אם יורשה לי...
היי סינדרלה, תתפלאי, הוא מתעורר (לפחות הגוף שלו מרגיש ככה), רק שהיקיצות שלו הן קצרות והוא לא שם לב. מהצד, כששומעים את הנחירות או את ההשתנקויות במקרים חריפים יותר- זה ממש מפחיד. כן- מעבדת שינה. חייבים לדעת מה קורה אצלו במערכת. יש היום גם בדיקות שינה שמגיעות אליו הביתה, מחברות אותו למכשור בערב ומנתקות אותו בבוקר (יש לי גם טלפון שאני יכולה לתת לך, רק שאני חוששת שזה פרסום, אז אם את רוצה- את מוזמנת לדבר איתי בפרטי), בינתיים הוא מסתובב חופשי

ואחרי הבדיקה, ואחרי שהרופא מפענח את התוצאות ואומר אם מדובר בדום נשימה בשינה וכמה פעמים בשעה, יש כל מיני טיפולים, מהמכשיר שציינתם כאן, שעושה את הדבר הכי לא נכון- הוא מעיר את האדם, מה שדופק לו עוד יותר את השינה, ומהווה פתרון קוסמטי בלבד, דרך כרית שמזיזה את הראש של הנוחר בלי להעיר אותו, דרך סד דנטלי מותאם אישית ועד מכשיר CPAP, שמזרים אויר בלחץ קבוע / משתנה עליו החליט הרופא. הנחירות הן קצה הקרחון, הן המפגע האסתטי, רק שיש כאן נקודה חמורה יותר- האדם לא ישן היטב, הוא עלול להתעורר כמה פעמים בלילה כדי לגשת לשרותים או כדי לשתות, הוא עייף במשך היום, הוא עלול לאכול יותר כדי להעיר את עצמו (מה שגורם לעליה במשקל, מה שגורם לעוד יותר דום נשימה בשינה...) ואני לא רוצה להבהיל על דברים נוספים שגורמת סליפאפניה (=דום נשימה בשינה). גילוי נאות: אני לא רופאה, אני כן יועצת עסקית של חברה שעוסקת בתחום, אין לי שום רווח אישי בעניין, רק חבל לי על אנשים שישנים רע וגורמים גם למי שלידם לישון רע. נחירות אינן גזירת גורל ומגיע לכולנו לישון כמו שצריך. שינה מתוקה!