תנועת בוגרים

תנועת בוגרים

מה דעתכם על הנושא של תנועת בוגרים בתנועות נוער אחרות? ועל שלנו ? סתם מעניין אותי.. תגיבו

spraizler

New member
מתנועות נוער אחרות

התגבשה בי הדעה שחייבת להיות לנו תנועת בוגרים, כי זה כלי שמחזק את התנועה ומגביר את פעילותה. חייבים תנועת בוגרים, וזה גם המטרה של התנועה, בוגרים שחיים לפי ערכיה ושאיפותיה. וחייבים שבוגרים ישארו בתנועה כדי להמשיך אותה והם יכולים גם לעשות דברים שאף אחד אחר לא יכול. ממה שאני רואה בתנועת בוגרים במחנות העולים שאני יותר קרוב אליהם מהנוע"ל, הם ממש עוזרים ותורמים ומהרגע שיש תנועת בוגרים הכל משתנה לטובה.

תנועת בוגרים זה חשוב

אבל השאלה היא מה המחירים ואת מי אתה רוצה להגדיר כבוגר ואיזה שינויים מבניים אתה עורך בתנועה בשביל זה. למשל, הנוע"ל וגם די המחנות העולים הפכו את תנועת הנוער ככלי טיפוח לבוגרת. אם אתה לא רוצה להמשיך לנח"ל בי"א אין לך כל כך מה לחפש יותר בתנועה. מעבר לזה, כדי שתהיה תנועת בוגרים התנועה צריכה להחליט חד וחלק מה הם מטרותיה ועמדותיה ולהפסיק עם העמימות שלה (כמו שכבר נחפר פה על ידי אלף פעמים בעבר). וחוץ מזה? האם כל מד"ב הוא בוגר או תנועת בוגרים? האם אדם כמוני שעזב את בני המושבים לפני יותר משנה אבל המשיך לחיות בקומונה ולעבוד כמד"ב(מתוך רצון להתפרנס ולא מתוך איזו שאיפה ערכית נעלה במיוחד) נחשב לאיש תנועת הבוגרים? ובקיצור המושג הזה מעורפל ואין אליו התייחסות רצינית כל כך לדעתי גם מכיוון גרעיני הנח"ל וגם מכיוון אנשי הצמ"ר והתנועה אבל יכול להיות שאני קצת לא מדייק כי אני לא באמת יודע מה נעשה בנידון. זו דעתי טוקר

תיקון טעות

קורא להבנת הנקרא וכותב בטעות כתיב... הכוונה שלו היא לפרנסה כמד"ב ולא לקומונה כפרנסה... שימו לב

לגיטימי לגמרי לעשות דברים מתוך רצון

להתפרנס אבל - לחיות בקומונה מתוך רצון להתפרנס? כבר שמעתי על דרכים הרבה יותר טובות להביא את המכה
(כנ"ל לגבי עבודה כמד"ב או כל עבודה אחרת בחינוך) ולעדי שעשתה פרצוף - כן הרבה אנשים עושים דברים מתוך רצון להתפרנס, מה לעשות, גם זה חשוב מאד אי אפשר רק להתנדב ולתרום, צריך לשלב את זה גם עם פרנסה כלשהי

P o M i K i

New member
הרבה יותר משתלם כלכלית לחיות בקומונ

בקומונה... את צודקת לגבי זה שאף אחד עדין לא התעשר מלהיות מד"ב.(למרות ששמעתי שבערבה הסכומים הם לא כל כך שעומים כמו בשאר הארץ) אבל לחיות בקמונה זה ממש מוריד הרבה את המחייה.

זה עדין לא משתלם כלכלית

כלומר - לא ככה תעשה את המיליונים. (למרות שאני מבינה את הנקודה שלך כן)

kashiu

New member
האמת שאני סקרן לגבי ההמשך..

אמור להיות איזה סוג של שינוי.. נראה..

fate spinner

New member
לא אוהב את הרעיון

אני חושב שיש בעיה אם תנועת בוגרים כי בגלל שהיא חלק מהתנועה ולכן לוקחת חלק ואחריות על המתנהל בה נלקח כוח מהנוער שאמור להחליט בתנועה ובגלל זה תהיה פגיעה בתנועה כתנועת נוער. כשאני מסתכל על תנועות אחרות מי שמחליט את כל ההחלטות ועושה דברים זאת תנועת הבוגרים. הנוער בעצם עושה מעט יותר, יוזם מעט יותר ובמכל מסיר מעצמו אחריות אל המתרחש בתנועה שלו. בכל זאת אני רואה כאן בעיה. אחרי שתנועת נוער חינכה אנשים הגיוני שיצאו ממנה אנשים שמאמינים בערכי התנועה (אם לא הם בטח לא היו נשארים בה כל כך הרבה). לאותם בוגרים בעצם כיום אין גוף שיכול לייצג את הערכים בהם הם מאמינים שהתבטאו בתנועה והפתרון היחיד הוא ללכת לגופים שחלקית מתאימים או להתאגד בקבוצות. לדעתי צריכה להיות תנועת בת של בני המושבים שהיא תנועה של בוגרים. כלומר אלה מבוגרים אחרי ג"ע (או אחרי צבא) שמאמינים בערכי התנועה ורוצים לפעול לפיהם. הם לאו דווקא חייבים להיות בוגרים של התנועה לדעתי. גם עירוניים שלא התחנכו בתנועה ומאמינים בערכיה יכולים להצטרף. התנועה לא תהיה בקשר אם תנועת הנוער אבל היא לא תוכל לקחת בה החלטות. היא יכולה להשמיע דעות ולסייע (הדרכת טיולים לדוגמה) אבל לא להחליט החלטות לגבי תנועת הנוער כי תנועת הנוער מהגדרתה היא של הנוער. המטרה בתנועת הבוגרים תהיה שזאת תהיה קבוצה יותר אקטיבית שתפעל לפי ערכי התנועה בתחומים השונים בתור קבוצה מבוגרת שמאמינה בערכים מסויימים ורוצה להגשים אותם.

booble

New member
זה לא ממש נכון שהיכולת והזכות של

הנוער נפגע. ברוב תנועות הנוער הכחולות שיש להם תנועת בוגרים דווקא המעורבות והאפשרות של הנוער לקבל החלטות השתפרה כי נכנסו חניכים/בוגרים למערכת. גם אצלנו הדיון וההתעסקות עם הניהול העצמי של הנוער התקדם בעקבות הנחלאים. נועה התחילה בתור חל"תניקית את התהליך של ועידת נוער ומוסדות חניכים, ואני שדרגתי את הרעיון וכיוונתי אותו לכיוון דמוקרטיה וחינוך דמוקרטי בתור חייל בפרק משימה. אם לא היו גרעיני נחל בתנועה שאלה הניצנים של תנועת בוגרים אז לא נראה לי שהיה נעשה שינוי כל שהוא והנוער עדין לא היה מקבל החלטות תנועתיות ואנחנו עדין רחוקים מהמקום הזה. כרגע יש בתנועה סוג של קהילת גרעינים מאד טרייה של בני המושבים שהקשר שלה לתנועת נוער או לתנועת חיים/בוגרים ממש לא ברור ומוגדר. דרך אדב בנוע"ל הממש בוגרים אלה שעברו את שנות העשרים שלהם(לפחות רובם עד כמה שאני יודע) כבר בכלל לא מתעסקים עם התנועת נוער. חיסרון גדול של תנועת בוגרים ביחס לתנועת נוער שיכול להיות שכבר דיברו עליו הוא שהתנועת בוגרים בגרך כלל מטווה דרך מי"א ומי שאינו מתאים לדרך הזו נעלם מהתנועה. יכול להיות גם המון יתרונות לחיסרון הזה השאלה מה היא המטרה של התנועה, בוגרים ונוער.

fate spinner

New member
ממה שאני רואה בתנועות אחרות זה לא

ממש נתן את הכוח לנוער. נכון אז פה זז קצת משהו ושם זז קצת. אבל בסיכומו של דבר הבוגרים האלה נמצאים בעמדות מפתח בתנועה והם אלה שמחליטים את ההחלטות ונותנים את הטון הרכז הדרכה של הנוע"ל הדריך אותי בפולין. בסיכומו של דבר. הוא זה שמחליט מה יעבור לנוער ומה לא ועל איזה נושאים ידובר. הוא ולא הנוער

spraizler

New member
כן אבל הנועל זה שונה..

תנסה לראות בתנועות אחרות איך זה הולך.. ויובל, זה לא בהכרח שאנשים יפלטו בכתה י"א.. השאלה לאן אתה מכוון ומה אתה מנסה לעשות.

למעלה