תנור על אי במטבח

הדר2710

New member
תנור על אי במטבח

שלום לכולם אנחנו קוראים נלהבים של הפורום כבר מספר חודשים , ולמדנו המון , אז תודה לכולם . אנחנו בתחילת הדרך , תוכניות עם אדריכל . חשבנו בתכנון המטבח לעשות אי עבודה , ולהתקין את הכיריים על האי + כיור קטן . האם מישהו התנסה בזה ? יש לנו ילדים קטנים ואני קצת חוששת מזה . אם למישהו יש ניסיון נשמח לשמוע עצות

onm1

New member
זה עיניין אישי

אני אישית חושב שכיריים על אי זה פחות פרקטי כי שמן ולכלוך יכול להגיע לריצפה ובכלל את כל זה כדאי להרחיק מאזור האכילה ,כיור זה אפשרי אבל מחייב שהמדיח והפח יהיו שם (באי) . לדעתי אי שמאפשר פינת אוכל מרווחת +משטח עבודה כאשר הכיור והכיריים קרובים אליו (ולא עליו) זה הכי נוח ,אבל אין פה חוקים . דבר נוסף שנוח הוא שיש אופציה לשבת (כסא בר) מול הסלון ולאכול או סתם לשבת כשיש אורחים,ואז יש קשר עין עם מרכז הבית (שזה מאד נוח)

אין שום בעיה

אצלי הכיריים על האי וזה פתרון מעולה. צריך הכנה לנקודת חשמל תלת פאזי לאי וכן גז אם אתם רוצים. מה הקשר לילדים קטנים? גם בכיריים רגילים יש סיכון, האי לא מוסיף, הוא באותו גובה של משטח העבודה. לגבי כיור גם אפשרי כמובן, אצלי הוא לא באי.

הדר2710

New member
תודה לכם ועוד שאלה

מה לגבי קולט אדים ? איך זה נראה מעל אי ? ראיתי בכל מני תמונות אבל זה לא ממש ממחיש לי . אנחנו גם חשבנו על תקרה גבוהה , כי זה בית עם שתי קומות וחשבנו שבחלק של המטבח וסלון התקרה תהיה גבוהה עם קורות העץ של גג הרעפים , אז בעצם תהיה לנו בעיה עם קולט האדים לא?

איריסג

New member
זו בדיוק הנקודה שבה החלטנו לוותר

במקור - תוכננו על האי כיריים וכיור משני (קטן) . במטבח יש לנו תקרה גבוהה יחסית (3.5 מר') . ואז הבנו שנצטרך לבצע באמצע המטבח מין ארובה ענקית כזו שתהיה אלמנט מאד בולט ומאד זר לסגנון של הבית. בנוסף, ראיתי שהכיריים (רציתי כיריים רחבים) תופסים לי המון מקום על האי. אז החלטנו ללכת על תנור משולב. החלטנו גם להשאיר כיור משני על האי. בסופו של דבר גם עליו ויתרנו . כי כיור עבודה צריך להיות לפחות בקוטר 40 - אחרת הוא נורא משפריץ . ואז קיבלנו את הכיור - וראינו שזו מפלצת שנראית כמו הפיילות של הכביסה של פעם. אז ויתרנו גם עליו. והאמת- טוב שעשינו ככה. יש לנו משטח עבודה מעולה, הכיור קרוב מספיק וגם הכיריים - וזה מאד נוח.

uri6242

New member
ואם כבר מטבח, אז...

תכנון של חדר מטבח היא כמו הרכבה של פאזל , מטבח כולל סוגים שונים של פרטים ,חפצים ומכשירים, המטבח המודרני הוא מטבח שיש בו כלים חשמליים רבים, חיי הנוחות והשפע בעידן המאה ה-21 הביאו לכך שהלקוחות מעונינים שהמטבחים שלהם יהיו משוכללים כמה שיותר ויתנו פתרונות לצרכים המתרבים שלהם , השנויים בתרבות החיים וברמת החיים הביאו לכך שהיום יצרני מטבחים עומדים בפני אתגרים חדשים שבעבר לא הכירו, עליהם לפתח כיום שיטות יצור מתקדמות וחדשניות שיתנו פתרון לצרכים החדשים של האדם בעידן המאה ה-21 . האדם של המאה ה-21 הוא אדם שאוהב מותרות, אדם שאינו אוהב להתאמץ והוא רב תכליתי הוא מעוניין להשיג את הכל ובמינימום זמן. האדם של המאה ה-21 מעוניין לבשל במטבח ובמשך הזמן הזה גם לראות טלויזיה או לעבוד על המחשב, האדם של המאה ה-21 רגיל היום לאכול את הארוחה שלו מול הטלויזיה, ולכן ניתן למצוא מטבחים עם מסכי טלויזיה ומטבחים עם מסכי מחשב, האדם של המאה ה-21 רוצה להפעיל את המיקרוגל שבמטבח בעזרת לחיצה על שלט רחוק ומבלי שיצטרך לקום מהספה, ולכן ניתן לראות היום מטבחים חכמים שפועלים בעזרת שלט רחוק המפעיל את כל המכשירים החשמליים במטבח. יש מגוון רחב רחב של סוגי מטבחים ועיצובי מטבחים , השוני בין מטבח אחד לשני נובע מהצרכים השונים שיש לאנשים שונים, ומהרגלי החיים השונים שיש לאנשים שונים. מטבח יכול ללמד אותנו הרבה על אופיים של אלו המשתמשים במטבח, על אורחות החיים שלהם, על הסגנון שלהם, ועל סדר העדיפויות שלהם בחיים. יש מטבחים מסודרים שנראים כמו מוזיאון, יש מטבחים שהם מפוזרים ומלאים בפריטים שונים והם מטבחים שיש בהם שימוש רב וקשה להשליט בהם סדר. יש מטבחים שמלמדים על בית שמייחס חשיבות רבה לאקולוגיה ואיכות סביבה, ויש מטבחים שמלמדים על אנשים שחובבים מותרות מכל סוג ומעונינים בחיי נוחות . יש מטבח קטן וצנוע של דירת רווקים שבה לא משבלים הרבה ויש מטבח שמשמש משפחה שיש בה הרבה בישולים והרבה ארוחות ולכן הוא יהיה מלא בארונות ובמכשירים חשמליים . ניתן לסכם ולומר " הראה לי מהו חדר המטבח שלך ואומר לך מי אתה" .

הדר2710

New member
אני ממאה אחרת

כנראה שאני במאה הלא נכונה , אני אוהבת לבשל ונהנית מכל שלב ,גם אם זה בישול שדורש זמן . לא צופה בטלויזיה תוך כדי , ולא עם המחשב ( רק אם ממש אין ברירה ).אבל אוהבת שהמשפחה תהיה בסביבתי . אני לא זקנה אבל מעדיפה את המאה שבה שיחקו חבל , שלוש מקלות , חפש את המטמון ,גומי טיפסו על עצים ורצו בחוץ

boyberic

New member
ויתרנו

גם אנחנו תכננו אי והתלבטנו אם לעשות כיור וכיירים על האי, בסופו של דבר ויתרנו. עברנו לפני חודשיים לבית החדש והסתבר שההחלטה היתה נכונה. יש לנו אי בגודל 1.00X1.80 בלי כיירים ובלי כיור אבל עם הרבה מקום לעבודה אכילה וסתם ביחד תוך כדי בישול. הכיור מתחת לחלון לידו במרחק סביר הכיירים עם קולט אדים מעליו, יצא מדהים.

למעלה