תנור נפט פרידמן

h a d i 1956

New member
תנור פרידמן תנורים 2 הדגמים

כי פרידמן זה פרידמן.
כאן אני לא רואה את השמות. אני חשבתי שהשמאלי הוא הוא הרגיל והישן יותר והיימני הוא הפריירסייד.
אבל יכול להיות שאני טועה.

מודעה של פרידמן מלא אוסף המודעות משנות החמישים והשישים שלי.

ז ק ו

New member
בגדול שני התנורים דומים

השמאלי הוא אכן הותיק שבהם. והשינוי היחיד שבימני הוא בעיצוב מחדש של המקרן [רפלקטור] לשיפור הפצת ופיזור החום.

כמוכן שניהם פיירסייד.

smitty

New member
אני די בטוח שאת צודקת

"הזקנים" אצלנו תמיד מכנים את תנורי הנפט 'פיירסייד'.
במודעה המצויירת (הנהדרת!) בה רואים את שני הדגמים ש- h a d i 1956 העלה, ניתן לראות את שמות הדגמים. הישן יותר נקרא '61' והשני נקרא 'De-Luxe'.

תודה לכולם על כל התגובות!

נסה בחנות "מוגרבי" ברחוב אלנבי בתל-אביב

אני חושב שיש לו אחד חדש בקופסה בחלון הראווה

מה הכיף בחדש? בלי ריח של נפט ובלי פיח?

מודה באשמה

מבחינתי אלה תכשיטים בבית ואני פשוט נהנה להחליף ביניהם ולשנות אוירה

h a d i 1956

New member
פרידמן תנורים 2 דגמים במודעה מצויירת

באיסוף מודעות לאורך השנים רואים את ההתפתחות (ולפעמים, לדעתי את ההתפתחות השלילית) של הפירסום.
היום היו רואים במודעה שכזו בית עם ריצוף 80/80 מודרני ובוהק, ובחורה יפיפיה שוכבת על הריצפה כמעט עירומה ומסביבה 2 התנורים עובדים והיא, הדוגמנית, מסתכלת כלפי המצלמה במבט מפתה המסמן לך בוא הצטרף אלי. ברור שמודעה בצבע מלא.

h a d i 1956

New member
קופסאת תנור פרידמן

היום היא כבר ממוסגרת ונמצאת אצלי על הקיר.

ניצה 7

New member
יש לי פתיל אבל של פתיליה ולא של תנור. צילמתי

לפני שנים אבל לא בטוחה שאמצא אותו בין הפריטים שלא מסודרים היום. אם אמצא אמדוד ואתקשר. השתמשנו בפיירסייד ופעם אחת נצלנו בנס משרפה, בלילה מקפיא בירושלים ושני תינוקות בחדר.

powo

New member
כולם אותה השיטה

פרידמן.אמקור.ואולי היו עוד יצרנים.השאלה האם היום אפשר להשיג נפט.העגלון עם העגלה והסוס.ובעזרת הפעמון שיבואו כדי למלא את מיכלי הנפט

broadaxe

New member
אפשר להשיג נפט, אבל לא בכל מקום

במקרה השתתפתי בשרשור דומה במקום אחר וחיפשתי בעצמי מקום לרכוש נפט, בתחילת שנות התשעים עדיין היו משאבות נפט בתחנות דלק עירוניות, כיום אין. מסתבר שבמגזר הערבי חימום בנפט מקובל ובתחנות דלק כפריות יש נפט. בחיפה מצאתי תחנה אחת שמוכרת במחיר גבוה להחריד ובעוספיה יש, במחיר נמוך משמעותית אבל עדיין יקר יותר מבנזין.

למעלה