תנועת נוער

איריס56

New member
תנועת נוער

בוקר טוב, לא יודעת אם זה כל כך מתקשר אליכם, כיוון שהרוב בפורום עם ילדים קטנים יותר, אבל בכל זאת אני סומכת על חוות דעתכם. קיבלנו מכתב בדואר רשום מעיריית גבעתיים המבקש את רשותינו לתת לתנועת נוער את הפרטים של אלון (בן כמעט 13) על מנת שיצרו איתנו קשר טלפוני ויבדקו את האפשרות להכניס אותו לתנועת נוער. מצד אחד זה נפלא ונהדר וגאווה גדולה שאלון גדל והגיע לגיל שאפשר להתחיל, אבל הפחד הוא שהילדים "הרגילים" יתעללו בו, ירדו לחיו, יצחקו עליו ואני לא אהיה שם להגן עליו ולעזור לו, ובנוסף "החוויה" תגרום יותר נזק מתועלת. אלון קיבל מהעירייה שעות חונך, אבל לא היה מוכן לשמוע עליו, כך שנאלצנו לסרב, ומכיוון שכך אין מי שילך איתו לתנועת הנוער, אני כמובן לא יכולה ללכת איתו. אז מה עושים???? אני צריכה לתת לעיריה "הנפלאה" תשובה ובאמת שאין לי מושג. אם אני אשאל את אלון התשובה תהיה : לא מוחלט. מה אתם הייתם עושים אם זה היה ילדכם? תודה, איריס

yonitbrk

New member
האם לאלון יש אח בוגר?

אצלנו הבעיה דומה, עם עומר, שבשנה הבאה יוכל ללכת לתנועה. אני לא דואגת, היות ויצא לנו להכיר את החבר'ה הנפלאים של תנועות הנוער (הבוגרים, המדריכים). גם בצופים וגם בנוער העובד. הם נוהגים להצמיד לילד המשולב חונך צמוד, שמלווה אותו, מהבית, ובמהלך כל הפעולה . כנל בטקסים ובטיולים. תבדקי אם ילדים נוספים מהכיתה קיבלו מכתבים דומים ,ואם הם מתכוונים ללכת. כמו כן, נסי ליצור קשר עם האחראי על הקן ,בתנועה, דברי איתו, ובקשי לנסות להביא את אלון למספר פעולות לדוגמא. עוד מעט פורים, ובד"כ תנועות הנוער פותחות את הקנים שלהם ,בפורימון שהם עורכים, לקהל הרחב. הזדמנות נהדרת כן לנסות ולהגיע עם אלון למקום, שיתרשם, ויראה את החניכים. כמו כן, לקבל אישור לבקר בפעולות לדוגמא, לבוא יחד איתו. כדי שיראה מהצד. אני יודעת שבצופים יש פעולה גם בשישי אחה"צ, כך שזאת יכולה להיות הזדמנות נהדרת, וכן בנוער הפעולה היא בשבת אחה"צ, וזאת עוד הזדמנות לבוא ולהתרשם מהמקומות יחד איתו.

איריס56

New member
תנועת נוער

היי יונית, אלון הוא הבכור ואחיו בן 10.5. אלון לומד בבית ספר מצדה בת"א ששייך לחינוך מיוחד, הכיתה מורכת מעוד 8 ילדים מלבדו וכולם גרים בערים אחרות כך שאין לי אפשרות לשלוח אותו יחד עם אח בוגר או אם ילד מהכיתה. חבל לי לפספס הזדמנות שכזו כיוון שלאלון אין חיי חברה בכלל. איך את היית פותרת את "הבעיה" הזו? איריס

yonitbrk

New member
אכן את בבעיה

חברים מהשכונה ? ילדים שהוא כן מכיר שהולכים לתנועה? אולי מהכיתות האחרות? האם הוא משולב בכיתה גדולה? אם כן, ניתן לבדוק האם ישנם ילדים שכן הולכים לתנועה, לבדוק האם הוא מכיר אותם ואוהב אותם, והאם היה רוצה להיפגש איתם בתנועה. האם אלון הולך לחוג כלשהוא? ואז אולי לבדוק אם ישנם ילדים מהחוג, שהולכים לתנועה. גם אם לא, נסי כן לבדוק באיזה יום בסוף השבוע נערכת פעולה, באותה תנועה, וכן לעשות איתו טיול לשם ,וזאת כדי שגם את תוכלי להתרשם מהמקום, לדבר עם החניכים, הקומונר (שזה הכינוי לאחראי על הקן בתנועה )...

Felicia1

New member
לאיריס שלום

גם אני חששתי נורא מתנועת נוער אבל מסוף ספטמבר אני משלבת את בני בתנועת נוער נוע"ם (של התנועה הקונסרבטיבית). יצרתי קודם קשר עם המדריכה הראשית של הקן הזה והסברתי לה מה קשה לבני ומה קל לו. מה שטוב בתנועה הקונסרבטיבית שהקן נורא קטן וזה היה קל מאוד לבני להשתלב שם. הוא הולך לשם בכייף ומאוד נהנה שם. המדריכות שלו גם קיבלו הסבר על האוטיזם ובמקרה יש שם עוד ילד כמוהו שמשתלב מזה שנתיים ואז הן ידעו איך בדיוק להתייחס לבני. אני לא יכולה להגיד שיש לו שם חברים אבל מקווה שבהמשך אולי יהיו לו. בני הוא בן 11.6 והוא הבכור. אין לו חיי חברה בכלל חוץ מהתנועה והחברה היחידה שלו היא אחותו שהיא בת 5 . לדעתי חבל לפספס הזדמנות כזאת. בהצלחה

גאמי

New member
חווינו אך בני צעיר יותר

גם לי היו את אותן החששות. החששות האלה ילוו אותנו כל פעם בכל סיטואציה חברתית חדשה שכזו. זה קרה גם כאשר התלבטתי עם לשלוח אותו לקייטנה בקיץ וגם עכשיו כאשר הצטרף לתנועת הנוער ביישוב. אני פשוט מתקשרת למדריכים ולקומונרים ומעדכנת אותם באשר למצבו, שואלת מה דעתם? האם יוכלו לדאוג שהמדריך האישי יהיה שם כדי לתווך לכשיצטרך (ואז אין זה סייע חיצוני, שזו באמת פדיחה לילד המודע לעצמו) וכמו כן אני בודקת כל פעם איך היה. לדעתי, גם אם יש פחד שכזה והוא מוצדק צריך לשדר לילד שאנו בטוחים שיסתדר גם אם יהיה קשה, כי הוא ילד חזק. אל תהססי בקשי מהעירייה את הטלפונים של המדריכים והקומונרים שילחי להם חומר על הלקות של בנך ושתפי אותם, תוכלי לראות האם יש בהם בכלל מוטיבציות לקחת את העניין לידיהם. והמון הצלחה.

yonitbrk

New member
ובהקשר לזה

גם הצופים וגם תנועת הנוער העובד, מנוסים בשילוב ילדים חריגים בתנועה. בראשון, בצופים, משולבים מספר ילדים , ולדברי ההורים, בהצלחה. הילדים נהנים מכל רגע. והרי לכל קבוצה שני מדריכים/מדריכות , אשר מלווים אותם במשך השנה ולא מתחלפים. כך שאחד המדריכים פשוט צמוד לילד המשולב.

לאיריס 56- שילוב בצופים

שכנה שלי היתה מדריכה בצופי רמת גן שבט ירקון, וסיפרה על שילוב של ילדי פי די די ואספרגר בהצלחה בפעולות. הילדים ממש ניקשרו אליה.המדריכים קיבלו הכשרה קודם לגבי מאפינים בלקות, ויש רצון טוב של הסביבה למנוע הצקות והטרדות לילדים ולעזור בשילוב. הילדים בשבט הכירו את אותם ילדים משולבים שבאו מאותו בית ספר תמכו ולא הטרידו. לדעתי כדאי לנסות, כדאי להכיר קודם את המדריכים. שווה לפחות בהתחלה לקחת ולהחזיר ןלתת לזה צאנס. התרומה יכולה להיות גדולה.

איריס שלום בקשר לתנועת נוער

ממש לאחרונה אני עובדת עם ילד בגיל של בנך לשילובו בתנועת הנוער. ראשית לדעתי יש לעשות עבודת הכנה. במקרה שלי ההורים פנו לקן התנועה, נפגשו עם ראש השבט והמדריכים האישיים של הקבוצה. הסבירו על הילד שלהם, במה הוא טוב ובמה הוא מתקשה, ואיך אפשר לעזור לו. אני פניתי למדריכים האישיים של הקבוצה של הילד וביררתי מה עומדים לעשות במפגש הראשון. לקחתי רשימה של שמות הילדים המשתתפים בקבוצה. עשיתי עבודה מקדימה בהסברים . (הכל כמובן ברמה אותה בילד יכול להבין!!) מה זו תנועת נוער, מה עושים שם, מי משתתף, מי המדריכים, שמות של כולם. שידע למה לצפות ולהימנע מהפתעות עד כמה שאפשר. הפעילות הראשונה בתנועת הנוער של הילד איתו עבדתי היתה מציאת שם לקבוצה והכנת דגל על פי השם. זו היתה הזדמנות בכלל לעבוד על מה זה שם, מה הוא מסמל, איך בוחרים שם, מה זה סמל, מהו דגל, ועוד ועוד. הכנו סמלים ודגלים למשפחה, לכיתה, לבית הספר, לקבוצות פעילות אחרות בהן הוא משתתף. אחרי כל זה הילד והוריו קבעו פגישה בקן התנועה, נפגשו עם המדריכים אישית, הכירו ביניהם ובין הילד. בנוסף ובמקביל עבדתי עם הילד על נושא "מה יכול להשתבש" זה נושא שאנחנו עובדים עליו הרבה לפני טיולים, נסיעות וכדומה. אני מציגה תרחישים על פי היכרותי עם הילד וקשייו, ומעלה דרכים לפתרון שיוכל לבצע. אני מכינה לעיתים כרטיסיות שמצד אחד כתוב התרחיש ומצד שני הפתרון. כשאחד הפתרונות תמיד הוא להתקשר לאבא או אמא. את הכרטיסיות מכינים מראש והילד לומד וחוזר עליהן לפני הארוע. כך עשינו גם בנושא התנועה. גם לילד שאני מדברת עליו לא היו חברים ולא אחים בוגרים בתנועה. המדריכים לקחו ברצינות את ענין השלוב, ומאד רצו לסייע ולהצליח. הכל עבר בהצלחה גדולה. עכשיו כל פעם לפני הפעולה אני מתקשרת למדריכים ומבררת מה התכנית, ועוברת עם הילד לפני הפעולה. שוב חוזרת על כרטיסיות מה יכול להשתבש, שמות הילדים. ועד כה לא היו בעיות כולל טיול יומי (ללא לינה), שהיה ממש מוצלח. לדעתי אפשר להינות מתנועת הנוער אבל עם הרבה הכנה מתאימה, כולל הכנה לנושא הרעש, חוסר הסדר והמשמעת בפעולות.. אני עובדת עד הפרטים הקטנים ביותר ומכינה אותו לכל אפשרות. הוא ממש נהנה ומשתתף מאד יפה.

לתת ברור שלתת

בלי שום דאגה. בתנועות הנוער קיימים מדריכים שאחד התפקידים שלהם הוא לדאוג שהילדים לא יאכלו אחד את השני, יתעללו אחד בשני, ירדו אחד לחיוו של האחר, יצחקו אחד על השני ועוד כל דבר שאפשר לעלות על הדעת שילדים מסוגלים לעשות אחד לשני.עכשיו קיימת שאלה של האם את סומכת על אותם מדריכים וזו שאלה חשובה, מניסיון עבר שלי בתנועות נוער ומהכרות עם אנשים מהכיתה שלי שהם כרגע מדריכים בצופים ובנוער העובד אני מאמינה שכן , המדריכים בתנועות הנוער הם בלי ספק אנשים אחראיים, שרואים בעצמם אחראים לקבוצתם , הם אכפתיים, אוהבים, נחמדים וממש בסדר בסופו של דבר. ככה שאני כאמור ממליצה לתת את הפרטים, שיצרו קשר, ידברו עם אלון, ידברו אתכם ,יתנו לאלון את האפשרות לבוא לפעולות ניסיון להכיר את הקבוצה והכל יהיה נהדר.

הי אריס אני בעד

כדאי ליפני שאלון יגיע לפעולה לדבר עם המדרכים . שיצמידו לו ילד אחראי שתפקידו להכניס את אלון לאוירה ,לדאוג שלא יוצרו תקלים בהצלחה לאלון בתנעת הנוער ותעדכני אותנו

למעלה