תנו לי עצות בבקשה...

Tutsii

New member
תנו לי עצות בבקשה...

איך לתקשר עם ההורים כשאני אהיה בפולין זאת אומרת איך עדיף ליצור איתם קשר, דרך הטלפון שבחדרי המלון,או דרך פלאפון שמביאים מהארץ פקסים וכ"ו... בקיצור מה הדרך הזולה הטובה ביותר לדבר עם עם המשפחה מפולין???.

אוהד11

New member
לא להתקשר מבתי המלון זה כלל ברזל

אפשר לרכוש כרטיס חיוג מקומי. גם עבור פאקסים גובים בבתי המלון סכומים גבוהים.

Tutsii

New member
אוקיי סבבה אבל...

אם שולחים לי פקס למלון אז המלון יכול לגבות ממני כסף? ועוד שאלה אני קונה את הכרטיס חיוג בארץ או בפולין ? ומשתמשים איתו בטלפונים ציבוריים בפולין? (מצטערת על הבורות חח..)

מיכלוש7

New member
רק לא לעשות מה שאני עשיתי../images/Emo122.gif

קניתי כרטיס חיוג של בזק בארץ, כתוב עליו שאפשר להתקשר ממנו לכל ומכל מקום בעולם!! אז אני ברוב תמימותי מכניסה אותו לתא טלפון בפולין... ומגלה שאולי אפשר להשתמש בו מקום ארץ, חוץ מפולין. האישה המעצבנת בטלפון המשיכה להגיד לי "בוס כרטא" (בעעעעע... עד עכשיו אני זוכרת את הקול המזעזע שלה...) עד שהפקידה במלון הואילה בטובה להודיע לי שכרטיסים כמו שלי לא פועלים בטלפונים ציבוריים בפולין... חפיף
הכי נוח-אמרתי להורים שלי שיתקשרו כל ערב מאוחר... (כשאנחנו כבר בחדרים) ואז אין בעיה
ולא. מלון לא גובה כסף מפקסים שמגיעים אליך... אסור לו!!

מיכלוש7

New member
../images/Emo26.gif נצל"ש... אנשים../images/Emo70.gif

דברתי עם חברה שלי שחזרה ביום שישי מפולין!! (כן... כבר הזכרתי אותה כמה פעמים פה...
) איזו התרגשות!!! בעקרון שמעתי חוויות אבל דברנו רק שעה (היא היתה צריכה ללכת לישון) ומחר אני באה אליה לראות את התמונות!!! וואי
עכשיו רק צריך לשכנע אותה להצטרף לפורום...

אמממממממממממממ

אני קניתי כרטיס חיוג של בזק בין לאומי וא"א להשתמש בו בטלפונים ציבוררים בפולין אז מה שעשיתי זה התקשרתי דרך המלום (לחצתי על קו חוץ..) ואז חיגתי את מה שכתוב לי בכרטיס ודברתי עם ההורים. ככה שהכסף על החיוג שלארץ ירד מהכרטיס ולבית מלון שלמתי רק איזה 50 גרושים או משהו כזה על זה שעשיתי שיחה מחוץ למלון... כרטיס חיוג פולני- זה גנבה!! חברות שלי קנו והוא יקר ונגמר ממש תוך דקה... לא גובים ממך על פקסים שאת מקבלת, ועל שליחה אין לימושג כי לא ניסיתי...

thunderstorm

New member
הכי מומלץ!

שיחת גוביינא דרך קווי זהב - 012. למה? זה פשוט, זה זול יחסית לשאר, וכל מה שצריך זה לצאת לקו חוץ מהטלפון בחדר (יש תשלום סימלי למלון על זה, ממש סימלי, מקסימום זלוטי אחד, אם המלון ממש מפואר..), ואז לחייג את הקידומת של הארץ - ונציג של 012 מקשר אותך עם המספר שאת רוצה בארץ. נוח מאוד, בלי סיבוכים. הסיבוך היחיד שהיה לנו זה במלון הראשון שבו היינו, שהייתה בעיה עם לצאת לקו חוץ מהמלון - אבל גם זה נפתר אחרי שהסברנו את הבעיה בקבלה. בטלפונים ציבוריים זה לא עובד, כמו כל כרטיס חיוג אחר. וגם אין טעם - הזמן שתהיו ליד טלפונים ציבוריים הוא מאוד מצומצם. פלאפון - מי שרוצה וזה לא יוצא לו יקר מדי, אין עם זה בעיה, גם זו שיטה טובה.

L i T a L 1

New member
לדעתי תגידי להם שיתקשרו

כל ערב למלון בסביבות 1 בארץ (בפולין 12) בשעה הזאת תיהיה אחרי מקלחת ואחרי ארוחת ערב ויהיה לך זמן לדבר איתם. אני קניתי כרטיס חיוג והם חשבו שאני יתקשר ממנו אבל לא הצלחתי הסתבכתי איתו לגמרי ויצא ש4 ימים לא דיברתי איתם כי הם חיכו לטלפון ממני בסוף הם התקשרו למלון הכי פשוט והכי קל....

Pukipsey007

New member
../images/Emo45.gif שיתקשרו או כרטיס חיוג מהארץ

הוא באמת לא מתאים לכל המלונות אבל לרובם כן

גוביינא

לי בבית אין שיחות ככה שהוריי לא יכלו להתקשר אלי ונוסף על כך שהאנגלית שלהם גרועה ביותר. ישנה אפשרות להתקשר גוביינא מכל טלפון בפולין עונה מזכירה שדוברת עברית ומקשרת אותך לבית ולבסוף החשבון מגיע להורייך וזה ממש לא יקר לי יצא משהו בסביבות 50 שקל ודיברתי איתם כל יום.. ומבחינת המלון כל שיחה זה זלוט 1 שזה ממש כלום כסף....

דוגרי.. אל תדבר עם הארץ!!

אני לא דיברתי בכלל לא לקחתי פלא' ולא כלום..... וזה היה הכי חזק... כאילו ממש היינו שקועים שם.... נסה להיכנס לסרט ולא לצאת ממנו עד שהמטוס נוחת בארץ.... רק באושוויץ נתנו לנו מכתבים שההורים שלחו..... כאילו לפני שיצאנו... זה היה דיי מרגש....

מיכלוש7

New member
לא נכון...

זה דווקא נורא מחזק ומעודד לדבר עם אמאבא לפעמים... במיוחד שאתה נמצא כ"כ רחוק מהם... ובמקום לא משמח במיוחד... אני אישית דברתי עם אבא שלי פעמיים-שלוש!! איזה חצי שעה שיחה כל פעם!! ואני בדר"כ אחת שמזה שיא הלא מתקשרת הביתה!! אבל בפולין זה שונה... פולין זה לא איזה מחנה או סמינריון שאתה נהנה ושוכח מהבית לשבוע... הפוך!! כ"כ הרבה פעמים חשבתי דווקא על המשפחה שלי בפולין, זה נחמד לקבל מהם ד"ש חם מידי פעם

טוב כל אחד מרגיש את זה באופן שונה..

כאילו למרות שאני ממש קשור להורים שלי ובקשר טוב איתם למדתי בפנימיה לפעמים לא הייתי מדבר איתם חודש ולא הציק לי כ"כ .... היו פעמים שלא הייתי בבית לשבת 3 חודשים! כי סתם הולכים לחברים שבתות באים לבאר יעקב
את יודעת... אז ה-8 ימים בפולין לא הי קשים במחינת התנתקות מהארץ ודווקא זה עשה לי נורא טוב.. כי כשאתה מדבר עם העולם החיצון אתה מתנתק טיפה ממה שאתה עובר אבל יש דברים מגניבים כמו לקבל מהם מכתב בבירקנאו על המשרפות.... התחילו לחלק מכתבים וכו' וכולם מקבלים ואני כזה שיט! לא ידעתי על זה........ ואז הביאו גם לי!! זה היה ממש כיף! (איזה מוזר לדבר על בירקנאו ככה) ואז אנשים קוראים את המכתבים פתואם הם מתחילים ליילל..... אני עשיתי את הטקס בבירקנאו היה ממש ממש מרגש... עשינו הקראת שמות היה כ"כ יפה... היה נו טקס מצויין.... ואח"כ סתם ישבו ובכו על המשרפה... היה ממש ממש חזק.. בצורה שאי אפשר לתאר במילים... אבל יש לי תמונות איפה שהוא....

למעלה