תנו לי ללבן כמה דברים

Shpak21

New member
תנו לי ללבן כמה דברים

אוקיי אז הנה כמה מושגים לאנשים שמגיעים לטכני או אנשים שעומדים לסיים ולהתגייס... החל משנה שעברה (המחזור שלי של הנדסאים) בפני השוחרים נפתחים קורסי גרעין בלבד כלומר אין יותר אבנט כחול, נ"מ , ל"א וכו'... כלומר ... מכונאים יעבדו על מנועים והבחירה תיהיה על איזה מטוס או מסוק הם יעבדו החשמלאים רובים יקבלו נש"מ / נש"מ צ"מ והאלקטרונאים יקבלו או נש"מ/ נש"מ צ"מ או בקר"י או טכנאי מגדל פיקוח אי אפשר לעזוב את חיל האוויר, חיל האוויר לא פראייר בכלל... אין שום אופציה להגיע למקצועות אחרים שלא נפתחים כלומר מודיעין וכו'... הרי בסה"כ ח"א הוא גוף עיסקי לכל דבר, נראה לכם שהוא "יגדל" קבוצה של שוחרים ויתן לשרת איפה שהם רוצים או איפה שהוא צריך? והוא משקיע... לא יודע כמה, אבל משקיע... אוקיי גם לי יש חברים שעזבו ביב' בסוף הלימודים בשביל "לדפוק" את ח"א והם עדיין בחיל האוויר, ההבדל היחיד שח"א ממש נכנס בהם, אל תשכחו שגם בתור מלש"בים ח"א יכול לגייס אתכם, אבל לגייס לאן שהוא רוצה .... כמו אלקטרונאי שהולך להיות חמש או ממ"ס (מכונאי) בקיצור חברה אל תשחקו על ח"א אבל גם לפעמים ישנם מצבים שנפתחים קורסים מצויינים לדעתי בכל מקרה... כמו שאני ופיקצ'ו נמצאים וכן שוחרים נמצאים בכל מקום ... תאמינו לי! ולא משנה איפה היית ואיפה אתה גר, ובן כמה אתה... כשתגיע לחיל האוויר תמיד יהיו שם שוחרים בוגרים ממך אפילו אנשי קבע שיעזרו לך ....

murzik3591

New member
שי, אתה יכול לעזור לעמי../images/Emo35.gif

הוא מתוסבך... בגלל איזה ועדה של חינוך או משהו... אהמ...

Pikachuu

New member
עכשיו שניכם צוחקים על זה?

מה אתם רוצים ממני?! כן אני אוהב אותה שששש

Shpak21

New member
איך אתה יכול לאהוב אותה עמייי?

אני כבר לא התווכח איתך, בהצלחה, אולי היא אוהבת רגליים כחולות :)

Pikachuu

New member
חחחח

שי אולי אני לא אוהב אותה. אני אדם הגיוני(בערך). אבל זה מה שאני מרגיש כרגע... אולי זה יעבור לי ואולי זה לא

murzik3591

New member
כשאני אבוא לכנף...

אני אבקש מהליווי שילווה אותי אליה, אני חייב לראות מה בילבל לך את המחושים בקופסא.

spider001

New member
אתה נשמע כמו דובר צה"ל החדש.

ולצאת הנדסאי מהצבא זאת טעות רצינית , המשכורות נמוכות ויותר גרוע המשך לתואר BA (מהנדס תואר ראשון) משמעו התחלת הלימודים מההתחלה. בשוק העבודה הנוכחי כדאי ללמוד אחרי צבא תואר ראשון בלי לבזבז זמן על הנדסאות. רוב אנשי הקבע ההנדסאים מצטערים על ביזבוז הזמן של שנתיים ועוד שנים עם משכורת רעב בקבע (4500 תחילתי בערך). לא היה אבנט כחול (אולי פיספסתי מחזור אחד בודד) לשוחרים וגם לא יהיה אם תמשיך מדיניות זאת. ומבחינת חלוקת הקורסים, אלקטרונאים יכולים לחלום על צ"מ, כמו בכל המחזורים הקודמים יקבלו נאדה מעניין, חשמלאים יטחנו כחמשים וחממניקים (מיעוט) ומכונאים יטחנו+מזוט בטייסות או בנס בדרג' ב'. לסיכום מי שרוצה להיות "מגודל" לתוך מקצוע שלא יתן בתכלס יותר מידי בעתיד שילך לטכני וישבור תראש עם דרג' א ואח"כ יצטער מדוע לא התגייס כלל צהלי או נתפס ע"י מיון מוקדם של יחידות מאתרות. המון שוחרים מצטערים על שיבוצם ברגע זה. העובדות כאן לא טועות. שוב, הטכני לא מקום רע מיסודו- חינוך צבאי חיובי מאוד אבל מי שאחראי על פתיחת התחת לשוחרים ע"י מיונם למקצועות נחותים שיחפש פראיירים אחרים ולא ינצל תתחת לחניכים שציפו לשרת במחלקה "איכותית" בחה"א. אם השוחרים הם האיכותיים כפי שתמיד טענו וטוענים שיפתחו להם קורסים על רמה ולא בוץ ומזוט.

Shpak21

New member
סייפדר שתוק כבר

יהיה לך מזל אם תסיים יב' בכלל... אין לך מספיק אפילו בשביל להיות הנדסאי... אתה כבר מדבר איתי עד B.sc (שזה מהנדס) אז אל תחרטט... ותמשיך לקבל את ה 350 שקל שלך בחודש ויש לך עוד מספיק זמן אז חאלס לחפור

למעלה