרוא את הספרים כשהייתי לקראת סוף העונה השנייה. קניתי מראש את המארז של ה7 הראשונים כי הבנתי שזה בהחלט הולך לתפוס אותי חזק ושבטוח אקנה את כול השאר
ניסיתי לקרוא כמה שיותר מהר כדי שאסיים את הספר השלישי לפני שתתחיל העונה השלישית חחח לא זוכרת אם זה הלך לי או לא, אבל אני יודעת שמסוף הספר השני אני אכלתי אותם בלי מלח וסיימתי כול יומיים ספר ברצף! חחחח עם הספר הראשון הייתה לי קצת בעייה. יש שם הרבה סצנות מהסידרה שהם אחד לאחד מהספר, אז לא גיבשתי לעצמי אופי ומראה של הדמויות בספר אלא רצו לי סצנות מהסידרה בראש וזה היה מרגיז
אני גם לא חושבת שהעלילה של הספר הראשון הייתה מסעירה במיוחד. זה היה יותר כמו פתיח לשאר הספרים חחח ואם לא הייתי רואה את הסידרה ויודעת שיש למה לצפות אח"כ, לא נראה לי שהייתי ממשיכה לספרים האחרים. מהספר השני כבר התחלתי לגבש את הדעה שהדמויות בספרים והדמויות בסידרה הם שונים כ"כ, גם באופי וגם במראה (בעיקר במראה), ומאז התחילה לי מחלת ההשוואות שיש לי עד היום
("מה?? אבל זה כ"כ לא כמו בספר!" חחח... עצוב.) אז עצה שלי - אם יש לכם את האפשרות - קודם תקראו לפחות את 2-3 הספרים הראשונים ואזזז תראו את הסידרה
זה יעשה לכם רק טוב חח
קצת הסבר על ההבדלים בין הסידרה לספרים: כול הספרים כתובים מנקודת מבט של הדמות הראשית - סוקי
. משמע, אנחנו יכולים לקרוא את המחשבות שלה, את הדעות שלה על אחרים, את רצף העלילה מהעיניים שלה. וגם, כמובן, אנחנו יכולים "לשמוע" מה שאחרים חושבים דרכה. בדרך זו לומדים המון, אבל המון על הדמות. לעומת זאת, סידרה היא סידרה. הם בחרו שלא להוסיף את האלמנט של שמיעת המחשבות של הדמות הראשית ברקע (יש סדרות כאלה) אז כל מה שאנחנו מקבלים זה את הדמויות ברמה השטחית. וכשאת מלצרית בלונדינית דרומית חסרת השכלה ש(לפי הספר) עושה את עצמך מטומטמת לפעמים כדי שלא יעלו על ה"יכולת" שלך, אנחנו מקבלים הרבה שטחיות. כאילו, המון.
במקביל לשטחיות של הדמויות (what you see is what you get) קיים נושא העלילה... הספרים הם ספרי מתח, נקראים בתרגום חופשי "תעלומות הערפדים הדרומיים"
וכן, מה שקורה שם זה סוקי פותרת הרבה מאוד תעלומות ומיסתורין שמתרחש סביבה בדרך כזו או אחרת. לרוב בספרים יש 2 קווי עלילה מרכזיים, 2 "תעלומות" במקביל, אחת מהן תמיד תהיה קשורה לעולם הערפדים, והשנייה למשהו בחייה האישיים של סוקי / משהו ביצורי העל האחרים. עכשיו, לספר זה מספיק בהחלט. לסידרה לעומת זאת... זה קצת דליל
צריך למלא זמן מסך! אז מה יוצרי הסידרה עושים? משנים "קלות" את העלילה ונותנים פאקינג-תפקיד-ראשי לאיזו דמות משנית רנדומלית ולפעמים אפילו כמה דמויות משניות, כדי להראות לנו מה קורה במקביל בעלילה ולמלא זמן מסך יקר
זה מרגיז. לפחות אותי אישית זה מרגיז.... בלי שום קשר, אני חושבת שיש כמה דברים בעלילה המקורית מהספרים שעדיפים בהחלט על מה שעשו איתם בספרים. וכמובןןןןןןן שיש סצנות בספרים שהשמיטו בסידרה והם פשוט priceless
(אהם אהם אריק בטייץ ורוד! הייתי משלמת כדי לראות אותו ככה בסידרה חח
) אני מעדיפה בהרבה יותר את הספרים על הסידרה. אני חושבת שהם ממש טובים ומאוד ממכרים! (
!) צפיתי בסידרה עד עכשיו אני חושבת רק כדי לראות מה עשו שם בהשוואה לספרים (הנה שוב מפלצת ההשוואות
בדיוק כמו הקטע שלי עם הסרטים של הארי פוטר חחח) אבל אני חייבת לציין, שעכשיו בפרק 7 של העונה הרביעית הם הפסיקו לגמרי לעקוב אחרי הספר וכול חלק מהעלילה הוא המשך שהם המציאו לתחילת הספר, ואני ממש נהנת לצפות בה! אני חושבת שהם מספקים את הסחורה גם בלי שום קשר לספרים. הסידרה עומדת בפני עצמה כסידרת מתח/ערפדים מאוד טוב, לא פחות מיומני הערפד!
וזהו, נראה לי מזה חפרתי לכם
אבל אם שרדתם עד המשפט הזה והשתכנעתם אפילו טיפה שצריך לתת להם צ'אנס, אז עבודתי צלחה
אתם יותר ממוזמנים לרשום את דעתכם בנושא גם אם קראתם את הספרים או ראיתם את הסידרה וגם אם לא עשיתם אף אחד מהדברים, מה ההתרשמות שלכם והאם הייתי השפעה קטנה על דעתכם?
ובכלל... לאלה שכן ראו וכן קראו ורוצים לשתף בעוד כמה הבדלים - בכיף!

MoonFairy

New member
אה! ולשאלתה של HarleyQuinn -

ממש ממש (אבל ממש!) אין כזו כמות סקס בספרים כמו בסידרה. אני יכולה לספור על יד אחת את כול סצנות הסקס המתוארות (כאילו, יותר מ"התנשקנו ומשם דברים זרמו. בבוקר כשקמתי בלה בלה בלה...") שהיו בכול 8 הספרים הראשונים חחח כמעט כולן מתארות את הפעם הראשונה של עם מישהו שמאוד חשוב לה (והיו כמה...
) וזה לא מרגיש כמו משהו טראשי וזול ומלוכלך כמו בסידרה, אלא ממש רומנטי ונחמד
כבר אמרתי שאני ממליצה על הספרים?....

קרניjack

New member
לפני שאני אגיב את ההודעה סיכום שלי מצפייה

בעונה השניה.... עונה פשוט הזוייה!!! הריי כמעט כל הספר השני עוסק בניסיון של סוקי לצאת מהמרתפים של אחוות השמש, לא? אני לא זוכרת איך הספר הסתיים- אבל לדעתי לקחו את זה למקום מאוד מרוחק וכ"כ הזויי בסידרה!!! דבר ראשון, מריאן הייתה בלתי נסבלת. היו צריכים להקדיש לה גג חצי עונה, ולא עונה שלמה ויותר (בעונה הראשונה היא גם הופיעה נכון? יחי פלאיי הזיכרון שלי חח). כאילו, הבנו, מיצינו, מה היא עושה ואיך היא משגעת את כולם... אבל שזה ירגום לריקודים פאגניים המונים של כל חבריי העיירה? להשתטות של כולם? להפוך את בייתה של סוקי (אוי, איזה צירוף מקרים) למקדש הבא שלה? להעלות את סאם קורבן כי הוא הכלי לדיונוסוס (מה לעזאזל? כבר מתחיל להיראות כמו חלק מ"על טבעי", לא שיש לי משהו נגד הסידרה). פשוט זה ממש לא ברוח הספרים, ואם לפחות לא ברוח הספרים, שלא יעשו את זה כ"כ הזויי! ה כבר נהפך לבלתי אמין, בעיקר כל הקטע שג'ייסון רצה להציל את סאם מהבר, ונלכד בעצמו (פעמיים כמעט, עם אנדי בלבפלור השיכור).. לאפייט, שהיה אמור להיות מת מזמן , הוא דמות ציבעונית, שעכשיו השתגעה. ג'ייסון הוא רוצח בטעות. לסוקי יש כוחות פלא אפילו על מאניידס- טו מאצ'! ומה לעזאזל הם עשו עם המלכה? בת טיפעשרה כלבה מגוחכת? חצי מהדמויות בסידרה יכולים להחליף אותה. היא ממש לא דומה לספרים (יותר שקולה, ולא ילדותית), ובכלל, לא אמינה לערפדית כה ותיקה. מצחיק שמעכשיו הראו את האדלי, רק לא הבנתי אם בנקודה הזאת של הסידרה היא עדיין הייתה בת תמותה. אני לא כ"כ מסכימה איתך בקשר לביל שהוא אינו נסבל. עם כל האהבה והרכות שלו לסוקי, הוא הרבה יותר קשוח ואמין במרירות-קור שלו יותר מאשר אריק( שהתפרץ בבכי, שנדמה להיות אימפולסיבי, ושנראה קצת נשי ב"סצנות מיטה") שלו עם סוקי. בביל יש יותר ביטחון מאשר באריק, וזה לא אמור להיות ככה. הורגות אותי הסצנות שבהן לאפייט דיימן את אריק כאדם שמולו לבוש בבגדים ציבעוניים פירחונים כאלה! זה היה משעשע!
אני נורא אוהבת את הויט וג'סיקה. הויט מילד ביישן של אמא, השתחרר מאוד. אהבתי אותו כשהוא היה קצת יותר ביישן, אבל כל ההתנהלות שלו עם ג'סיקה רומנטית ולפעמים אפילו משעשעת. סוקי כמובן, לא דומה בכלל לסוקי של הספרים. היא אימפולסיבית, חצופה, אמיצה, אטומה ו"תמימה" הרבה יותר מהאישה שמוצגת לנו בספרים. בגדול, לדעתי הסידרה השתפרה, ואני לא יודעת אם זה בגלל שהיא לפעמים הזוייה, אני באמת צוחקת בקול בקטעים מסויימים.

MoonFairy

New member
שכחת לסמן ../images/Emo58.gif ../images/Emo3.gif

העונה השנייה היא הכי פחות אהובה עליי, באמת. אני חושבת שעניין מריאן הגיע מעל ומעבר למה שהוא היה צריך להיות גם בלי שום קשר לספרים... אוקיי, לאפייט מדמיין את דודה מאיי בתור אריק עם שאטגאן היה קטע קורע מצחוק!!
גם אני התפלאתי מה עשו מהמלכה. היא אמורה להיות ערפדית ויקטוריאנית שהפכו אותה בגיל 12 (!!!) והיא נראית בת 12, אבל מאוווווד בוגרת אחראית ושקולה. אני זוכרת את הקטע עם המלכה השנייה שלא סבלה אותה בספרים במלון רודס, היא הייתה מוכנה לוותר על האגו והריב המטופש וללכת לדבר איתה וליישר את ההדורים. לעומת זאת המלכה בסידרה נראית בת 20+, זנזונת קטנה וילדותית, חסרת מעצורים ואימפולסיבית בטירוף! פשוט זוועה! היא לא מועילה בכלום ולא תורמת כלום לסידרה. היא כ"כ מיותרת שם! אגב, לגבי האדלי (שהיא חמודה בטירוף
) היא עדיין אנושית בסידרה. היה לי יותר מוזר שהאנטר הגדול (יחסית) היה איתה כשהיא הכירה אותו לסוקי, כי היא עזבה אותו עם אבא שלו כשהוא היה בן שנה בערך ועברה לגור עם המלכה (ובשלב מסויים המלכה עירפדה אותה...) אני לא הכי מתה על ביל, אז הדעה שלי עליו לא הכי אובייקטיבית חחחח ולמרות אהבתי לאריק (
) אני לא אכחיש - הוא נשי מדי בסידרה :-\ הוא הופך להיות טיפה יותר קשוח בעונה השלישית, אבל רק כדי לרמוס את כלול זה עם האמנזיה בעונה 4
גם אני ממש אהבתי את הוייט וג'סיקה כשהם התחילו לצאת! באמת, הם כאלה מתוקים ביחד
אבל בעונה הרביעית הם כ"כ מאוסיםםםם ברמות אבל! את תביני כשתראי, השיגרה משתלטת להם על הזוגיות ואיתה הויכוחים וזה מרגיש סתם מאוס. אני חושבת שאת תאהבי את העונה השלישית, הסדרה באמת משתפרת
וכן, גם אני צוחקת בקול מכמה קטעים לפעמים חחחח

קרניjack

New member
לדעתי התבלבלו בין הדמויות של אריק וביל

לפי התכונות שלהן לפחות בספרים שימי לב- ביל מאוד שקול, נוקשה, אכזר, בעל ביטחון, לא מהסס ופועל בשטף. אריק לעומת זאת- חששן, מהסס, לא קשוח מספיק, לא אכזרי ולא פועל בביטחון מלא. ממש לא כמו הדמות שלו בספרים! וחבל, כי לדעתי זה הורס את הדמות שלו. ליד סוקי הוא סתם נראה כמו איה מאהב ולא יותר מזה. הכי דומה לספרים זאת פאם.

MoonFairy

New member
פאם וג'ייסון!

חוץ מהקטע עם אחוות השמש, ג'ייסון ממש דומה לג'ייסון בספרים... אני מתה על פאם

MoonFairy

New member
חחחח רציני??

לא שמתי לב.... אני זוכרת את סטפני מאייר בדמדומים על הבר
ואני זוכרת את סוקי קוראת ספר של שארלין האריס חח אבל לא שהיא הופיע בסדרה

קרניjack

New member
נו כן!!! תסתכלי בפרק 12, אחריי שמצילים את

העיירה ממריאן, לדעתי את שארלין האריס שסאם מביא לה משקה על הבר, והיא אומרת משפט קצר... ממש העתק של דימדומים
אני אבדוק את זה תכף....

קרניjack

New member
ואגב מתי סוקי קראה ספר?

יותר מתאים לה לקרוא דימדומים... והמקבילה של זה, זאת הסצנה ביומני הערפד (בקרוב חוזר!) הסצנה של דמון קורא את דימדומים

MoonFairy

New member
בתחילת העונה הרביעית

ממש בפרק הראשון. אני חושבת שזה היה ספר מסידרת הgraveyard שלה ולא מהסידרה של סוקי, או שזה היה living dead in dallas... רגע אני אבדוק חח כן. מהסידרה השנייה שלה
זה עדיין היה מאוד משעשע

HarleyQuinn1

New member
קודם כל תודה על הסקירה וההשקעה../images/Emo45.gif

אני אמנם לא בת 12 שאומרת "איכס הם עושים את זה בטלויזיה" אבל איכשהו עדיין נשארה לי התפיסה התמימה הזו... מין,בעיני לפחות ,הוא מעשה אינטימי,אישי ומיוחד שלא צריך להיות בו כל שימוש בסרטים ולראות סדרה כמו "דם אמיתי" שלפי דבריך מרבית הפרקים בעונה הראשונה שלה מורכבים מסצנות מין- מאכזבת אותי ופוגעת בכבוד הטהור שיש בעיני למעשה הזה. כמו כן לדעתי סרטים/סדרות שמראות בעיקר סצנות מין עושות זאת פשוט כי אין להם משהו טוב יותר להראות. לכן החלטתי שלסדרה אני כבר לא אתן צ'אנס כי אפילו את חצי של הפרק הראשון בעונה הראשונה לא הצלחתי לראות (שלא לדבר על איך סדרה כזו הצליחה לזכות בפרסים..) אבל חשבתי שאולי כדאי לתת צ'אנס לספרים-כי שוב לפי דבריך הם מכילים פחות סצינות מין ויותר עלילה-ועלילה מעניינת. אבל אם הספר הראשון דומה מאוד לסדרה-זה אומר שגם הוא מכיל הרבה סצינות מין לא?

קרניjack

New member
הספרים שמים את מרכז העניין במקום אחר

אז אם פה ושם יש סצנה, אז מה. העניין שבסידרה הם פותחים ומקשרים כל סמנה למין. למשל כל מיני שיחות שנעשות בין הדמויות מתקיימות בהקשר או בעת המעשה, או שמקשרים חלקים עלילתיים כקשורים למין (דם ערפדים, מריאן) ודוחפים את ה לכל חור, תרתי משמע

Berethor

New member
דם של ערפדים זה לא מין, זה 'סמים' ../images/Emo3.gif

אבל כן זה החלק הכי טיפשי בטרו בלאד, גם המון סצנות סקס וגם כל המוד של הסדרה קשור לסקס ודברים שלא קשורים לחלוטין הם מקשרים לזה. אגב הקטע של דם הערפדים מאוד מזכיר לי את הghouls בVTM. אלו למעשה אנשים ששותים כמות מסויימת של דם של ערפדים באופן קבוע(בדרך כלל לא הרבה), לפחות פעם בחודש, וחוץ מהעניין שהם הופכים למכורים לזה ומקבלים מזה איזושהי אקסטזה, הם גם מקבלים חלק מהכוחות הערפדים, אומנם ברמה נמוכה בהרבה ביחס לערפד, מתרפאים יותר מהר, יותר עמידים ולא מזדקנים.אם הghouls לא יקבלו את מנת הדם שלהם הם יחזרו להיות אנשים רגילים, ויחזרו לגיל שהם היו 'אמורים להיות בו', מה שאומר שאם הghoul חיי כבר מעל למאה שנה, סביר להניח שהוא ימות אם הוא לא ישיג דם של ערפד. בתכלס זה סטטוס לא רע כל כך, כי מצב אחד הם עדיין אנשים חיים, ולא אל-מתים, זאת אומרת שכמעט שום חיסרון של ערפדים לא תקף לגביהם ומצב שני יש להם 'קמצוץ' מהכוחות הערפדיים(הם לרוב יותר חזקים מאנשים רגילים אבל יותר חלשים מערפדים), וסיכוי לחיי נצח. יש לפחות שלושה סוגי ghoul שונים, הghoul הקלאסי, שהוא גם משרת של הערפד, בתמורה לדם לפחות פעם בחודש(גם הערפד יכול לשתמש בו בתור מקור לדם), בדרך כלל הblood bond עם הערפד מבטיח נאמנות של הghoul לאדון שלו. יש גם ghoul אצמאי, אחד שקונה דם של ערפדים או מקבל אותו בתמורה לכל מיני מטלות מערפדים שונים. ויש גם ghoul מופרע, אחד שמחפש לחטוף או לרצוח ערפדים בשביל דם. בVTM יש גם מספר ציידי ערפדים שהם ghoul, כמובן שלרוב מדובר בצביעות לשמה מצידם, משום שהם עושים בדיוק את אותו דבר שערפדים עושים. או אם לדייק מה 'שערפדים הרעים' עושים, שזה להרוג את מקורות הדם שלך ללא סיבה טובה.

MoonFairy

New member
ת'אמת?

אני גם חושבת שהם ממלאים את זמן המסך בסקס כי אין להם משהו יותר טוב ו"מעלה רייטינג" להציג בתחילת העונה הראשונה חחח בעונה השנייה כנ"ל - מה עוד יכולה לעשות מיינאד חזקה וקסומה אם לא לגרום לכולם לאורגיה בטראנס או וואטאבר שהלך שם?? אבללללללל כן, זה משתפר. וניתן לו מקום אינטימי ומיוחד והוא קורה רק לעיתים מתוך תשובה ואהבה ולא מתוך...... טוב, לא כמו העונה הראשונה
כמו שקרן אמרה - הספרים בהחלט שמים את מרכז העניינים במקום אחר. במקום המעניין שנקרא "העלילה". ואם יש סצינת סקס מתוארת מדי פעם, כמו שאמרתי לפני - היא שולית ולא משהו אמממ איך אני אגיד את זה? לא "לדפוק ולזרוק" חחח כאילו, כן יש שם משהו מעבר. כמו הפעם הראשונה של סוקי עם ביל (שזו הפעם הראשונה בכלל
) אבל בואו נפסיק לדבר על סקס, יש כאן ילדים קטנים
סתםסתם...

HarleyQuinn1

New member
אוקיי אני אשקול לקנות את הספרים../images/Emo13.gif

בדיון שהיה קודם גם אמרתם שכדאי לרכוש אותם באנגלית? האנגלית שלי די בסיסית אבל אין לי בעיה להסתדר עם ספרים באנגלית (חוץ מזה שצריך לפרש הרבה
) אם כך,מהם ההבדלים בספרים שבאנגלית לספרים שבעברית? ועוד שאלה שקצת לא קשורה לנושא: עברתי אתמול 4 חנויות ספרים,ובאף אחת מהן אין את "שתיקת הכבשים"! המוכרות/מוכרים אמרו שכדאי לי לחפש בחנויות יד שנייה, אז מישהו/מישהי יכול להמליץ על חנות יד שנייה טובה לספרים? תודה לעוזרים!

למעלה