תנועתיות במפרקים ?

• פותח הנושא Lizz
  • פורסם בתאריך

Lizz

New member
תנועתיות במפרקים ?

שאלה שאבדה במרחבי הפורום ונדחקה לעמודים אחוריים: רמי אמר: <<הפעילות המומלצת עבורך היא תנועתיות במפרקים עם התנגדות של משקל הגוף (ללא משקולות)>> ואני אמרתי... ."סליחה, מה?". מפני שאין לי מושגון קלוש מה זה תנועתיות במפרקים ואלו תרגילים אני אמורה לעשות, ואיזה התנגדות ולאן. רמי עוזר לי מאוד אבל לפעמים הוא שוכח שחלקינו חדשדשים למדי בתחום הכושר ובקושי יודעים מה זה משקולת ושהיא משמשת לעוד דברים מלבד כמעצור לדלת. :) *lizz, damsel in distress for the time being*

לעלמה במצוקה ../images/Emo8.gif

את צודקת מדי פעם אני צריך להזכיר לעצמי ! הכוונה בתנועתיות במפרקים היא תרגילים שבהם את מניעה את המפרק ללא כל התנגדות נוספת מלבד כוח הכובד. במפרקים כוונתי למפרקים כגון מרפק, כתף, אגן, ירך, ברך, קרסול, עמוד שדרה, צוואר, שורש כף היד וכו´. התרגילים הם פשוטים וכל תרגיל שנראה לך שמפעיל תנועה באחד המפרקים שהזכרתי הוא בסדר, ההקפדה צריכה להיות על עבודה בטווח תנועה מלא ללא כאב וללא התנגדות (משקולות) בשלב זה. לדוגמא: בישיבה כפיפת מרפקים בעמידה הרמת ידיים לצדדים בשכיבת פרקדן סבוב אגן לאחור (הצמדה של עמוד השדרה המותני לרצפה) כל תרגיל צריך להתבצע 2-3 פעמים למשך 20-30 שניות בצורה איטית ומבוקרת. חזרי אלי אם יש לך עוד שאלות

Lizz

New member
אווווו, הבנתי

כזה אני עושה! יחי אני. לא, ברצינות, כאלו אני עושה כמה שאני יכולה. ומה, זהו? אני לא רואה שיצמחו לי שרירים מזה :) + {hug} לרמי.

behappy

New member
תראי אם את אומרת על עצמך שיש לך

מבנה גוף מאוד רזה של "עור ועצמות" את לא בדיוק יכולה להתמודד עם משקולות.....:) אז בתור התחלה זה יותר לשריר גירוי וכשתתחזקי קצת תוכלי "לאתגר" את עצמך עם קצת משקולות וכו...... מקווה שעזרתי.... שיר

Lizz

New member
השאלה היא..

כמה זה להתחזק "קצת". אני לא חלשה, אם יותר לי להבהיר. אני מסוגלת לסחוב שני ארגזים של 8 בקבוקי קולה כל אחד. יצא לי לסחוב שק אגרוף עד הבית. :) עזרתם לי, ואני מודה לכם, אבל הרווחתם מזה בחורה שמצפה שימשיכו לעזור לה ;) אז איך אני יודעת מתי להמשיך הלאה? כלומר, עשיתי תרגילים עם משקולות 2 ק"ג, אבל רק למשך זמן קצר יחסית לסיבוב. ~ליז, אסירת תודה

לאט לאט

גם את רומא לא בנו בשבוע, תתחילי עם התוכנית הזאת עבדי על כל המפרקים ונסי לשפר את התנועתיות ואפילו את הזמנים של כל תרגיל, לאחר כ-6 שבועות חזרי אלי ונתקדם הלאה. לשאלתך, כן אפשר לחזק את השרירים בצורה כזו. חיזוק השרירים צריך להיות הדרגתי ומבוקר אחרת נהיה חשופים לפציעות.

Lizz

New member
אבל רציתי...

ללכת למכון כושר בקרוב... מצד שני, יש שם מדריכים מקצועיים ולכן יש להניח שהם לא יאמרו לי לעשות משהו שיגרום נזק, נכון?

מדריכים

חדר כושר זה רעיון מצויין ובד"כ המדריכים שם מקצועיים ! אל תעשי תרגילים שיגרמו לך לכאב והקפידי להבין את הטכניקה הנכונה של כל תרגיל. וכמובן תמיד תוכלי לשאול אותנו בפורום בהצלחה

למעלה