תנו בחידות...

yoniBLA

New member
לא ככה...

0100 הוא המצב ההתחלתי- כיוונים: ד צ הפיכה של א': 1100 (הפיכה), 1001 (סיבוב) - הפכתי את צפון הפיכה של ב': 0001 (הפיכה), 0010 (סיבוב) - צפון הפיכה של ג': 1010 (הפיכה), 0101 (סיבוב) - צפון הפיכה של ב': 0111 (הפיכה), 1110 (סיבוב) - דרום הפיכה של א': 0110 (הפיכה), 1100 (סיבוב) - צפון הפיכה של ב': 0100 (הפיכה), 1000 (סיבוב) - צפון הפיכה של ג': 0000 (הפיכה), 0000 (סיבוב) - צפון יש התייחסות לסיבוב, פשוט היא טכנית ואני לא רואה אותה כחלק מהחידה עצמה.. הסיבוב הוא זה שגרם להפיכה של הזיגזגים (שבמקור היו אמוררים להיות: צפון, מזרח, דרום, מזרח, צפון, מזרח, דרום) ל: צ,צ,צ,ד,צ,צ,צ.

yoniBLA

New member
אופס שכחתי לשנות

את ה"הפיכה של X". השורות אמורות להיות "הפיכה של א',א',א',ג',א',א',א', כמו שאמרתי צ,צ,צ,ד,צ,צ,צ

yoniBLA

New member
יש לי טירונות מחר, אז בלי להרחיב

יותר מדי, בעצם מה שנעשה פה זה NOT על המקור, ובכל פעם אחת מאפשרויות הסידור השונות (כאשר עוברים על כל אפשרויות הסידור). זה יוצר את כל אפשרויות הסידור השונות.

IP yuval

New member
בפעם האחרונה שכתבת את השאלה הזאת

היינו צריכים לספור גם את הלחיצות וגם את היפוך המטבעות... תחליט

gewitter

New member
הסיבוב משנה בכלל?

לא הבנתי למה סיבוב השולחן משנה משהו.

DadleFish

New member
כן

סיבוב השולחן משנה כי אתה לא יודע איפה המטבעות. אתה יודע את מי הזזת אבל אתה צריך לעקוב אחרי המתרחש.

MegaMango

New member
הנה פיתרון. (מישהו כבר פתר

את זה בשירשור ולא ראיתי?) ראשית, העיקרון- תוך התעלמות מהסיבוב מפני שהסיבוב קבוע.. לא ממש מפריע לי כל עוד אני יודע איפה נמצא המטבע האחרון ששיניתי. (הוא פשוט זז 90 מעלות שמאלה) הרעיון די פשוט- תחילה נניח שיש שלושה מאותו צבע ואחד חריג. כל פעם נחליף אחד אחר ונראה אם זה עובד. אם זה לא עובד, אנחנו מחזירים את המטבע שהפכנו מקודם למצבו המקורי והופכים את המטבע שהוא הבא בתור. אם ארבע פעמים החלפנו וזה לא הספיק, זה אומר שבמקור היו שני מטבעות לבנים ושניים שחורים. נחזור למטבע התחילי ונהפוך אותו כך שעכשיו , בטוח שיש מאזן של 3 ל-1 לטובת צבע מסויים . נחזור על התהליך שבהתחלה (ונתחיל מאותו אסימון ראשון, כלומר נהפוך אותו פעמיים וכך נבדוק גם את המצב הראשוני , שלא בדקנו אותו בהתחלה) כך שבסופו של דבר כולם יגיעו לאותו צבע. והאלגו&#39
תוך התחשבות בסיבוב. כשאני מחליף פעמיים את הצפון למשל, אני מחליף את המטבע הבא) (כל שורה היא לחיצה נוספת ובגלל שאני מתבלבל בין מזרח מערב צפון ודרום, אני מעדיף למעלה למטה ימין ושמאל כאשר למטה הופך לשמאל, שמאל הופך ללמעלה ולמעלה הופך לימין וימין הופך ללמטה) למעלה ימינה למעלה ימינה למעלה ימינה למעלה אם באחת הפעמים זה הצליח, זה אומר שהיה רק מטבע אחד חריג. עד עכשיו פשוט בדקנו מה קורה בהחלפה של כל אחד מהאסימונים(כל אחד לחוד). עכשיו, המטבע שבהתחלה היה בימין הפוך וכל השאר במצבם הרגיל, כלומר השינוי מהמצב ההתחלתי הוא של מטבע אחד. בגלל שידוע לנו שמקודם לא היה אחד חריג ואנחנו גם יודעים ששינינו מטבע כלשהו, עכשיו במאה אחוז מטבע אחד חריג! לכן, נחזור שוב על הפעולות- למעלה ימינה למעלה ימינה למעלה ימינה למעלה וזה חייב לצפצף עד אז. אני רק מקווה שזה לא ביפ מעצבן כזה כמו של win98. אני זוכר שפעם הערתי את כל הבית שלי כששכחתי לסגור את המקולים וירדתי לשתות משהו והווינדוס החליט לעשות שגיאה פתאום וההורים שלי התעוררו. בע.

MegaMango

New member
אה..ושכחתי להציג את עצמי >.>

קוראים לי מאי ב.א.ב. בן 17 סטודנט למדעי המחשב במכללה למינהל (ותלמיד בתיכון בכיתב יב' , אבל זה זניח P: ) אני חושב שאני מחבב את המקום הזה ^^ אה, ואני אגוז

ש ב ו ז

New member
גם הפיתרון הזה נכון. חידה נוספת:

נתונה שורה של N משבצות. על השורה מונחים באקראי 4 מטבעות 3 מכסף ואחד מזהב כך שהמטבע מזהב הוא או שני או שלישי. כל שחקן מזיז בתורו איזה מטבע שהוא רוצה כמה משבצות שהוא רוצה שמאלה. אסור לדלג מעל מטבע אחר. את המטבע השמאלי ביותר מותר להוציא מהשורה. משמוריד את מטבע הזהב זוכה בו ובמשחק. אם ניתנת לכם האפשרות לבחור אם להתחיל או להיות שניים עבור סידור מטבעות נתון איך תשחקו על מנת להתעשר (או לסגור בזמן את האוברדרפט...)?

MegaMango

New member
שאלות..

אפשר להזיז 0 משבצות שמאלה? וכשאתה אומר "להתחיל או להיות שניים" אתה מתכוון שאנחנו בוחרים אם להתחיל ראשונים או שנים, או שאנחנו צריכים להסביר איך היינו משחקים בכל מצב(אחרי שהיו שכבר קובעים שאנחנו מתחילים ראשונים\שנים) ?

ש ב ו ז

New member
תשובות

לא, אי אפשר להזיז 0 משבצות. כל שחקן בתורו חייב להזיז מטבע. יש לבחור אם להתחיל או להיות שני. אם היו קובעים בשבילך מי מתחיל אז לא בהכרח הייתה לך אסטרטגית ניצחון מכיוון שעבור כל סידור מס' המהלכים סופי ואחד השחקנים תמיד מנצח.

MegaMango

New member
שלי לא?

אני די בטוח שכן >.> הא לך חידה\בעיה: הוכח שהפיתרון שלי לא נכון ע"י דוג' נגדית XD אל תטריח את עצמך, לא עקרוני P:

למעלה