תנו לָנו לחיות!

s h o o s h a

New member
תנו לָנו לחיות!

בגן הורדים שובתים רעב זה היום התשיעי חולים בסרטן המעי הגס ובני משפחותיהם. פורום נאבקים באלימות מצטרף לקריאה "תנו לנו לחיות" ונרתם למאבק החולים למען תרופות. יו"ר ועדת סל הבריאות הכריז כי הוועדה לא תתכנס שוב אלא אם יתווספו 100,000,000 שקלים לתקציב. ותקציב אָין. אני מפנה שאלה וזעקה אל קברניטי המדינה אשר ניהלו תעמולת בחירות שנשענה על הנושאים החברתיים והבטיחו כי דברים ייראו אחרת. מפלגת הקשישים, שמר יעקב בן יזרי מונה מטעמה להיות שר הבריאות, מי שהיה מנהיג הפועלים והיום משמש כשר הביטחון, מר ראש הממשלה שדיבר על חמלה. וכל שאר הפוליטיקאים שהרימו את הנס החברתי. אליכם, אנשים חשובים- מדוע לגבות 50% מס הכנסה מתרומות אשר נאספו עבור חולה על מנת שיוכל לרכוש תרופה מצילת חיים? מדוע לא למכור את התרופות במחיר בהן רוכשות אותן הקופות? מדוע לא להפסיק לחייב את החולים בתשלום המע"מ על התרופות? ובענין הסל- מדוע לא להוציא תרופות שיכולות להימכר גם ללא סיבסוד לטובת אלו שרק עשירים יכולים להן? האם חיים נועדו לעשירים בלבד? האם אני, אם חלילה אחלה בסרטן, נגזר גורלי מראש למות שכן אינני משתייכת לעשירון העליון וידי לא תהיה משגת לתרופות מצילות החיים? אנו, משתתפי פורום 'נאבקים באלימות' מוזמנים לפנות למשרדי הממשלה ולהעביר את דעותנו והצעותנו ולא לשקוט על שמרנו עד אשר יתחולל שינוי. אל לנו לשכוח כי חיי אדם הם ערך עליון ודם עשירים אינו שונה מדם אלו שאינם עשירים וזכות כל אחד ואחת מאיתנו לחיות!!

../images/Emo32.gifהיבט אחר

אני הייתי מצפה להתגייסות תיקשורתית וציבורית כזאת גם נגד אלימות! האלימות בעם ממאיר והורג רבים וטובים,כל שבוע מתים צעירים וזקנים נשים וגברים סתם בגלל אלימות מטופשת! לא צריך הרבה כסף כדי לצמצם את התופעה הזאת, צריך רק יוזמה ורצון מצד כל משרדי הממשלה להתמקד האכיפה של האלימות. האלימות במועדוני לילה האלימות כלפי נשים האלימות כלפי קשישים האלימות בכבישים האלימות ממאירה ומסוכנת-וכולנו שותקים! למה לא קם איזה נתן זהבי אחד ושובת רעב על אי העשייה נגד האלימות? איפה התיקשורת כשמדובר על אישה שנירצחת ע"י בן זוגה? האם לאנשים בריאים לא מגיע לחיות? צריך להיות חולה ומסכן כדי שירחמו ויתנו צדקה?

למעלה