תנו טיפים

capoeira boy2

New member
תנו טיפים

תנו טיפים לסלטה קדימה ואחורה אני נוחת על הגב ואני רוצה לנחות על הרגליים תנו טיפים בקשה

kranves

New member
אקרובטיקה היא חלק מהקפוארה!

נכון, אקרובטיקה היא כל הקפוארה, אבל היא חלק ממנה!

avishem

New member
התכוונת "לא כל הקפואירה"

נכון, יש ומת בדבריך. האקרובטיקה היא חלק (נספח) לקפואירה אבל היא לא חלק מהותי/חשוב בשנים הראשונות אולי פלוריאו קשור יותר בצורה של מעבר ושליטה במרחבי ההודה. אז נכון, יש בקפואירה תחום שנקרא אקרובטיקה אבל אם אתה רצה ללמוד לעשות דברים יפים לך ללמוד ברייקדאנס או התעמלת קרקע. (לא אתה ספציפית אלא כולם) ואם אתה רוצה ללמוד את האומנות לחימה ואת המלנדרו (מלנדרז') שזו התכסיסנות והערמומיות שבקפואירה לא חשובה לך האקרובטיקה... וכמו שאמרתי, אם אתה תשקיע ותתאמן על בסיס וכשאני אומר בסיס זה לא אומר רק בעיטות, הגנות וג'ינגה אלא גם פלוריאו כמו אאו(גלגלון) אאו סה מאו (גלגלון בלי ידיים) מקקו, קטה ג'יהינגס, בננרו (עמידת ידיים) וכו' שהם הבסיס אז כל הגוף שלך ייתחזק ויהיה לך הרבה יותר קל להתחיל לעבוד על ה"אקרובטיקה הכבדה" ואני מדבר מניסיון של ההפך. אני התחלתי עם הרבה בסיס אבל קפצתי מעל הפופיק (שזה גבוהה... לא סתם) ובמקביל התאמנתי על אקרובטיקה של קפואירה--> מוחטל, מוחטל-בורג, מריפוזה (פרפוזזטה לחלכיכם), ערבית-סלטה/בורג/פליקפלאק סלטה/בורג וכו' והייתי טוב עד שהגוף שלי התפרק, ונשארתי רק עם הבסיס של הקפואירה... עכשיו יש לי את הכוח ופיזי והיכולות לעזות הכל יותר טוב ויותר בטוח אבל אני בבסיס והאגרסיביות כל כך חזק שהאקרובטיקה כבר לא מעניינת אותי כל כך... לדוג', אם אני רואה סלטה גבוהה, אז יופי לו... הוא יודע... אם הוא/היא עושה תרגיל ממש יפה אז פעם זה מרשים... פעמיים גם... פעם שלישית, טוב דיי נמאס!?! לעומת זאת אם אני רואה הטעייה שתופסת במחטלו פעם אחרי פעם אני אתלהב כל פעם מחדש!!! פיי כתבתי הרבה על נושא כל קטן... אוליי בסוף אני אכתוב את כל המאמרים הללו.

avishem

New member
טוב אחי, ניראה לי שאני חייב לענות

לך תשובה רצינית כי כל השאר פה מתנגדים לשאלות בסגנון שלך... אז ככה: טיפים משותפים: תשמור על עצמך ותשתדל לעבוד רק עם מדריך צמוד. סלטה קדימה (קדמית בשפת ילדה השכונה): אם אתה עובד עם מדריך צמוד אז הוא יתן לך טיפים. סלטה אחורה (אחורית על אותו עיקרון ילדי השכונה): אם תעבוד נכון אז תעבוד עם מדריך והוא כבר יביר לך הכל...

avishem

New member
לא לא סתם... עכשיו באמת.

אני באמת ממליץ לך לא לעשות שטויות לבד אלא רק אם מדריך ורצוי אחד שיודע מה הוא אומר. לשני התרגילים הנ"ל ובכלל. תחזק הרבה (הרבה הרבה הרבה) את שרירי הבטן כי הם חשובים בשני התרגילים הללו ובכלל. תחזק את שרירי התאומים (בין הברך לעקב) כי אלו השרירים שאחראים לניטור שלך. ככה, תעבוד בהתחלה רק על מזרונים ואם אפשר על בור מזרונים עוד יותר טוב). לא משנה מה אומרים לך אם אתה יכול או א יכול, תעבוד עם תמיכה, (ולא טכנית כמו עכשיו אלא פיזית של שני אנשים חזקים דיו בכדי להרימך). את הטכניקה אני לא הולך להסביר כי לא ביקשת אז אני אתן מספר טיפים נוספים לגבי הסלטות עצמן. * רצוי שתנחת על הרגליים או ב"קטה ג'יהינגס" (קדה ז'ינגס לחלקנו). ** רצוי לא למות מזה. *** בסלטה קדימה את מתהפך קדימה ובסלטה אחורה תתהפך אחורה.

Ze Colmeia

New member
עוד טיפ חשוב...../images/Emo70.gif

כשאתה עושה את הסלטה קדימה (במקרה שזה על פרקט או משטח כדורסל קשה...) ואתה כך במקרה מתאמן על מיזרון חצי מטר+ מעל הריצפה ואתה במקרה רץ מהר מידי למזרון ובאויר אתה עם הסלטה עובר את המזרון ובמקרה אתה יחף ונוחת על הריצפה לעולם אל תנחת על העקבים
לי קרה שנה שעברה ולא יכולתי לעמוד על הרגלים שבוע שלם
תאמין לי לא נחמד

איך הוא ינחת על העקבים?!

כדי לנחות על העקבים צריך להתחיל להכנס כבר לסיבוב שני...אתה רואה אותו עושה יותר מסיבוב אחד?!?!

BiAAcH

New member
תאמין לי, זה אפשרי מאוד....

לפני איזה חצי שנה, שהייתי נוחת כל ערבית סלטה חמישית שעשיתי, אחרי הרודה, כשהייתי מחומם בטירוף, עשיתי ערבית סלטה על פרקט, ונחתתי ישר לגמרי, ככה שכל המשקל נשען על העקבים, ועם פוול תנופה (מהסיבוב), בוא נגיד, שלא יכולתי לעמוד נורמלי על העקבים 3 חודשים... שברתי את עקב שמאל... אז עצה אחי, אל תנסה על משטח קשה אם אתה לא כל כך מצליח על דשא, ותמיד תקפל ברכיים בנחיתה, אני למדתי את זה בדרך הקשה...

avishem

New member
שבי... אני מתחיל לפקפק בקב"א שלך אם

יש לך בעיה בהבנת הנקרא!!! ידידנו זלקומיה דיבר על סלטה קדימה משמע שהוא לא סיים את הסיבוב הראשון עד הסוף אל משהו כמו 340 מעלות וכשהוא הוריד את הרגליים הוא נחת על העקבים!!! ד"א יאמר לזכותך כי אכן בכדי לנחות על העקבים בסלטה אחורה אכן זריך להמשיך עוד יותר מסיבוב אבל ברוב המקרים זה יגמר בהליכה אחורה או נפילה לגב, בלי הרבה "שוק" על העקבים כי המשקל של הגוף ממשיך אחורה בניגוד לסלטה קדימה שהעקבים בולמים את כל: (משקל הגוף) X (התנופה והגובה) = (אני לא אתן מספרים מדוייקים אבל זה יותר אם לא הרבה יותר מפעם וחצי משקל הגוף).

capoeira boy2

New member
חברה לא כל כך עזרתם...

שאלתי איך אני יכול לנחות על הרגליים במקום על הגב.. תנו יותר טיפים..בבקשה

avishem

New member
אמרתי לך!!!

תשפר את הניטור ותחזק את שרירי הבטן!!! ויותר מזה יעזור לך מדריך שיודע מה הוא אומר כדי שיוכל ת=לתקן לך את הטכניקה!!!

capoeira boy2

New member
איך מחזקים את שרירי הבטן?

ואיך משפרים את הניטור מה לקפוץ יותר גבוה..?? <סליחה על הבורות :/>

למעלה