תנועת קונטרה?

צליל א

New member
תנועת קונטרה?

לאחרונה נדמה לי שכל נושא האנטי גלובליזציה ובייחוד האנטי מותגים תופס תאוצה בצורה רצינית ביותר. מדברים על זה יותר ויותר ברדיו, לפעמים בטלוויזיה ובכל עיתון סופשבוע יש איזו כתבה. אנשים שכששמעו על זה לראשונה נבהלו מהערעור הקיצוני על דרך חייהם פתאום מסכימים עם העקרונות של "התנועה", כי הם מקבלים לזה אישור מהסביבה - ככה לפחות אני רואה את זה. עכשיו מה, ככל שזה מתגבר מתגברת גם הרתיעה בקרב אנשים המותגים למיניהם, והתנגדויות מבוהלות מצטברות יותר ויותר, מהכתבה של קיסוס עד ספר חדש שיוצא לאור, שבו מסבירים עיתונאית ופרסומאי (ישראלים) שהמותגים הם דת, וזה סבבה וככה זה צריך להיות. מה דעתכם? מלחמה?

אני לא מבינה

למה הספרים שאמורים להיות ספרי מחאה עולים כל כך הרבה כסף. הספר החדש הזה, כשראיתי אותו לראשונה בחנויות, פשוט הזדעזעתי מהמחיר המופקע שדרשו בעדו (יותר מ120 שקל אם אני לא טועה) וגם הספר של נעומי קליין, נו לוגו שעולה 95 שקלים. מחאה לעשירים? אני חושבת שצריך להפיץ ספר שיכלול את כל עקרונות האנטי גלובליזציה (בסגנון נו לוגו) במחיר שוה לכל נפש, שלא יעלה על 40-50 שקל... זה שיש לי 95 שקלים שאני מוכנה להשקיע כדי לדעת יותר לא אומר שלרוב הציבור יש. אני חושבת שאם באמת יהיה ספר כזה שלא יאיים על האנשים, הרבה יותר אנשים יפתחו מודעות.

shadowlord

New member
אני שמעתי...

שמעתי על איזה כמה חבר´ה שגנבו המון ספרי נו-לוגו מסטימצקי ומכרו אותם רק ב-10 שקלים... קנו לי אחד...

KamikazA

New member
אני ממליץ

ללכת לסלון מזל ברחוב מונטיפיורי פינת אלנבי בת"א סלון מזל זאת ספרייה אנרכיסטית, יש שם המוני ספרי בנושא גלובליזציה, אקולוגיה, אנארכיה אנטי פאשיזם וכדומה. יש שם גם את הספר נו-לוגו. שווה לעשות שם מנוי להשאלת ספרים. יש שם חומר קריאה ממש טוב.

בשביל זה צריך להיות תל אביבי

ומה איתנו הירושלמים?.... אנחנו צריכים לעשות משהו.

גולדי2002

New member
|את יכולה לפנות להוצאת ספרים עצמאית

כמו "הוצאת צירופי מקרים", "רסלינג" וכד´, ולהציע להם להפיץ בשבילך חוברת או ספר עם מידע שתאספי, והם ימכרו את זה ב"סלון מזל" או בחנויות אחרות בסגנון (באם יש כאלה). תשבי, תאספי חומר, תערכי אותו ותצרי אתם קשר. לפי דעתי, יש לזה סיכוי. את יכולה לפנות לסלון ושם יתנו לך את הטלפונים של ההוצאות הנ"ל. בהצלחה.

Amotz

New member
סליחה על הבורות ההררית, אבל מה

זה סלון מזל שמככב כאן בכמה הודעות?

סלון מזל זה

info-shop או חנות ספרים ללא מטרת רווח שמיועדת להפיץ מידע שבדרך כלל קשה להשיג בדרכים אחרות. בסלון מזל יש חנות ספרים (בעיקר של הוצאות ספרים קטנות), ספריית השאלה ו היא מתפקדת גם כמרכז תרבותי - יש שם הרצאות בישולים בחצר פעם בחודש של מאכלים טבעוניים. כמו כן יש שם פנזינים וירחונים של קבוצות וארגונים, וידאו, מוזיקה ועוד. בסלון יש ספרים רבים שקשה להשיג בארץ - הן בעברית ובעיקר באנגלית - על אנרכיזם, איכות הסביבה, פמיניזם, זכויות בעלי חיים, עשה- זאת - בעצמך, קומוניזם, אקטיביזם, שינוי רוחני ופנימי, קומיקס ובטח עוד דברים ששכחתי. מומלץ בחום (ולא לשכוח לנסות לשים יד על הספר בולו בולו)

דווקא בדקתי את הקישור

גפ עכשיו והוא עבד. הכתבות היא מונטיפיורי 30 תל אביב - ליד רחוב אלנבי בקשר ליכולת לעשות חנות כזאת בירושלים - אני חושב שכדאי לדבר עם מפעילי החנות כדי לברר איך הם עשו את זה וכמה הם יכולים לעזור לך. לדעתי את יכולה לנסות לארגן משהו דומה בירושלים גם בלי חנות - רק מין דוכן רוכלות כזה (אם יש לכם יריד כמו בנחלת בנימין) מה שאת צריכה זה עזרה מכמה אנשים שיתנדבו לעזור ואולי גם תלת אופן \ עגלת דחיפה או מכונית להסעת הספרים והפנזינים. צריך לזכור שהחנות לא משמשמת רק מקור מידע אלא גם מקום שבו אנשים עם דעות "משונות" כמו שלנו יכולים לפגוש אנשים אחרים כמותם ולחהליף רעיונות או להתארגן יחד - לכן מקום גאוגרפי קבוע הוא בעל חשיבות גדולה. וכדאי שיהיה מקום נעים לשבת (זה לא חייב להיות בתוך החנות אפשר גם בגן מוצל ומוגן מרוח - זה לפחות יהיה טוב לירושלים לחצי השנה החמה). כמו כן החנות עונה לקהל של אנשים שאינו מחובר כל היום לאינטרנט - ונא לא לשכוח שגם בארץ איזה 80 או יותר לא מחוברים.

דוקא חשבתי על זה

אבל הגעתי למסקנה שאני לא יכולה לעשות את זה לבד. (אני לא חושבת שאני יודעת מספיק, לפחות בינתיים) אז מה דעתכם שנעשה לנו "פרוייקט פורום" שכזה, נכתוב ביחד ספר כשכל אחד מתמקד בנושא אחר?

פייל

New member
אני אשמח לעזור.

אם מתארגן משהו בירושלים אני אשמח להיצתרף. אפשר לשלוח לי הודעה פרטית וניצור קשר.

למעלה