תנועת נוער

תנועת נוער

הבת שלי רוצה ללכת לתנועת נוער, אני בהתלבטות, את המדריכים אני מכירה (לא באופן אישי ולעומק)כי הייתי מורה של חלק מהם, אני נמצאת בחברתם במסגרת העיסוק הנוכחי שלי ואני יודעת שהם בני טובים אבל שותים, משתכרים ומעשנים וכדומה. אני חוששת מאוד לתת לבת שלי ללכת לתנועת הנוער רק בגלל מה שאני יודעת על המדריכים - אולי הם לא שותים ומעשנים בזמן הפעולה או לפניה - אבל האם הם המודל שאני רוצה שהבת שלי תלמד ממנו? מה עושים?

פלגיה

New member
שאלה מעניינת

אני חושבת שביישוב שלי אין שיכוי שיכניסו נער או נערה להדרכה אם הם שותים או מעשנים. זה סוג של תגית של "נוער פחות טוב" ולכן הוא לא יהיה רואי להיות מדריך (היישוב קטן, וקל מאוד לדעת מי הוא מי). אני באמת לא יודעת מה הייתי עושה במקומך (אני חייבת לציין שעם כל הבחירה הדקדקנית של המדריכים הילדים שלי עזבו די מהר את תנועת הנוער. היא לא עניינה אותם אחרי השנה הראשונה של ההתלהבות)

גם בעיר גדולה, לא יתכן

שנוער שותה ומעשן יקבל תפקידי הדרכה. ויש לברר את זה במקום עם הממונים. וכמובן, טוב שהנושא עולה כאן.

מרגוש

New member
אצלנו המדריכים הם חילים

בזמננו המדריכים היו בני נוער, אני לא מבינה למה חילים צריכים להדריך בתנועת נוער. חשבתי שתפקיד החילים לשמור על המולדת.

גם לפני עשרות שנים

גרעיני נחל התחייבו לתת אחוזים בכח האדם שלהם לתנועת הנוער ששלחה אותם. הם לא תמיד הלכו ברצון.

תודה על התשובות, כרגע אין

התלהבות לנושא מצד חברות שלה לכיתה אז אולי הנושא ירד מהפרק באופן כזה.

שושה51

New member
אצלינו זו לא בעיית השתיה

בני הלך שנה שעברה לצופים והתרשמנו שיש שם בלאגן עצום, הפעולות שטותיות ברובן, על טיולים אין מה לדבר הכל לא מאורגן, ילדים נפצעים, הורים שבאים לקחת עוד לפני שהטיול הסתיים. זה לא כמו שהיה פעם... נראה לי שכל עוד אין התלהבות מהחברות של ביתך - זה טוב מאד. בהצלחה.

מ א ג ר ט

New member
האמת המרה-

רוב בני הנוער- "בני טובים", חנונים או ערסים, מתנסים בשתיה ועישון. עובדה. מנסיון שאני עדיין צוברת. בתור מדריכה בתנועת נוער אני יכולה להגיד לך שמתוך התנועה באה על זה ביקורת, אבל מה לעשות, לפעמים גם המדריכים רוצים לצאת מהגבולות שלהם. אם הם מדריכים, זה סימן שמישהו סומך עליהם. ובכל מקרה, שום פעילות שכזו לא נעשית בחברת החניכים, בכל גיל. גם אנחנו יודעים להעביר ביקורת עצמית. אפשר גם לחשוב על זה בכיוון ההפוך- בזה שהבת שלך תלך לתנועת נוער, אולי היא תוותר על פעילויות מפוקפקות בגיל ההתבגרות, בתתקופה שהיא ממילא תחשף לאלכוהול-עישון וכו'.

פלגיה

New member
יש הבדל

בין "מתנסים" ובין "נוהגים לעשן ולהשתכר". אם אדע שהכניסו להדרכה נער/ה שמעשנ/ת באופן קבוע - אתלונן על זה להנהלת התנועה

אור2221

New member
לא ברור לי

גם למערכת החינוך לא היית מכניסה מורה מעשנת? (סיגריות, כמובן - לא סמים). מה לגבי בת שירות לאומי? קשה לי להבין את ההבדל. לא לעשן בנוכחות החניכים - בוודאי (למרות שבית הספר הייתי רואה את המורות שלי מעשנות כל הזמן) - עישון כפוסל הדרכה? לא ולא.

פלגיה

New member
אם זה היה תלוי בי

לא הייתי מכניסה מורה מעשנת למערכת החינוך. אבל אין שום דרך לדעת את זה (בוודאי שלא הייתי מתירה עישון בתוך בית הספר או בתוך חדר מורים כפי שקורה היום) בכל אופן יש הבדל לטעמי בין עישון של בני נוער לבין עישון של אדם מבוגר (בת שירות לאומי היא עדין בגדר "בני נוער"). עישון נוער הוא חמור יותר, ולכן עצם העובדה שנער מעשן מגדיר אותו לטעמי כנסחף אחרי החברה ולכן פחות טוב. בתנועת הנוער שהילדים שלי לא הולכים אליה - אין מדריכים מעשנים ושותים. וכמובן שעישון נרגילה או סמים או שתית אלכוהול חמור הרבה יותר.

למעלה