תנוריא, עינות פחם

itaynegev

New member
תנוריא, עינות פחם

מי מכיר את המעיין באזור תנוריא , עינות פחם. אשמח לשמוע מידע איך אפשר להגיע אליו, ומה מצב המים בו.

itaynegev

New member
כן

למרות שמירב העניין שלי הוא במעיין בסביבה שם שאמורה להיות בו בריכה. המעיין אמור להיות במבנה, בסביבה.

נכון מאד

הייתי שם הבוקר אך אני צריך מידע איך מגיעים עם רכב הכי קרוב לשם.

Eedel

New member
תנוריא ועינות פחם

פחם לא מומלץ בתקופה זו של השנה, המים לא משהו תנוריה - מבנה בטון סגור שבטוחו יש מעיין וכאשר חוסמים את הצינור המעיין מתמלא ונכנסים, יש דברים יותר מומלצים בגולן מאשר שני המקומות האלו. הם בדר"כ רק משמשים לטבילה של יום שישי או סתם למרבץ של משועממים מהמושב קשת הסמוך

עינות פאחם מומלצים תמיד

יש ברכה אחת 1/2 מוסתרת מתחת לעץ תאנה בפיתול של דרך העפר. המים שם בגובה מתניים וקרירים במיוחד אחרי ט"ו באב (חמימים אם באים בזוג...
). אפשר גם לעשות טיול לאורך הזרימה מהמעיינות ועד לכביש העורפי של מושב יונתן. מפלונים וברכונות שכשוך לרגליים. יש גם עץ אלה אטלנטית אחד יפה במיוחד בגדה הצפונית. אם כבר באזור שווה לקפוץ לכפר פארג': בניה חורנית (כלומר - אופיינית לחורן) עם לוחות בזלת ענקיים ועיטורים חרותים על המשקופים. מעיין תנורייה סגור עם גדר ועם מנעול מזה שנה וחצי. ולגבי המשועממים מקשת... נו, טוב. מי שלא מכיר... בכל אופן, גם ביום שישי התנועה שם לא סואנת, ובשבת יש סכנת דריסה ע"י ג'יפאים.

itaynegev

New member
מקפיץ - תנוריא

מישהו עוד ביקר ויודע איך להגיע לתנוריא?

itaynegev

New member
עדיין מחפש מידע על התנוריה

תודה רבה אורניהו על המפה. מישהו יודע על דרכי הגעה לתנוריה? איתי

הייתי הבוקר

בעיינהת פאחם והמים בבריכה די קרירים. הלכנו דרך קשת מרחק של 25 דקות הליכה, אך יש דרך להגיע ברכב, מי יכול לעזור בזה?

אורניהו

New member
אם תמצאו את הדרך עם הרכב..

אאסוף אתכם ונקפוץ לשם באיזה בוקר מוקדם..

למעלה