בן עזאי היה אומר על זה: "אל תהי בז
בן עזאי היה אומר לך על זה: "אל תהי בז לכל אדם, ואל תהי מפליג לכל דבר. שאין לך אדם שאין לו שעה, ואין לך דבר שאין לו מקום". 1. מאחר ואין לך כל ידע מדעי, אין לי כל עניין להיכנס עמך לוויכוח על הנושא, רק אומר לך כי פגשתי כל-כך הרבה אנשים, רבים כל-כך שאין סיכוי כי אתה תפגוש רבע מהם בכל שנות חייך. 2. שלום עם סוריה הוא אפשרי רק אם תיתן לבשר לשכשך במי הכינרת. 3. אני שמח ששוכנעת כי "צה"ל לבטח שיעשה עבודה טובה" ועליך לדעת כי הוא יקבל הוראה לעשות זאת לא בגלל הזיות של הימין הקיצוני אלא רק אם נעמוד בפני סכנה קיומית, באמת. ההתקפלות של ברק, הביאה לכך שכבר יותר משנה אין קטיושות וכל הגליל פורח. אני לא רואה שחורות ולא מאחל, כמוך, שהקטיושות יחזרו, לכן אני רואה עצמי פטור מלהשיב לך על עוד הזיה ימנית שגרתית. 4. צה"ל יכול לעשות הרבה עבודות טובות, אילו רק היית יודע כמה, רק מה? צה"ל הוא צבא שאין לו מדינה, אלא למדינה יש את צה"ל והוא יצעד רק לפי החליל של הפוליטיקאים שלא כך-כל ששים לחלל לפי החליל שלך, כך יהיה תמיד. 5. בניגוד לך, אני חושב כי הפלשתינים הצליחו לדכא את אמונתך בצדקת הדרך! האדמות שייכות לארץ ישראל ואני לא מוכן לוותר על חלקים ממדינת ישראל, אך בניגוד לך אין אני חייב לממש את כל זכויותיי וחלק מהן אני משאיר לבוא המשיח. הפלסטינים שכנעו אותי רק בדבר אחד, אסור לי לסמוך על שכמותך, ואגב לא רק מהם למדתי זאת. למה לא להתגאות בצבא שלי? בטח להתגאות אבל אין צורך שכל פרט ופרט יכריז על מעשיו. 6. הניסיון שלך להציג את הטרנספר של הפלסטינים כתרופת פלא, היא מסוכנת עבורך המחנה שלך כי כידוע לך יש היום את בית-הדין הבינלאומי לפשעי מלחמה, למזלנו וגם למזלך אין אתה והמיעוט הקטן שבשמו אתה מדבר סיכוי שהוא יהיה אי-פעם בשלטון. 7. אין ספק כי לאחר הנסיגה מהשטחים הכבושים ופינוי כל ההתנחלויות, אפשר אם הפלסטינים ירצו בשלום, לדון עימם על העברת נצרת, אום-אלפחם, טייבה טירה וכד´ לתחומם ולבקש מהם שטח חלופי עבורנו. 8. "מדוע שנאלץ לברוח משם? עם ישראל איתן ואינו כנוע כמוך!" אני כנוע? נראה שאתה לא רק כנוע אלא חי בפחד מתמיד שאינך מסוגל אפילו לחשוב בהיגיון של ילד קטן, כולם מבינים שהתמורה להשתחררות שלנו מזרועותיו של הכיבוש מחייבות את יציאתנו משם, ללא דיחוי. אנחנו גם לא ניסוג מת"א וגם לא מחיפה וגם לא מכל מקום אחר שבתוך הקו הירוק כי לזאת יש הסכמה בכל שכבות העם. 9. שטחים כבושים? ממי כבשנו? מתי זה קרה? הקשקוש שלך והניסיון שלך להיאחז בכיבוש שכל בר-דעת כבר מבען כי אין לו כל סיכוי, העביר אותן על דעתך וגם אבדת את הזיכרון שלך. ייתכן כי אתה "לא מנוי על מחנה הימין הקיצוני" אבל אין כל ספק כי כל הרעיונות שלך לקוחים מהאידיאולוגיה הימנית קיצונית שאבד עליה הקלח, והוא בסך הכל מיעוט קטן ומאוס על רוב חלקי העם. ההוזים מהימין הקיצוני לא ישנו עובדה פשוטה אחת: אף מנהיג לא יובלי את עם ישראל בדרכם כי הוא יודע שבסוף הדרך לא תמתין לו התהילה אלא הסיכוי הגדול לחורבן הבית השלישי. מותו של ערפאת לא מעניין אפילו את הסבתא שלי זה לא יביא בטחון ושלום, לא בטווח המיידי ולא בטווח הרחוק, אינני קפלן כמוך אשר מאמין כי "ערבוב קלפים" שונה יאפשר להגיע להבנות והסכמים שפויים. המציאות תכתיב לעם מה להחליט והעם לא טיפש. מתאים לי, רק אני לא בטוח שלך זה תמיד מתאים!